Klippning och happy dogs….

Hola!

Torsdag och helgdag för alla er i Sverige, antar att majoriteten dessutom tagit ut en klämdag på imorgon. Det ska, om jag sett/hört rätt, även bli bra väder så hoppas att det blir så. När Sverige hade tidig vår hade vi sämst väder sedan de började mäta sedan fick Sverige uselt väder och vi sommar.. Sett över hela världen ska det tydligen bli en otroligt varm sommar så jag hoppas verkligen att Sverige inkluderas i det. Många kommer ju att vara hemma och en regnig och trist sommar är det sista alla förtjänar efter Corona.

Samtidigt är det ju lite oroande med de stora klimatförändringarna så det är ju definitivt inte bara positivt. Men under några semesterveckor eller en sommar antar jag att det är lätt att hoppa över den oron, det har ju varit tillräckligt med oro ett bra tag nu kan man tycka. Den oron är ju inte heller över, vare sig när det gäller pandemin i sig eller konsekvenserna. Hela det året kommer att bli ett väldigt konstigt år det tror jag inte att någon säger emot.

I stan….

Idag harvi ju varit inne i stan för T’s klippning, som han längtat efter den. Nu är det bara jag kvar.. Medans T klippte sig gick jag runt lite på stan, bara att höra hur det tutas och någon irriterat gapar till på en annan bilförare är som musik i mina öron. En stad som lever igen 🧡 Det är en hel del butiker som öppnat och bara att kunna gå in i en butik känns lite ”lyxigt” även om man måste sprita händerna och sätta på sig handskar för att överhuvudtaget få komma in.

Men faktum är att av allt det här så är det kvällspromenaden utmed havet som jag uppskattar mest. Det är förvisso trevligt att strandrestaurangerna har öppet så att det blir lite mer ”normalt” men inget slår havet och att gå med två såååå lyckliga hundar där. Vi flyttade ju precis när karantänen infördes så de måste ha tyckt att vi flyttat till ett uselt ställe eftersom promenaderna var så korta. Men nu är de desto gladare 🐶🐶

Green Village….

Några rabarber har jag inte lyckats hitta ännu. Däremot har jag hittat var Green Village kommer att öppna sin nya och andra butik. Det är uppe i La Campana och även om det är en bra bit från oss så är det iallafall närmare än den andra och dessutom väldigt nära Svenska butiken och tobaksaffären där vi köper snus. Vi har undrat över hur han har vågat göra det så öppet, de övriga få som säljer gör det i största hemlighetsmakeri och dessutom dyrare. Det är någon i San Pedro och någon i Puerto Banus som tydligen ska sälja enligt ryktena.. Hursomhelst så är anledningen till att han vågar sälja öppet att han märkt om dem lite och kallar det tuggtobak, något som är helt lagligt här. Det importeras t ex en hel del tuggtobak från Marocko som troligtvis är mycket ”onyttigare” än snus som är godkänt men är det en EU-regel så är det..

När jag satt i styrelsen för kommunikationskoncernen Nordic Morning hade vi 9 styrelsemöten av 10 i Helsingfors. Jag hade alltid ett uppdrag att ”smuggla” in en stock snus eller två till finska statens representant 😄 Bolaget ägdes av finska staten det var därför de hade en statlig representant i styrelsen. Verksamheten däremot var både i Finland och i Sverige.

Under åren i styrelsen gjorde vi en total transformation av bolaget så det var riktigt roliga år. Jag fick även en ny och riktigt god vän, Carina från Malmö. Det var några år sedan vi träffades nu, av naturliga orsaker men det var via lite krokiga vägar genom henne jag fick mitt externa uppdrag för start up bolaget i Malmö.

Håller på med en artikel/inlägg som jag tänkte att jag skulle bli klar med i dag. Den handlar om bråk i relationer, att det är osunt att aldrig någonsin gräla men också att det finns för relationen ”farliga” gräl. Med tanke på hur länge vi suttit inlåsta är det ett under att vi inte tjafsat och bråkat speciellt mycket alls.

