Proppmätt och nöjd….

Hola!

Har ätit så mycket lunch så att någon middag behövdes absolut inte.. Väldigt gott var det, jag äter normalt inte så mycket på lunchen utan middagen är det riktiga ”huvudmålet”.. Så är det väl för de flesta antar jag men normalt är kanske att äta en ”rejälare” lunch än vad jag gör.

Idag har vi farit runt och fixat en del ärenden – i 30 graders värme ☀️ Nu måste jag verkligen börja sola så att jag får färg snabbt. Börjar helt enkelt imorgon med typ 45 minuter eller så..

Det är alltså inte bara hundar som har svårt att få tid för klippning 😃 Vi lyckades iallafall att boka tid för T imorgon vid 12-tiden, då kanske jag ska passa på att sola? Eller så åker jag med.. Jag gjorde ju det fatala misstaget att klippa mig lite själv när jag fick någon form av digital panik under karantänen. Hur kan man ens komma på tanken att klippa sig själv?? Det skulle bara vara lite och det blev det väl iofs men ena sidan blev spikrak och lite kortare än den andra visade det sig.. Nu har jag omvänd digital panik för det blev inte helt bra framtill.. Så jag måste definitivt hitta en frisör jag oxå som kan snygga till det. Kanske tar jag samma frisör som T, hon är ju duktig.. Vi får se, helt enkelt.. Men det måste göras nu, helst igår..

Vi var oxå på den där handelsträdgården som min kollega Christina rekommenderade. Det är två stycken som ligger intill varandra, klart mindre än den vi tidigare handlat hos men det såg ut som bra kvalitet på växter & blommor och utbudet räcker definitivt. Vi köpte inte så mycket idag för vi vill testa och ”bygga” på. Idag blev det en hyfsat stor ormbunke, två pelargoner, två som är någon kombination av pelargon och petunia och tre tagetes (det är mer än det ser ut på bilden). Allt kostade totalt 8 Euro (!). Jag undrar vad det skulle kosta på en handelsträdgård i Stockholm. Väldigt mycket mer iallafall.

Vi åkte till Therese & Nicki för att kolla in loppisen. Självklart hade jag inte hängt med på Facebook så den var/är flyttad till nästa vecka den 29:e maj. Träffade hursomhelst Lennart (Theréses man) och det är alltid lika trevligt. Blir till att åka dit igen nästa vecka alltså.. Såg sedan att det var flera som kommenterat om de också kunde få komma dit och sälja lite möbler mm så det kanske går att göra lite fynd 😃

Apropå fynd så har jag nu kollat upp när Cudeca öppnar (volontärjobbet) och de öppnar idag men bara förmiddagstiden. Jag jobbar ju eftermiddag/kväll så det dröjer lite innan det blir dags. När vet de inte just nu.. Så mycket jobb de lagt ner på att desinficera allt, skapa rutiner, utbilda i nya rutiner etc. Måste vara spanskt rekord.

Pedro Sánchez fick tydligen ”bara” igenom två veckors förlängning av larmsituationen och inte de fyra som han begärde. Det innebär att Spanien öppnas upp i slutet på juni om ingenting ändras.. Så skönt för hotell, restauranger och alla andra.

Kvällspromenaden som vanligt, 27 grader när vi kom hem 21.20 🧡 Superfint väder med bara en strålande ☀️ och som lägst 25 grader.,

Komplettera….

Skulle vilja komplettera med ytterligare några bilder till hemsidan. Tar inte in fotografen för det utan vi testar med att jag tar några egna bilder om det inte blir bra så köper vi någon bild från en bildbank. Vill även ha någon mer bild på restauranglivet och ”odling” eller grönsaker/frukt..

Det är väsentligt svårare att få till, både att få det bra på bild för att bara fotografera några tomater är ju inte så kul. Hittar nog en bra lösning på det. Ut och fotografera de närmaste dagarna helt enkelt.

Det brann tydligen….

…på en av de riktigt populära ”chiringuitos” (strandservering) igår kväll. På bilden ser det typ som om hela stället måste ha brunnit ner så det var lite ”märkligt” att de hade öppet idag, fullt med folk och ingen kunde förstå var det brunnit.. Hade de en ”majbrasa” i sanden bakom så att det ser ut som lågorna tar allt för att få lite publicitet? Inte vet jag men det är det vissa som tror..

Otrevlig..

Den beryktade chefredaktören för amerikanska Vouge är ju känd för tre saker – hennes grymma förmåga för att lyckas med sitt uppdrag, hennes känsla för stil och att hon är en fullkomligt gräslig chef. Hon var ju ”förebilden” till boken och filmen Djävulen bär Prada och om man läst den eller sett filmen så inser man att det räcker med typ 10% är sant för att hon ska kvala in som mer än gräslig.

Nu kommer nästa bok från ytterligare en person som jobbat nära henne i årtionden. Han dumpades utan ens ett telefonsamtal från henne och han beskriver henne i ett Instagram-inlägg;

”Hon är roten till så mycket personlig ondska och förstörelse samt att hon har en satanistisk plan”

Inte direkt en trevlig beskrivning, men hon har lyckats behålla positionen som chefredaktör i 32 år (!). Det som klingar lite sisådär är att hon är lärare i ett utbildningsprogram på internet där hon ska lära ut ledarskap (??). Nog om det, men hon kan kanske ha en lite mer avslappnad och privat sida också;

Jakaranda….

Älskar det vitkalkade apoteket och raderna av jakaranda-träd som blommar så fint just nu.. Men som sagt tidigare, de underbara syrenerna har vi inte och jag hörde på vädret idag att nu blommar de för fullt….

Imorgon fixa lite på terrassen och se hur och vad vi ska komplettera med. De vi köpte idag kommer knappast bli en blommande terrass..

Kramar från mig i Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.