FArfar & stockrosor….

Hola!

Jag läste en artikel igår som jag hoppas att det ligger så lite sanning i som möjligt.. I artikeln påstods det att det antal dödsfall (ca 27 000) som rapporterats av Pedro Sánchez och regeringen inte alls överensstämmer med verkligheten. Baserat på ”statistik” från Spaniens begravningsbyråer ser det ut som om siffran snarare är ca 43 000 döda (😱).

Men det pratade tydligen om detta på tv i morse och antagligen är det personer som inte ska vara med i statistiken som räknats in i de 43 000. Sista ordet lär inte vara sagt om det här. En annan fråga är hur man beräknar och om alla länder verkligen räknar på samma sätt (och är transparenta)?

Trenden är minst sagt nedåtgående när det gäller antalet nya fall och antalet döda var noll även igår så det är totalt under tio den senaste veckan.

Fick alla ärenden avklarade igår bortsett från T’s telefon. Ska nog få det fixat innan helgen iallafall. Några petunior blev det inte heller men det är knappast någon kris med det 😊

Vi var uppe i Magna igår och kollade soffan till terrassen och den blir perfekt.. Riktigt skön så där kommer vi hänga typ varje kväll framöver.. Väntar bara på att TV-Ola ska återkoppla så att vi kan boka när han ska komma och fixa tv:n där uppe. Även om man inte sitter och tittar på tv hela tiden så är det bra att ha möjligheten.

Jag vet inte varför vi absolut aldrig kan lära oss att hitta uppe i Magna.. Ibland undrar jag hur dom som bor där hittar hem 😃 Det finns en stor karta vid vakten så jag antar att det inte bara är vi som har problem med att hitta. Det finns liksom ingen riktigt logik så det är det som är problemet inte att det är jättestort (men det är stort också).

Såg några så fina Afrikas blå lilja som jag självklart tog kort på (jag och blommor ☺️).. Hämtade oxå de beställda pionerna – så otroligt fina även om fotot inte visar dem rättvisa..

Flödet….

Det var ett flöde med väsentligt fler inlägg idag än en vanlig dag. Det var huvudsakligen en svart ruta med hashtaggen blackouttuesday, ett ställningstagande för de svartas rättigheter. Jag blev plötsligt osäker på vad man ”får” säga och inte.. Får man säga svart, det får man väl? Jag vet att man definitivt inte får säga zigenare och heller inte indian.

Mitt i Instagram-flödet dök det upp ett inlägg från Fredriks Fika med en bild på tidningen Allers. Den stack verkligen ut mitt i allt det svarta och symboliserade på något sätt hopp 💞 Det var verkligen många år sedan jag såg en Allers. Det har för mig alltid varit en tidning för mammor och mormödrar, eller rättare sagt en och två generationer äldre än mig. Jag undrar hur målgruppen ser ut idag och vilka det är som läser.

Inte oväntat….

”Photo shoot with mama.nu today 💫”

Reaktionerna lät inte vänta på sig. När typ alla tog ställning och visade det genom inlägget #blackouttuesday så valde hon att visa en bild på sig själv och berätta om sig själv. Yta istället för ståndpunkt = dålig förebild, ungefär så var kritiken.

I intervjun i P1 hängde hon ju ut sina föräldrar och det rejält. Hon hade tagit hand om dem sedan hon var fem år, det var mycket våld och alkohol dessutom hade de aldrig funnits där för henne. Hon har ju inte direkt visat att hon umgås med sin mamma men lagom till höstens stormar började mamma ”duga”. Hon nämns i bloggen och Blondinbella är ofta där..

Men nu efter den där intervjun så spelar det nog ingen roll om hon försöker med ”kärlekskortet”.. Mamman har anmält intervjun i P1 till Granskningsnämnden med hänvisning till att Blondinbella oemotsagd fått framföra kränkande och osanna uppgifter som skadat andra. Hon menar att både hon och hennes familj samt Blondinbellas pappa skadas av det här.
Isabella har en egen agenda och enbart Isabellas ord får höras, oemotsagd

Helt fel….

Jag var ju helt ute och cyklade igår.. Det är ju idag som det är cykelns dag som jag skrev igår.. Så var det med det..

Etthundraarton….

