Good enough….

Hola!

Fredagskvällar är ju den enda kvällen i veckan som vi inte går på vår långpromenad vid 20.00, en fredag kvar sedan börjar vi med det. Anledningen är ju såklart Let’s Dance.

Har ju alltid med mig mobilen och har börjat följa upp antalet steg per dag. Har inte direkt något spikat mål men vill komma upp i ca 10 000 steg per dag. Nu varierar det lite beroende på vad jag gjort i övrigt, förutom kvällspromenaden alltså. Vissa dagar blir det 6 000 och andra 10 000 steg och det är en stor skillnad mot tidigare. När vi får vara ute mer än en timme på promenad kommer vi ju lätt komma upp i 10 000 steg per dag. Än så länge är det hursomhelst ”good enough”.

Rätt och rätt….

Det var absolut rätt par som gick vidare till final. Jag tycker att även om Anders Svensson dansade bättre än han gjort tidigare så ligger han far away från de andra två.. Förstod därför inte alls att det skiljde sig så lite i poäng mellan honom och de andra två. För ”ovanlighetens” skull har jag ju dessutom rätt, har ju tippat Sussie och John i final. Så det blir en kul final nästa vecka får vi hoppas 🌟

Middagen igår var btw såååå god – åt som en häst!

Lite fler blommor..

Vi var en sväng till Handelsträdgården igår igen. Det blev ytterligare några av samma sorts pelargon och petunior som vi redan köpt så nu räcker det med den typen/färgsättningen. Vi hittade även en annorlunda högre grön palmliknande växt och den passade riktigt bra på terrassen. Det är verkligen stor skillnad på terrassen nu när det blommar och det är färgglatt.

Det blev….

Valde att börja lyssna på Svärmodern av Moa Herngren (ja, det är Felix och Måns Herngrens lillasyster). Brukar ju ha som ”tumregel” att om en bok inte fångat mig inom sisådär 45 minuter så lägger jag ner att lyssna vidare. Kanske missar jag en och annan bok som tar sig, men den risken får jag ta.. Den här boken har hursomhelst definitivt ”fångat” mig och jag kommer absolut att lyssna klart. Det är en relationsroman, där sanningar och egna perspektiv kanske inte riktigt är som det verkar. Det är inte, som titeln kanske antyder, en historia där någon stackars fru kommer i kläm på grund av en elak svärmor.

Terry & Pat….

De två kvinnorna Terry & Pat träffades 1947 och blev totalt förälskade i varandra.. Lesbisk kärlek 1947 var allt annat än accepterat så de höll allt hemligt. De kunde inte ens berätta för föräldrarna för de visste att de då sagt upp bekantskapen.

Jag ska inte förstöra för dem som vill se dokumentären som jag tror att man kan se på Netflix men de levde tillsammans hela livet. När de berättade för den närmsta familjen 2013 (!) efter 66 år tillsammans så blev de lite besvikna över lögnen men kom över det snabbt.

Den 22/8 – 2015, på Terrys 90-årsdag gifte de sig och familjen som var med applåderade. De hann leva i tre år med sin kärlek öppet innan Terry gick bort. Vilken otrolig kärlekssaga ❤️ Sorgligt bara att de fick ägna 66 år med att smussla med sin kärlek..

Intressant?

Missförstå mig rätt nu.. Jag påstår inte att alla mina inlägg på Instagram eller Facebook är intressanta.. Men förhoppningsvis lite fina bilder (så länge det inte är selfies 😂). Påstår inte heller att allt jag skriver i bloggen är intressant- för vissa inte alls men vissa Instagram kontot måste man ändå få undra över hur de tänkte när det gäller just det där med hur intressant det är.

Ett ”bra” exempel på just det där med intressant är Anna Book.. Såg ett inlägg från henne idag där hennes avsikt var att inspirera andra;

Ja, hon har kanske rätt att det kan vara tråkigt att sortera kryddorna men man blir ju inte särskilt inspirerad av att aluminiumfoliet ligger bredvid ”gladpacken” och att kryddorna ligger i kryddlådan. Blir inte så himla peppad men det är det kanske andra som blir..

Flyttat….

Jag kan bara gissa att typ nästan alla planerade bröllop nu under perioden juni till september är avbokade och kommer att ske senare. Finns det något tråkigare än att behöva flytta på sitt bröllop? Ja, det är klart att det gör men det måste ju vara supertråkigt. All planering, allt som är bokat, inbjudningar som gått ut etc. Nej, riktigt tråkigt. Det är väl högst troligt att man kommer att få ha sammankomster på fler än 50 personer, röra sig fritt inom landet etc men ett bröllop chansar man ju inte på i det längsta. Både utifrån allt som ska avbokas och väntar man för länge får man ju betala stora delar ändå, gäster som bokat biljetter mm.

Det finns givetvis en massa bröllop med mindre än 50 gäster men det är ju rätt troligt att någon gäst ska komma ifrån en annan ort etc. Så det mesta blir krångligt och med tanke på att människor inte ens vågar boka campingplatser för semestern så är sannolikheten för att gambla med sitt bröllop rätt små. Så det blir nog med andra ord många par som blir förlovade ett år eller så till. Eller….

…så tänker man om helt, som Jennie Hammar och hennes sambo Zev gjorde. De bestämde sig för att de ville ändå gifta sig när de insåg att det där stora bröllopet de tänkt ha hade ganska små chanser att bli av. Istället för som planerat ett riktigt stort bröllop blev det den raka motsatsen. Fyra vuxna (inklusive brudparet), tre-fyra barn och hunden Roffe.

”Det är inte alltid den starkaste som överlever utan den som kan anpassa sig bäst”

Charles Darwin

Nu hade väl det citatet inte direkt någon koppling till bröllop, känns lite oromantiskt.. Men oavsett det så är det ju precis så det är. Att anpassa sig och utifrån förutsättningarna göra det bästa av situationen. Inte gnälla över sådant man inte kan påverka för det leder ju ingenstans. Det är klart att vi alla gnäller ibland, vore konstigt annars men istället för att kämpa emot sådant man inte kan påverka så får man fundera på hur man på bästa sätt anpassar sig. Det ska inte förväxlas med att man lägger sig ner på rygg och ”dör” utan det är ju faktiskt precis tvärtom..

Dagvill planering..

Den här veckan är jag verkligen ”dagvill” – i onsdags tyckte jag att det var lördag och idag tycker jag att det är söndag. Kan ju passa på då och göra veckoplaneringen för nästa vecka redan idag. Det som vi absolut inte får missa är tiden för klippning av Tintin och Karisma, tror iofs att jag skulle behöva drabbas av någon typ av minnesförlust för att glömma just det..

På tisdag är det premiär för Blondinbellas nya podd; Isabella möter Sheila. Den måste jag ju såklart lyssna på..

Idag ska det bli 28 grader.. Nu får vi verkligen tillbaka för det där ”soppiga” mars- och aprilvädret ☀️ och det gör ju inte direkt ont.

Nu iväg för lite ”fix” – hörs lite senare!

Kramar från mig j Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.