Ett skruttigt bord och nytt kreativt grepp..

Hola!

Dag 12.. vet att tjatar lite men nu är det 16 dagar kvar och vi närmar oss halvtid. Åtminstone av den tid som hittills kommunicerats. Jag skäms lite över att vi bryter mot reglerna och åker två i bilen till och från gamla lägenheten. Man vill ju visa att man är solidarisk men det är ju mycket större risk för allt och alla att handla på Mercadona än att köra från A till B..

El Corte Inglés – nytt grepp..

Det slår ju galet hårt det här för alla företagare, stora som små och oavsett bransch (bortsett från livsmedelsbutikerna). Restaurangerna har ju börjat med utkörning och Take Away. Det fanns iofs förut, främst Take Away, men var inte så vanligt. Framförallt inte utkörning.

Nu kör till och med restauranger som Trocadero Arena (och systerrestaurangerna) med utkörning. Nathalie, en av delägarna, var granne till oss i förra urbanisationen och hon berättade att de verkligen fick ställa om snabbt annars hade de gått under.

Idag såg jag en annons för El Corte Inglés, dom har ju allt från stora varuhus (typ NK) till SuperCore som är en bättre och större variant av Seven/Eleven. Hursomhelst så har dom tagit allt ett steg längre.. Riktigt kreativt. Dom har ju mycket stamkunder och massor av fast anställd personal så dom har öppet fast dom har stängt. Behöver du ett set nya lakan eller en parfym? Vad det än är och som finns i deras sortiment så ringer du och beställer och så levererar dom till dörren ✨ Man behöver såklart inte vara stamkund för att få beställa och få det levererat, det är ”öppet” för alla..

Soffbord..

Skrev ju att jag hade hittat ett perfekt begagnat och billigt gammalt bord som jag tänkte fixa till och som skrivbord. Men när jag tänkte på det ett varv till kom jag fram till att vi väntar med det. Dels var fotot på bordet inte riktigt 100% så det kanske skulle visa sig att det inte var riktigt lika bra i verkligheten.. Vi kan ju inte åka och titta på det tillsammans nu (bryter inte mot undantagstillståndet och riskerar böter för att köpa ett bord..). Sedan tyckte säljaren att det var en bra idé att vi satte in pengarna på hans konto så skulle han leverera det när han fått pengarna.. Inget ont om Spanien och spanjorer men risken att bli utan både pengar och bord kändes som en inte alltför osannolik utgång.. Så inget bord alltså.

Vi var ju dessutom utan soffbord och efter att ha haft ut två glas med Coca-Cola på golvet (läs jag) insåg vi att en temporär lösning måste till. T kom på att uppe i förrådet (vi har ett stort förråd i anslutning till den övre terrassen) stod det något gammalt skruttigt lågt träbord. T tog ner det och vi tänkte att det fick duga så länge.. Nu har vi kommit på att det faktiskt inte bara behöver duga så länge utan är riktigt bra. Skruttigheten måste vi såklart fixa till med lite slipning och olja eller om vi målar det. Ibland är lösningen närmare (och väsentligt billigare än man tror 😄)

Tänk vad man saknar de där små sakerna i vardagen när man plötsligt inte längre får lov att göra dem. Tänk på alla som sitter inne själva, man skulle ju klättra på väggarna efter ett tag. Jag förstår verkligen att Pappa åker hem till Sverige. Även om han givetvis inte ska kasta sig ut och åka tunnelbana så kan ha gå tillbaka till sina rutiner som att t ex ta sina promenader varje dag. Det känns udda att vara så nära men ändå inte kunna ses..

Den där nya podden ID P3 verkar verkligen bra, har lyssnat på det om Meghan Markle och det om Ivanka Trump nu. Har inte kollat hur ofta de släpper nya avsnitt men hoppas att det är en gång i veckan.

Fick ju för mig att jag skulle tycka att det var kul at börja se Robinson igen efter hur många år som helst. Men det liksom inte blivit av. Vi såg det första avsnittet och sedan glömde vi det. Såg någon glimt och det verkar ju som om den bakre killen till vänster och den kvinnliga psykologen I samma lag har en enorm personkemi (not!). Av det lilla jag såg verkar han ha en rätt dålig bild av ledarskap och vad som kan hända i en grupp med en informell ledare som säger att han inte vill vara ledare och slipper då ta ansvar. Tror jag ska försöka komma ihåg att ge det en ny chans.,

Sveriges Mästerkock brukar jag däremot alltid komma ihåg, så oxå igår kväll..

Nästa vecka är det final och vi får se om jag får rätt. Har länge sagt att Edvard kommer att vinna (men det ju lätt att ”annonsera” ut nu när det bara är finalen som kvarstår)..

Natten mellan lördag och söndag ställer vi ju om till sommartid . Vad är det som gör att jag alltid måste tänka tre varv innan jag kommer på om klockan ska vridas fram eller tillbaka? Nu gör ju det ingenting och risken för att jag skulle komma om fel tid eller så är ju obefintlig eftersom mobilen ställer om automatiskt.

Tips..

Ni vet sådana där baby-servetter? Vet ni att de är typ det absolut bästa för att bort fläckar på kläder? Vi använder dem jämt i butiken.. Nu är det den spanska varianten så det är inte säkert att det är så i Sverige.. Men man undrar ju lite försiktigt vad de egentligen gör rent sina små barn med?? Vi har ju inget litet barn (skulle möjligen kunna tänka mig att göra rent hundarnas tassar 🐾 med dem men inte mer) har däremot sådana här.. En euro för 80 st.. Mycket som är galet billigt här..

Costa del Sol klarar sig bättre..

Dels har ju Andalusien, sett till invånarantalet, en väldigt låg andel smittade. Sedan har Costa del Sol en väldigt liten del av de smittade i Andalusien. Enligt den här grafen 520 stycken och eftersom vi vet att det varit typ kaos i Málaga kan vi nog anta att Marbella än så länge har förskonats.. Men det innebär inte att man ska börja slarva, inte på något sätt..

Inte riktigt så livet ser ut nu och framförallt inte i morgon – så mycket på agendan och vi måste bryta mot reglerna (förhoppningsvis sista eller näst sista gången..) Har sedan en stor grej att skriva/utveckla för mitt externa uppdrag. Det tänkte jag ta itu med på fredag och jobba med det över helgen.

Vad jag saknar mest?

Förutom friheten att kunna gå och röra på sig och få luft så är det;

  1. Solen ☀️ Efter idag ska den typ vara mer eller mindre borta i minst tio dagar. Usel tajming!
  2. Ugnen (när man sätter på dån går huvudsäkringen)
  3. Att TV-Ola fixar klart med tv:n
  4. Blommor!
  5. En sladd till min nyinköpta begagnade laptop – fick den väldigt billigt men informationen om att nätsladden saknades tappades liksom bort på något sätt 😃
  6. Att gå ut och äta en riktigt god pizza
  7. Sandpapper så att vi kan slipa soffbordet och färg/olja för att få det fint..

Man saknar som sagt det enkla.. Sedan är det ju självklart att kunna träffa andra människor men det räknas in i att kunna ha friheten att gå ut genom ytterdörren ✨

Tänk om det inte kommer att gå att få tag på en enda blomma ens under påsk!!

Vi hörs senare, ska ju se om jag kan fota vårt andalusiska hus och visa, berätta om min enkla idé och om Linda och Cissi ’s produkter..

Kramar från Marbella! 🍉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *