Citat och pelargoner….

Hola!

Hela dagen och kvällen igår kändes som en lördag av någon anledning. Här ”firas” ju inte Kristi Himmelsfärd så allt är öppet som vanligt. T var ju och klippte sig och det blev väldigt fint, en timme och tjugo minuter höll hon på så hon är minst sagt noggrann. Har bestämt mig för att boka där jag också och klippa mig i början på nästa vecka.

Vädret är helt fantastiskt, mellan 25-27 grader och inte ett enda moln ☀️ Så härligt! Det ska dessutom hålla i sig så man inte klaga på vädret iallafall. Man ska inte klaga på något så länge man är frisk….

Nu är det sjätte dagen i rad som det rapporteras mindre än hundra döda. Igår var det 48 dödsfall, otroligt skönt att det inte verkar komma något bakslag. Iallafall inte än så länge man ska definitivt inte tro att risken för ett bakslag eller en andra våg är obefintlig.

En positiv information från någon forskare är att risken för att smittas minskar om man badar i saltvatten så det bådar ju gott för att stränderna ska få öppna igen snart.

Det var en svensk som la upp ett inlägg på Svenskar i Marbella häromdagen där han skrev att han måste flyga till Stockholm eller Köpenhamn två dagar senare och undrade vilka flyg möjligheter det fanns..

Svaret var ganska enkelt;

”Du får köpa vingar för pengarna”

Inte direkt så att man kan välja och vraka mellan flygen.. oavsett om man kan tänka sig byten..

Igår kväll var det klart mer folk som var ute på strandpromenaden, det var till och med några som badade, Det är inte på något sätt fullt på uteserveringarna och fortfarande en hel del som inte öppnat ännu.. Jag tror att det beror på att de inte hunnit med att fixa iordning allt och att vissa inte får öppna beroende på om de t ex har någon form av skydd/fönster runt uteserveringen som inte är helt öppningsbart. Regler, regler, regler 😃

Apropå regler….

Från och med idag så är det obligatoriskt att ha munskydd på sig när man är ute. Man kommer inte in i en butik utan men vi får hoppas att man får ta av det när man äter och dricker på restaurangerna 😃 Polisen kommer att bötfälla alla de ser som inte har munskydd och är det något de är snabba på så är det att dela ut böter.

Apropå restauranger….

I alla butiker måste man ju ha plasthandskar, i vissa butiker är det typ supertunna plastpåsar och då kan jag garantera att det inte är lätt att plocka ihop t ex grönsaker.. På restauranger är det ju så att det finns x antal menyer och det blir ju både krångligt och sådär trevligt att sitta med plasthandskar vid restaurangbordet.. Men i Corona tider utvecklas nya grejer snabbt (som t ex respiratorn för en 20-del av priset som snabbt utvecklats här i Andalusien och antalet varianter på munskydd – Instagram flödet svämmar över av annonser).

Nu har hursomhelst två studenter vid Málaga universitet utvecklat en app som alla restauranger kan ansluta sig till kostnadsfritt. Gästen får tillgång till en QR-kod och då kommer restaurangens meny upp i gästens mobil. Restaurangerna måste såklart lägga upp sin meny för att den ska finnas med i appen. Smart och bra, speciellt här där det finns massor av restauranger utan någon form av hemsida, Instagram etc.

Good things happens….

Kapten Corona_Ljus

Med allt som händer i vår värld nu ser vi också positiva saker ur ett klimatperspektiv. Att se Mount Everest på 20 mils avstånd innebär mer eller mindre stå i Göteborg och och se ”Mount Everest” i Skåne (!).

Vilken skillnad…

Brukar ju ibland jämföra lite priser mellan Sverige och här.. Det har ju, som jag upplever det, blivit klart dyrare i Sverige de senaste åren. Vi var ju på handelsträdgården och köpte ju lite blommor att starta med.

Vi köpte bland annat två stycken sådana här pelargoner. Kollade på Plantagens hemsida och samma storlek som den vi köpte kostar 79,90 där och vi betalade 1,75 Euro vilket är 18,40 (!). Plantagen hade även små röda pelargoner för ca 25 kronor så alla pelargoner kostar inte 79,90 men de små röda såg verkligen just små ut.. Hursomhelst så blev det vi köpte en bra start 💚

Läsa igen?

Nu när det är så aktuellt med Pippi får man nästan lust att bege sig tillbaka till barndomen genom att läsa om dem. Vissa saker kanske är bättre att minnas som de är medans vissa klassiska citat kanske man skulle förvånas ännu mer över.. Hur tusan kom hon på allt Astrid?

”Jag är fräknigare och vackrare än någonsin. Fortsätter det såhär blir jag direkt oemotståndlig”


”Du borde allt gå i skolan och lära dig att skriva lite bättre, sa Annika. Tack sa Pippi, det har jag gjort en gång en hel dag och då fick jag i mej så mycket lärdom så det ligger och skvalpar inne i skallen än”


”Jag är ett barn och det här ett hem. Alltså är det ett barnhem”

Nej, behåller nog minnena som de är..

