Ett bakslag med hopp….

Hola!

Det blev minst sagt ett bakslag för Costa del Sol sent igår kväll när regeringen meddelade vilka regioner som får gå över till fas 1. Dels var det väsentligt färre än förväntat och dels verkar det mest påminna om ett lotteri.. För oss här gäller alltså mer Netflix och pizza. Nu har ju inget av det varit speciellt aktuellt.. TV-Ola har ju inte kunnat komma hit och att hålla på och äta pizza när man sitter så mycket stilla är inte att rekommendera.

Jag ska definitivt inte sticka under stol med att jag är besviken.. Det är jag knappast ensam om..

Överallt har det förberetts för att uteserveringar och mindre butiker ska kunna öppna.. Nu får de vänta i minst två veckor med det. Det är många förlorade kronor det.. Restaurangmomsen kommer btw att sänkas från tio procent till fyra procent för att till viss del kompensera. Man kommer även att få öka ytan på sina uteserveringar utan kostnad (avståndet måste ju kunna hållas).

För egen del handlar det mer om att inte köpa lite blommor till terrassen och balkongen, inte kunna köpa den där grillen och att kunna ha lite större flexibilitet när och hur mycket jag får vistas ute. Ganska rimliga ”önskemål” kan man tycka, speciellt eftersom det ”bara” finns sex stycken Corona-patienter på Hospital Costa del Sol.

Marbellas borgmästare är minst sagt besviken och en överklagan har lämnats in av Andalusiens regionala president. Jag hyser ingen förhoppning om att det beslut som kommunicerats kommer att ändra..

Men till dess att ”The final decision” har tagits och kommunicerats så finns det ju trots allt hopp.. Normalt sett har Pedro Sánchez sitt tal till nationen på lördagskvällen och det har han säkert ikväll också. Osäkert om han kommer att kommunicera något kring de regioner som överklagat. Bara att vänta helt enkelt, något annat kan man ju inte göra.

Apropå Ett hem….

Skrev ju om hotellet Ett hem igår.. Idag dök det upp i Instagramflödet att Elsa Billgren är där och firar bröllopsdag ❤️ Vi har ju bröllopsdag lördagen innan midsommar (ja, vi firar så istället för datum).. Vi får väl se hur det kan firas..

Apropå bröllopsdag….

”Diamonds are a girls best friend”

Det vet jag inte om jag riktigt håller med om men.. På midsommarafton firar svärföräldrarna diamantbröllop, dvs 60 år som gifta (!) Själv har vi några år kvar men är inte så dåliga vi heller med våra 26 år i år.. 34 år tillsammans- klart längre än halva mitt liv alltså..

T’systers 50-årsdag och diamantbröllop så det finns anledning att åka hem så vi får se hur det kan bli med det….

Ditt & Datt….

Det ser inte riktigt ut såhär där och när jag sitter och jobbar.. Det blir mycket soff-jobb nu och det är inte särskilt ergonomiskt.. Vi behöver med andra ord verkligen det där skrivbordet.. Jag misstänker att den där loppisen hos Therese och Nicki kommer att flyttas fram.. Men det är iofs ganska osannolikt att jag skulle hitta det där skrivbordet jag ser framför mig just där.. Jag är ju ute efter ett med mycket själ (kan skrivbord ha det 😃) och patina som jag ska fixa till..

Men soffläge eller ej så jobbar jag en hel del nu.. Mycket skrivande för mitt externa uppdrag och så det där finslipandet på hemsidan. Snart lanseras vi den, Corona eller ej..

Det går ju inte heller att komma igång med någon odling och snart är det väl försent. Nej, det är det inte och jag ska sluta vara negativ men det kan lätt bli så när ett så tråkigt bakslag kommer..

Middagen igår blev btw jättegod och så skönt att ha ugn igen. Extra positivt att Sussie fick full pott och dansar vidare i kvartsfinalen. Det var faktiskt ok att Jan Björklund inte åkte ut igår.. Finalen kommer nog att dansas av Sussie (hoppas jag) och John Lundvik. Det fullkomligt sprudlar ju om Sussie så att hon tycker att det här är kul går det inte att ta miste på ❤️

Spaniens siffror ser ju väldigt bra ut;

Från Kapten_Coronaljus

Följ Kapen Corona_ljus på Instagram så får ni en väldigt bra information och Coron-status runt om i världen..

Jag hoppas att det blir en ny uppdatering här imorgon med ny och positivare information 🧡

Kram från mig!

5 reaktioner på ”Ett bakslag med hopp….”

  1. Dj skriver så bra, man bara flödar vidare! Och bilderna, I LOVE! Du är bäst! Saknar dig vill krama dig och säga hur stor plats du har i mitt hjärta❤️ Kanske konstigt jag skriver det här bara så där men dumt att inte säga sånt kan jag känna. Du är en ängel!

    1. Finaste Inez! Vad glad jag blir av dina fina ord ❤️ Du vet att du har och alltid kommer att ha en stor plats i mitt hjärta också ❤️ Massa kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.