PizzAterror & kinalampor….

Hola!

Idag har det varit fixande och förberedelser för leveransen så nu blir terrassen klar till 85%, lite blommor till så kommer den att vara klar. En grill också såklart, nu kan vi ju gå båda i butiker och slipper smyga så då är det väsentligt lättare att köpa en. Kan ni föreställa er tanken på att man är rädd för att åka fast för att man befinner sig på trädgårdsavdelningen på typ ICA Maxi samtidigt? Det är en märklig känsla men man vänjer sig fort när det gäller att anpassa sig. Men det är inte helt lätt att bestämma vilken grill eller annat man vill ha, speciellt inte om har helt olika tankar kring det 😃

Det var en liten, med betoning på liten ökning av dödsfall igår, totalt fem. Vi ser nästan varje dag på den svenska presskonferensen och hörde idag att i Sverige var det 77 dödsfall. Jag är dock säker på att Sverige är och har varit mycket mer noggranna hur antalet dödsfall rapporteras. Så det där med att ge sig på att göra några som helst jämförelser ska man nog avstå ifrån. Men oavsett så är situationen för Sverige inte positiv när det kommer till dödsfall men smittspridningen minskar sägs det ju.

Det hade nog varit omöjligt att begränsa resandet under semesterperioden så fanns det egentligen något val? Det blev, inte oväntat, en total belastning på en hel del hemsidor. Var väl Destination Gotlands sida som kraschade..

Lite motsägelsefullt mot tidigare så går vi nu in i Fas 3 från och med på måndag. Tidigare har det ju varit så att regionen ska ha varit minst två veckor i en fas innan nästa fas tillåts. Nu vill man kanske kompensera för att man tidigare varit orättvis mot Andalusien och låta oss gå över en vecka tidigare.

Det är inga jättestora förändringar mot Fas 2 så för just oss spelar det mindre roll. Nu får sällskap om 20 personer samlas, tidigare var det 15, restauranger och butiker får ta emot lite fler gäster och servering vid bardisken;

Trocadero Playa

…men inte utan munskydd såklart, som för övrigt fortfarande kommer vara obligatoriskt på alla och överallt.

På trendiga Boho Club som öppnar ikväll kör de matchande munskydd med stil 😃 Ja, det är faktiskt väldigt mycket finare än de trista billiga vita som nästan alla vi andra går omkring i. Undrar hur länge det kommer att vara obligatoriskt att ha dem.

Även om det i praktiken inte spelar någon direkt roll för oss att gå över till Fas 4 så är det ju mer än positivt i perspektivet att allt fortsätter i rätt riktning.

Den ofrivillige pizza-mottagaren….

Jean Van Landeghem, 65 år och belgare har ett lite udda problem. Ett problem som pågått i tio år och som gör honom sömnlös. För vissa skulle det vara en dröm, iallafall ett tag..

Så vad är problemet? Jo, i tio års tid har det levererats pizzor, kebab etc hem till Jean. Han har aldrig beställt dem och han har aldrig betalat för dem, leveranserna kan komma lite när som helst även mitt i natten. Han har nu fått svårt att sova och så fort han hör en vespa blir han orolig att det ska komma ytterligare en oönskad leverans. Det är inte heller en pizza per gång som kommer, t ex levererade fjorton olika pizzor av tio olika pizzabud under en kväll..

Det absolut mest osannolika i det hela är att även Jeans kompis som bor två mil bort är utsatt för samma sak. De har gjort ett gäng polisanmälningar men gåtan är olöst.. Antar att det kommer rätt lågt på polisens priolista att lösa det här.. Alla förlorar på det här för restaurangerna får tydligen inte betalt och Jean vägrar betala, eller hur det nu går till. En sak är iallafall säker och det är att det är den person som ligger bakom har lite udda humor och kanske för mycket pengar..

Äter han pizzorna? Nix, han äter bara djupfrysta pizzor från matbutiken..

Farfar & Enbärsdrickan

Jag tänkte på det där jag skrev om farfar och minnena.. Det var ju inte så att han hamnade på sjukhus bara sådär utan vidare efter ”tårtpromenaden” utan han fick en hjärtinfarkt. Att det var just en hjärtinfarkt är förklaringen till att jag trodde att det helt och hållet berodde på den långa promenaden och det då var mitt fel.

Något annat jag minns, och som jag säkert skrivit om någon gång tidigare, är att jag på söndagsmiddagarna alltid fick dricka Enbärsdricka som jag tyckte var så gott. Kan inte minnas när jag drack det sist. På nattduksbordet hade farfar alltid en flaska Ramlösa 💙

Apropå Ramlösa och mineralvatten i allmänhet så är det ju en viktig konkurrensfaktor i Sverige med olika smaker. Det kommer ett gäng nya smaker varje år som ersätter smaker som kanske inte gått så bra eller så. Här i Spanien däremot existerar det typ inget annat vatten än kolsyrat respektive icke kolsyrat.. Vet faktiskt inte varför, kanske en idé att börja importera 😄

Ibland är det så härligt när man blir så förvånad över t ex att någon gör något helt nytt och annorlunda än vad man är van vid eller kanske t.o.m. trodde var ”möjligt”. Det kan göra en riktigt glad på något sätt i all sin enkelhet ❤️

Vad är det för dag idag?

