TAnten & prästparet….

Hola!

Det var någon som ”hackade” mitt FB konto igår.. Tyvärr kom det upp inlägg som dels ser ut som jag är avsändaren men också taggar typ 90 andra personer.Upptäckte meddelande både ifrån en uppmärksam följare (tack ✨) och från Facebook som hade spärrat kontot när de upptäckt att det var någon som loggat in med annat IP-nummer..

Som om det inte vore nog med ”teknikstrul” så lyckades jag sent igår komma åt den där WordPress kopplingen igår och då blockeras IP-adressen. Men det är alltid lättlöst så fort man ringer supporten. Loopia har riktigt bra support, inga långa väntetider, serviceinriktade och löser allt snabbt.

Det värmer i hjärtat när så goda nyheter kommer som t ex det lilla barnet på fem månader som smittad av Corona och fick ligga i respirator i en dryg månad och som nu är frisk ❤️ Går bara inte att föreställa oron hos föräldrarna….

Good News kom ju från Stefan Löfven idag! Så skönt att tvåtimmars-regeln upphävs och att alla (som är symptomfria) kan resa fritt 🍀

Här fortsätter både den i princip obefintliga nivån på antalet dödsfall och skriverierna om hur många dödsfall det egentligen är. Igår var det ett nytt dödsfall och när det gäller det totala antalet så är det fruktansvärt oavsett exakt hur många det är.

Tyvärr så kan man nästan anta att en av konsekvenserna av Corona är att brotten ökar. Det är både ”småbrott” och större som t ex villarån. Häromkvällen blev en pappa och hans som misshandlade och rånade i sin villa i Mijas. Enligt sydkusten.es ska rånarna ha kommit över ett byte på 300 000 Euro i form av värdesaker och pengar. Även i Nueva Andalucia har det varit ett våldsamt överfall i en villa.

Det är ju en hel del som varit och är oklart nu under larmsituationen men det som kanske är mest udda är att svenskar som är resident här inte får flyga till Sverige.. Omvänt får ju de som är residenta flyga från Sverige, förvisso med två veckors karantän enligt fas noll. Ingen logik What so ever….

Det kommer inte att bjudas på någon princesstårta i Svenska butiken på Nationaldagen, visste inte ens att de brukade göra det så kommer inte att lida av det 😃

Man kan även beställa hit svenska varor via en grossist.. Kom upp en ”annons” om det idag.. Det här är tydligen storsäljarna;

De tre första blir man ju orolig över.. Är detta verkligen vad man saknar mest?? De andra tre produkterna är däremot fullt förståeliga ✨

Den nya pensionären…

Tänk om man fick se ut så här när är 68 år.. Nu har hon ju alltid varit väldigt vacker men att hon skulle vara 68 år ser det verkligen inte ut som.

Men var det inte så förr att vi såg på de som var 65+ som tanter i klänning & hatt och som alltid höll krampaktigt i handväskan? Det var då det. Dels var man ju lite ung & dum men den stora skillnaden är att idag väljer kvinnor själva om de vill bli en ”tant” eller inte och det är precis så som det ska vara.

Idag kan man vara 80+ och fortfarande vara snygg och så långt ifrån tant man komma.. Min svärmor är ett väldigt bra exempel på det.. 82 år (!!)

❤️


Igår var det 29 grader i skuggan och den lägsta temperaturen de kommande tio dagarna är en dag med 24 grader. Det är sommar på riktigt nu….

Apropå sol, hur häftigt är det inte med midnattssolen? Jag har upplevt den en gång, i Luleå när jag var där på en stor fest. Det är nästan lite svårt att förstå hur det är innan man upplever det, trots att jag var kvar på festen till 02.00-03.00 så var det som om jag var på en fest kl 19.00 hela tiden. Man får nog ha ordentliga mörkläggningsgardiner om man bor där uppe eller så är man helt enkelt van. Blir det ännu tydligare midnattssol ju längre norr man kommer? Det borde man kanske ha svaret på själv ☺️

Need….

Nu är ju hundarna nyklippta och fina men vi behöver köpa hundschampo, hundmat och nytt koppel till Karisma. Vi går alltid till världens bästa veterinär där de även säljer mat och annat. En stor vägg med leksaker och ett litet sortiment med hundkläder. Nej, vi vare sig köper eller använder kläder till hundarna. Jag kan tycka att det ser gulligt ut på riktigt små hundar (förutsatt att hunden trivs med det)..

Tintin hade en liten jeansväst när han var valp – han verkade trivas ”sådär” bra i den så den behövde han bara ha på sig på kalas 😄 Nej, han behövde såklart inte ha den på sig alls..

Gulligt, men road? Probably not.. Nu kan man ju inte dra några direkta slutsatser av minen eftersom de typ alltid ser ut så..

Tydligen svårt….

Har jag varit och klippt mig? Nej. Har jag bokat klipptid? Nej. Hur svårt kan det vara? Nu har jag konstant en liten tofs och oftast min skepparmössa. Det är inte många dagar till innan det ser helt galet ut att ha en skepparmössa (pga av väder och säsongen). På fredag måste jag helt enkelt få till det och boka tid..

Nu när jag skriver så mycket blir ögonen så ”trötta”.. Jag behöver köpa nya linser och även kolla synen. Dessutom checka synen på läsglasögonen så att ögonen förhoppningsvis blir lite mindre trötta.

Prästparet & fejden….

