Bb update….

Hallå!

Dags för en liten uppdatering igen, framför allt med anledning av Söndagsintervjun som faktiskt sändes på fredagen så där hade jag fel. Logiken i det förstår jag däremot inte.

Hon var väsentligt mer öppen än jag tror att hon varit tidigare men hon hade/har som vanligt en klar strategi varför hon ställer upp på intervjun och vilket budskap som ska kommuniceras. Hon uttryckte det enkelt själv med att för att vara en intressant person så måste man ha en etikett och nu har hon bytt liv och har därför en ny etikett. Hon refererade till att hennes tidigare etikett var att hon ville bli ”Världens mäktigaste kvinna” och att det var något media hela tiden kunde relatera till. Nu är det inte så, nu är det nära (ja, hon sa så) men oavsett så var det hela hennes ”persona”

Anna_ritar

Hon pratade även om att eftersom hon levt i offentligheten i 15 år så hade hon ibland haft svårt att skilja sin karaktär och sitt egna jag. Där tror jag att hon verkligen haft det problemet och det är inte så konstigt.

Hon pratade även om att hon skämdes över det liv hon levt med 12 anställda i form av egen kock, hushållerska, chaufför, en som gjorde make up & hår varje dag, någon som valde hennes kläder varje dag och någon till. Hon beskrev det som att hon ville vara den personen som kunde ha det så men nu i efterhand så skäms hon över det.

Hon ville få det att kännas som om en öppenhjärtig intervju utan några som helst baktankar med vid något tillfälle lyckades (eller snarare misslyckades) hon genom att säga att det nu var viktigt att media hade en annan bild av henne. Syftet med det är troligtvis att hon vill tvätta bort allt det gamla för att bli tagen på riktigt allvar och kunna få de styrelseuppdrag som hon just nu planerar för.

Hon beskrev även att hon under hela hennes liv pendlat mellan ett ljus och ett mörker, därför hade hon alltid velat ha så mycket strålkastarljus på sig som möjligt för det höll mörkret borta.

Det här ljuset/mörkret kommer ifrån trauman i barndomen. Det fanns både våld och alkohol så hennes föräldrar hade nog med sig själva och fanns aldrig där för henne. Det där med våldet och alkoholen var något fullständigt nytt. Jag hoppas att hennes föräldrar inte lyssnade på intervjun för jag är rätt säker på att de har en lite annan bild.

Hon hade börjat leta efter egen lägenhet när hon var 12 år, även det något nytt. Hon flyttade förvisso hemifrån när hon var 15 eller 16 år men då tillsammans med en kompis till en lägenhet hennes pappa fixat. Hon flyttade tydligen hem igen efter nåagra månader. Detta enligt uppgift från hennes pappa som inte orkade med alla lögner och gjorde någon intervju förra året.

Hos mamma i slutet på förra året.. en hel del bilder verkar vara borttagna

Hon pratade om vikten av att hon förstod att det var viktigt att kunna förlåta men att hon nog aldrig skulle kunna förlåta sina föräldrar. Det kan då tyckas lite märkligt att i höstas när allt rasade så var hon sin mamma var och varannan helg och återupptog även kontakten med sin syster (den med systern har hon kvar, mamman har hon inte nämnt med ett ord sedan efter förra hösten).

Det som var det ärligaste i intervjun (tror jag) var att hon blev väldigt deprimerad när allt rasade och det kan ju ingen anklaga henne för. Det gick så långt att hon åt för tabletter hela tiden men vid något tillfälle alldeles för mycket vilket resulterade i att hon hamnade på psykakuten. Hon var inlagd på psyket i en månad eftersom hon var självmordsbenägen. Hon genomgick en ECT-behandlingar under den perioden. Det är en behandling där man sövs och sedan framkallas ett epileptiskt anfall som ska motverka och ta bort depression. Varför ett epileptiskt anfall? Jo, det är för att någon vid något tillfälle drog slutsatsen att det är väldigt sällsynt att epileptiker drabbas av depression.

Hon pratade om sin totala ensamhet. Att hon inte hade någon som stod henne nära, att hon inte hade någon att prata med ordentligt. När hon mådde dåligt fick hon åka till psyket eftersom det inte fanns någon där för henne.

Jag är inte så himla säker på att hennes ”bästis” Sheila uppskattar den beskrivningen.. Intervjuaren ifrågasatte just det med Sheila och även hennes syster som till och med bor hos henne. Men nej, hon är ensam. Hon släpper ingen in på livet och ingen släpper in henne heller.

Vi får hoppas att poddens namn någorlunda speglar det som hon sagt sig ha problem.. Isabella söker Sheila ska den ju heta..

Systern däremot verkar definitivt inte ta det lika bra som Sheila, men här hängdes ju även deras mamma ut.. Men det är en helt annan ”story”….

Ett annat, lite osympatiskt drag som hon tog upp är att hon typ alltid ser allting utifrån; ”jag, jag,jag” Hon pratar helst om sig själv och svårt att lyssna på andra, eller se saker ur deras perspektiv..

Hon verkar trots allt ha ”borstat” av sig det som hon beskriver som skammen över att hon inte var den alla trodde. Att businessen misslyckades är som det och man måste våga pröva.. Det är bara att börja om. Hon hade ju en enorm tur som lyckades sälja sitt stora hus och företaget Löwengrip Beauty innan corona. Det andra bolaget med de 12 anställda är ju nedlagt. Hon förlorade ju 100% av sina kunder när det avslöjades att hon ljugit om sina siffror i sociala medier. Nu får hon köra vidare.. men det var lite för mycket som kändes som tillrättalagda efterhandskonstruktioner och tyvärr rena lögner..

Det blev väldigt långt men hela intervjun är precis pudelns kärna.. Nu håller hon taktpinnen för att förmedla något som nu ligger i hennes strategi och planer.. Oemotsagd eftersom ”tycka synd om” kortet spelas ut oxå.. Sedan finns det en helt annan anledning till det här också (för mig alltså..).

Så här sa hon själv….

”Tack för ert stöd och fina kommentarer efter Söndagsintervjun i P1 – jag är gråtfärdig och rörd ❤️”

Staycation & golf….

I övrigt har det varit Staycation med barnen och så lite golf då…


Over & Out!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.