Idag är det många dagar.. Donutens dag, Barfotas dag, Alla vänners dag, något om en kamp mot illegalt fiske och Världsmiljödagen.. Känns väl rätt så solklart att två av dem är lite viktigare än de andra;

Alla vänners dag – vad hette din allra första bästis””? Min hette Lisbet, hennes mamma var från Kina och hennes pappa var svensk. Den typiska middagen hos dem hade alltid ris som tillbehör och några få potatisar till pappan 😃 Lisbets pappa var lastbilschaufför och åkte alltid från Helsingborg där vi bodde till andra länder. Jag var lite avundsjuk på honom för jag tyckte att det verkade så mysigt att sova i den lilla ”kojen” i lastbilen.

Jag minns en gång långt senare, när Lisbet och jag tappat kontakten för länge sedan och T och jag skulle gå ut och äta med ett annat par. Det fanns en riktigt bra Kinarestaurang på Söder och den skulle vi till.. Jag minns att tjejen bestämt sa ”Jag vägrar tro att kineserna själva har sådana här kinalampor hemma”. Jag vet såklart inte om alla kinesiska familjer har det men jag vet att hemma hos Lisbet fanns dom, och inte bara en.

Världsmiljödagen – instiftad av FN för att uppmärksamma viktiga miljöfrågor. Årets tema är biologisk mångfald. Budskapet bakom Världsmiljödagen är att vi alla har ett ansvar att ta hand om miljön vi lever i och att vi kan vara en del av lösningen istället för att förvärra problemet.

Apropå Donuts….

Donuts tillhör verkligen inte mina favoriter.. Skulle aldrig få för mig att köpa någon, allra minst någon av de där hysteriskt skrikiga med strössel på. Vanliga donuts kan väl gå ner även om de oftast är alldeles för söta. Donuts = Poliser, iallafall i amerikanska filmer & tv-serier. Hur ofta ser man inte det, eller brukade se?

Förr, när jag höll till i Italien var det inte ovanligt att det blev en Bombolone till frukost. Det är i princip som den munk som katten på bilden äter. De finns (eller fanns då) i två varianter en med och en utan vaniljsås i. Den senare var lite dyrare och såå mycket godare. En väldigt udda frukost kan man tycka men precis lika vanlig i Italien som croissanter är i Frankrike..

Det finns vissa saker som alltid är ”same same”’i filmer. Det ena är just polisen med donuts och det andra som absolut alltid är så är ”attributen” för en lycklig amerikansk film.. Mamma, pappa och två barn (nästan alltid en pojke och en flicka), en hund som typ alltid är någon Golden retriver och bilen.. alltid en Volvo i kombimodell. Just det där med bilen slår aldrig fel. Det ska väl symbolisera den ”trygge” familjefadern som kör den säkra bilen som inte sticker ut..

Living in Spain….

Så var det där med leveransen som skulle komma i eftermiddag, som blev kväll, som blev måndag.. Skulle ljuga om jag påstod att jag inte hade sett fram emot terrassliv i helgen. Men ingen katastrof , får ta igen det i början på nästa vecka..

Många besökare..

Igår kom det upp ett inlägg från Anna Book där hon visade hur många besök hon haft på sitt Instagram-konto, något hon var ödmjukt tacksam för..

Undrar om hon tänkte till och kände att hon skulle ändra sina inlägg lite, för plötsligt är dagens inlägg väldigt annorlunda mot de ”vanliga”.. Maken Roberto fyller år och tillsammans med en lång kärleksförklaring så har inlägget några bilder..

En helt annan ”känsla” i bilderna. Man kan ju tycka att t ex bild nummer fyra inte säger så mycket men det gör den eftersom den är fint tagen och väldigt långt fotograferad rakt upp & ner. Ska bli intressant att se kommande inlägg.. Nja, intressant är kanske inte rätt ordval..

Ångest….

Enligt bloggen var det total ångest och sängen hela dagen igår.. Kan nog ha en stark koppling till mammans anmälan till Granskningsnämnden.. Men i sann Blondinbella-anda blev det shopping som ju sägs bota det mesta ✨

Hur fint är inte det här? Så äkta svensk skärgårdskänsla 💙 Ibland kan jag verkligen sakna huset på Värmdö, Talliden.. Om man tar bort den ena av de två öarna på bilden så skulle det ha kunna varit Tallidens terrass och utsikt..

Krossad potatis….

Till maten ikväll ska jag göra ett superenkelt tillbehör men som jag aldrig sett till förut;

Blir säkert gott, precis som det enkla brukar bli ✨ Tänkte på det där med att jag var förvånad över att pulver-bearnaisesås var en toppsäljare hos den där grossisten som levererar hit.. Det hade ju kunnat förklaras om det inte fanns bearnaisesås här, men det gör det såklart, till och med Erik Lallerstedts. Nog om det, nu tar vi helg!

Kramar från mig i Marbella!

2 reaktioner på ”PizzAterror & kinalampor….”

  1. Jämföra Coronastrategier är svårt. Att jämföra resultat är också svårt, men troligen något enklare. Den 15 juni öppnar Nederländerna för turism från hela EU utom från Sverige och UK. Varför det? Ja, Sveriges framgångsrika strategi har inte övertygat Nederländerna.
    Jag hoppas att Spanien kommer att släppa in svenskar från den 1 juli. Annars blir jag ledsen…

  2. Jag hörde om Nederländerna, det är ju ett flertal länder som exkluderar Sverige Jag har inte hört ett enda rykte om att svenskar skulle exkluderas från att få resa in, men det behöver ju inte betyda något eftersom de ändrar sig hit & dit med mycket. Tro kan jag ju däremot göra och det är att de inte kommer att exkludera svenskar om smittspridningen fortsätter att sjunka. Hade gränserna öppnat idag hade det nog varit annorlunda men det är ju några veckor kvar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.