Apropå böcker….

Dags att välja ut en ny bok att börja lyssna på. Det finns en hel del att välja bland – bra utbud just nu!

Ibland när jag lyssnat på något av en viss författare så lyssnar jag vidare på andra böcker som den skrivit. Tjockdrottningen som jag nu lyssnat klart på är ju skriven av Moa Herngren. Titeln antyder att det är någon helt galen bok men det är det inte.. Inte något mästerverk men det finns en viss form av budskap om den ytliga värld som blir mer och mer en verklighet. Kanske väljer jag hennes senaste, Svärmodern, som kommit ut nu..

Jackie vill jag oxå lyssna på, skriven av Anne Swärd som nu är medlem av Svenska Akademin. Boken av Sofie Sarenbrant kommer ut på måndag och är i ”deckargenren”. Hon är en väldigt omtyckt författare och har fått en del priser. Har läst två böcker av henne tidigare men det var några år sedan, dom var hursomhelst bra ✨

Apropå citat….

När jag googlade (vad gjorde man innan Google?) på Pippi citat så kom det upp en länk 10 citat av Blondinbella som du helst vill glömma.. Nu har de några år på nacken så det får väl förklaras med hennes strategi att göra den här typen av uttalanden för att få publicitet och hennes ålder..

”Vi är så jämställda så att det runnit över”


”Jag är inte feminist utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklasskvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida om”


”Mycket klagande var det också över pengar, hur lite man har. Det hör jag aldrig bland mina vänner”


”Folket som röstar blått är antagligen mer pålästa”


Tror nog att vi kan enas om att Pippis citat är lite mer sympatiska..Nu börjar det….

…dyka upp annonser på Instagram om REA – allt från 20-50%.. Även på stan skyltas det ordentligt. Det är självklart så att klädbutikerna vill sälja ut sina lager och t ex butiker med trädgårdsmöbler vill inte riskera att människor inte har pengar eller tänker att eftersom det ändå snart är juni så kör de ett år till med det de har. Det är väl frisörer och handelsträdgårdar som inte kommer att någon REA, definitivt inte frisörer 😃

Ingen risk….

Det är ingen risk att någon kommer att anklaga Mc Donalds för att de varit aktiva under karantänen. Nu börjar de kommunicera om delivery – när man ändå kan åka dit.. Förutsatt att de har en uteservering annars är det från måndag. Det är ändå märkligt hur få ”fast food” restauranger det finns och då tänker jag kanske främst på Mc Donalds och Burger King. I Marbella finns en Mc Donalds och en i Puerto Banus.. Burger King har två i Marbella och en i Puerto Banus. Sedan finns det såklart bortåt Estepona men det är ändå väldigt få med tanke på folkmängden.

Det är definitivt inte så att det inte äta hamburgare, det serveras på massor av ställen och det finns flera ”unika” ställen med bara hamburgare i alla dess former. Men då är det bordsservering och som ett restaurangbesök.. Det dom borde göra är att ta lite hjälp med fotograferingen.. Det är som jag tidigare skrivit galet svårt att fota hamburgare och tittar på t ex Burger Rooms Instagram konto så finns det minst sagt utrymme för ”improvement”..

Friends….

Den sociala distanseringen har ju varit total under karantänen så de enda man träffat är typ kassörskan på livsmedelsbutiken, Svenska butiken eller apoteket. Christina hörde av sig igår och ville gärna att vi skulle ses för en fika eller lunch. Vi har ju inte setts på typ tre månader så vi ska ses nästa vecka, det ska bli kul. Dom åker hem över sommaren någon gång i juli om de inte ändrat sina planer. Nästan alla åker hem över sommaren, många från midsommar till september. Det blir typ ett slags byte så att de med semesterboende här kommer istället.

Food & Let’s Dance….

Igår gjorde jag smörgåsar med kallrökt lax, pepparrot, citron mm – dom blev kanske inte direkt lika fina som dom på bilden, men väldigt goda. Spanjorer är helt galna i lax – alla typer av lax, på t ex Supersol finns det ett antal olika sorters norsk gravad och rökt lax, laxkotletter etc.

Ikväll hejar vi på Sussie i Let’s Dance och äter något vi inte ätit på väldigt länge..

Fondue – kött och diverse grönsaker. Vi använder aldrig olja utan rödvin med lite olika kryddor. Viktigt att inte glömma lite röd chili (spansk peppar) så att det blir lite ”sting”. Det blir verkligen såå mycket godare och fräschare, med vinet istället för olja alltså. Att köpa en liter matlagningsvin kostar 1 Euro, inte direkt ett vin man dricker till maten men som matlagningsvin är det såklart perfekt.

Nu iväg på ärenden inklusive handla helgens mat..

Vi kanske hörs senare idag..

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.