I förrgår skulle min farfar ha fyllt 118 år.. Ser honom framför mig med grå byxor, skjorta och hängslen. Den lilla wolksvagen bubblan som jag tror var vit. Hans ”arbetsrum” med den gamla skrivmaskinen.

En skrivmaskin jag sedan ärvde och som vi hade i ett av rummen på hotellet. Den tog jag såklart med mig när vi lämnade hotellet. Jag har kvar födelsedagskort som farfar gjorde till mig. Han tog tjockt papper och vek ihop till ett lagom stort ”grattis-kort” sedan kopierade han in ett eller flera fotografier och skrev fint med vacker handstil och använde ofta flera färger i samma bokstav.

Född i Linköping men flyttade till Norrköping där han jobbade fram till dess att han hamnade i Helsingborg på slutet av 20-talet. Han jobbade på tryckeri och kom på 40-talet så till Schmidts Boktryckeri där han jobbade fram till sin pension, Hans roll på tryckeriet var faktor och var chef för sättningen och det var nog genom det som han fick sin inspiration till bl.a. mina födelsedagskort.

Jag har såklart många minnen av farfar men några som kommer upp är t ex när vi var och hälsade på några vänner (till farmor och farfar) strax utanför Helsingborg. Dom hade ett otroligt stort hus med en stor trädgård mot Öresund. Under åren hade de haft många unga konstnärer som hade fått bo hos dem en tid och som tack hade de lämnat en tavla. Resultatet blev att de hade såå mycket tavlor, jag hade aldrig sett något liknande (och har fortfarande inte gjort). Helt fascinerad var jag av alla de där tavlorna..

Ett annat minne är när jag och farfar gick för att köpa min födelsedagstårta, det var långt och avslutades med en uppförsbacke. Jag hade dåligt samvete för det här så länge eftersom han hamnade på Huddinge sjukhus och jag var övertygad om att det var mitt fel pga promenaden. Jag minns att jag brukade ringa till farfar när jag behövde skjuts och han kom alltid och hämtade upp. Busspengarna jag fått av mamma och pappa kunde då användas till något roligare. Fina farfar ❤️

Hur är det egentligen?

Idag när vi kom hem från Loppisen så var det en kvinna som badade i poolen så tydligen är det ok ändå!! Vaktens lilla hus ligger nära så han kan inte ha missat att hon badade och hade det inte varit ok så hade han ”stoppat” henne. Det ser ju inte så tråkigt ut att flyta omkring som kvinnan på bilden.. Det är dock inte kvinnan från vår pool..

Väldigt ovanligt..

Igår var det en bosnisk man som sköts till döds här i Marbella. Det var tydligen mitt på öppen gata och mitt på dagen. Inte så att det var ”vem som helst” utan han var välkänd av polisen och det var någon ”knarkuppgörelse”. Det finns självklart både knark och kriminalitet här men jag har aldrig hört att någon blivit skjuten på öppen gata.

Loppis….

Idag var det Loppis, den startade 11.00 och vi var väl där ca 11.30. Det var en salig blandning av designmöbler och småprylar”. Vi gjorde några fynd bl.a. en kruka som passar perfekt på terrassen och tre mindre ”ur-spanska mindre krukor.

Kommer bli jättefint med färgglada pelargoner i….

Jakten på mobilen…

Det finns precis hur många små butiker som helst som reparerar mobiltelefoner men väldigt få som säljer.. Apple gör såklart och Worten likaså men i övrigt är det mest teleoperatörerna som säljer tillsammans med abonnemang. Vi googlade och hittade att det skulle finnas någon butik som sålde iPhones och det till bra priser. T är inte intresserad av att ha någon av de nyare modellerna med massa funktioner som han inte har någon nytta av.

Det visade sig att adressen inte stämde och ingen kände vare sig till butiken eller någon butik som sålde iPhones överhuvudtaget.. Vi skulle sedan ”tråckla” oss ut igen och av en ren slump såg jag en butik i ögonvrån.. Dom sålde IPhones och T slipper nu att vara mobil-lös ☀️

Jag skrev ju häromdagen att jag aldrig sett stockrosor här, nu har jag gjort det ✨ Rosa och vita som vajade lite i den svaga, svaga vinden. Jag bara måste kolla om det går att hitta i någon av handelsträdgårdarna..

I morgon? Skriva….

Kramar från mig i Marbella! 🍋

2 reaktioner på ”FArfar & stockrosor….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.