Det har varit en fejd mellan Prästparet i Svenska kyrkan Costa del Sol och Svenska kyrkan ”centralt” (uppdragsgivaren), Allt har sitt ursprung i att Svenska kyrkan inte ville förlänga prästparets kontrakt. Något som gjorde dem mer än upprörda. Jag tror att deras ståndpunkt var att de hade ett livstidskontrakt som självklart skulle förlängas efter varje kontraktsperiod.

Prästparet fick med sig ”alla” i församlingen inklusive styrelsen och de började protestera mot beslutet. En advokat anlitades och eftersom Prästparet inte hade möjlighet att bekosta en advokat själva gjordes en insamling i församlingen. Fejden kunde börja i juridisk mening.

För att göra en lång historia kort så förlorade Prästparet och kontraktet förlängdes inte och konsekvenserna blev;

  • Prästparet betalade inte advokaten (en svensk som bor här) som lagt ner massor av tid och trots att de ju fått pengar för att betala av församlingens medlemmar.

  • Stora delar av styrelsen avgick eftersom det uppdagades att kyrkan gjort ett underskott på 500 000 kronor och det blev en oren revisionsberättelse dessutom pågick en total svågerpolitik där det kunde faktureras för arbete som kanske inte var utfört etc

  • Prästparet lämnade Costa del Sol fortfarande utan att betala advokaten och med en totalt tömt bankkonto som tillhörde Svenska kyrkan Costa del Sol

Jag trodde naivt nog inte att präster uppträde och agerade på det här sättet. Hade de bara försvarat sina jobb vore det ju en sak men att hävda livstidskontrakt (?), blåsa alla på pengar och under lång tid godkänt en svågerpolitik där anhöriga i form av vänner skott sig på kyrkans bekostnad.

Det är väl inte ens naivt att tro att präster inte gör så?

Gårdagens middag….

Kan inte låta bli.. Anna Books middag igår krävde tydligen tio bilder för att föreviga 😃 Alla ser inte som de två första (som tur är)..

Oavsett om de två sista är väldigt mycket mer intressanta så är nog inte ett mat-konto på Instagram något hon ska satsa på..

Jag ska inte skryta om vår middag igår heller (vi kom ju hem rätt sent efter Estepona-besöket) men jag besparar er iallafall ett gäng bilder 😃

Today….

Inte direkt Breaking News allt jag skriver heller ☺️ så det här med Anna Book är inte menat som elakt..

Idag ska jag skriva väldigt mycket, tvätta, en snabbstädning både inne och på terrassen, lite fix med praktiska saker och en lång promenad med hundarna. Inte direkt några Halleluja moments det heller….

Lite annan tillvaro….

Maskrosbarnet Blondinbella skakade av sig den där anmälan som hennes mamma gjort till Granskningsnämnden väldigt snabbt. Gårdagen gick i samma tecken som de flesta andra dagar.. Träning, golf och middag på dyr restaurang.. Rena rama Djursholms hemmafrun..

Att hon inte är något är Maskrosbarn råder det knappast några tvivel om. Det är ju inte bara att ”kränka” sina föräldrar utan även alla dem som faktiskt är det och som vuxit upp under tuffa omständigheter att påstå det. Hon har tydligen även medgivit till Gina Dirawi i samband med något intervju-tillfälle att det där med maskrosbarn är bra för hennes varumärke. Jag ska låta det vara osagt om uppgiften stämmer.

Det började bra med en första plats på Podd-toppen för att sedan droppa till plats nio och nu har tappet fortsatt till placering 14..

En pizza….

Det finns pizzor och det finns tillfällen.. En bra pizza på restaurang ska vara tunn, tomatsåsen riktigt god och det ska vara lagom med äkta mozzarella-ost. Då är man nöjd ✨ Om man däremot sitter på en sandstrand en varm sommarkväll så är det inte riktigt lika noga med pizzan.. Blir nog en pizza från Da Brunos på stranden i helgen..

Vad är det för dag idag?

Idag är det Assistansens dag och Internationella dagen för barn som blivit offer för aggression (usch!) Nu ska jag inte förringa assistans i form av personlig assistans inom vården (finns så många som gör ett fantastiskt arbete), bilbärgning eller något annat men tänk vilken hjälp hundar kan bidra med. Allt ifrån narkotika- & polishundar till hundar som också utför personlig assistans. Har ni sett någon narkotikahund IRL någongång? Helt otroligt är det. Jag har varit med om det vid två tillfällen på tåget från Köpenhamn. De söker igenom vagnarna med blixtens hastighet och den ena gången markerade den snabbt vid en väska. Det var ju ett vanligt sätt att smuggla narkotika på (iallafall förr), att någon ställde in en väska med narkotika vid bagageutrymmet i en vagn och sedan gick någon på i Stockholm och hämtade den. Men den gången fick personen i Stockholm leta förgäves efter väskan.. Oklart om de gjorde något ”tillslag” i Stockholm för att se vem som var mottagare eller om de nöjde sig med att själva beslaget.

Cudeca har fortfarande inte öppnat upp på eftermiddag/kvällen så inget jobb imorgon heller. Jag trodde att de skulle öppna nu när vi gått in fas två men tydligen inte.

Imorgon eftermiddag levereras soffan till terrassen som vi ju köpte uppe i Magna häromdagen. Det som däremot inte kommer att komma på plats innan helgen är tv:n.. TV-Ola har gått upp i rök (igen!) – det är andra gången på senaste tiden vilket är så märkligt. Han brukar alltid återkoppla snabbt och fixa allt snabbt så man undrar ju om det hänt något.. Förra gången han ”försvann” så hade de legat skylla i influensa. Vi får hoppas att han dyker upp snart!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.