Babyboom??

Precis i början av Corona så ”hördes” det en hel del om att det skulle bli en babyboom i Sverige om nio månader. Det trodde jag inte då och definitivt inte nu heller. Både beroende på just det här med att många har umgåtts mer eller mindre 24/7, det har varit (och är) begränsande restriktioner som påfrestar och det finns en stor oro för ekonomin och jobb. Så någon babyboom tror jag inte på, snarare att antalet skilsmässor kommer att öka.

Flowers….

Har kommit på att jag vill ha en klättrande klematis på ena väggen på balkongen. Det är morgonsol där så jag tror att det är ett perfekt läge. Det jag däremot inte är helt säker på om de trivs och kan växa i någon form av kruka, har ju inte direkt en rabatt på altanen..

Det här är ett riktigt ”drömmigt” utekök.. Saknas gör såklart grill och en del annat men vad jag menar är utseendemässigt. Men det skulle ta för stor plats på terrassen och dessutom kan det nog vara smart att ha iallafall den här delen under tak även på Costa del Sol ☀️

Långt från drömmigt..

Finns det någon statschef som det publiceras och finns så mycket ofördelaktiga bilder på. Han är förvisso ofta rätt passionerad när han argumenterar så det blir då lätt att fånga gester etc som blir ofördelaktiga bilder. Skillnaden är dock att det i största allmänhet inte publiceras eller finns tillgängligt så mycket ”usla” bilder om man inte retat upp så många och i många situationer är direkt oförskämd.

Jag var nog inte ensam om att nästan skratta inledningsvis när han informerade att han skulle ”run for president” och jag trodde länge att Hillary Clinton skulle vinna. Men ”lägligt” nog så kom det lite skandaler och då började man se att det faktiskt kunde sluta som det gjorde.

Nu är det ju val i år igen och trots massor av klavertramp, nu senast med Corona som han inledningsvis negligerade och förnekade totalt, så tror jag att han blir omvald. Det blir som så mycket annat här i världen en väldigt konstig valprocess..

Den där presskonferensen när de visade ett antal videosekvenser med hyllningar till honom hur han hanterat Corona var minst sagt udda.. Själv stod han vid sidan om och slickade i sig av berömmet som en självgod katt.. Inspelningen av presskonferensen fick ju avbrytas eftersom upplägget blev så ifrågasatt av journalisterna. ”Bäst” var att New Yorks borgmästare var en av dem som hyllade honom vilket ju i princip var skrattretande med tanke på bakgrunden.

Det jag skulle komma till var hursomhelst att jag började se dokumentären Trumps väg till makten i tvåan. Den är uppdelad på tre delar om jag minns rätt och jag tror att de två följande avsnitten kommer att vara ”roligare” att se.

Done….

Från Camilla Läckbergs Instagram

Då var den ”färdiglyssnad”, Vingar av silver. Som jag skrivit tidigare, inte helt trovärdigt (men vem har sagt att en bok ska vara det?).. Några mord som hämnd är väl inga märkligheter när hämnd ska utkrävas och så lite tjat om Chanelväskan (och andra lyxiga varumärken/produkter) hit och dit. Men som sagt definitivt underhållande och självklart med en riktig cliffhanger – bara att vänta på den tredje delen med andra ord. Boken har fått 4,0 i betyg medans En bur av guld (första delen) fick 4,2 och jag håller med om att den är bättre. Det är alltså lyssnarna på BookBeats betyg.

Den första juni kommer Mari Jungstedts nya bok, Innan molnen kommer. Den första av tre som ska utspelas här på Costa del Sol så den kommer jag självklart att lyssna på. Glad att BookBeat släpper ljudversionen samma dag som den ”fysiska” boken kommer ✨

Vi hörs i morgon!

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.