Antagen utmaning..

Hola!

Att vakna till att solen ”silar” in genom den tunna gardinen är något jag normalt sett inte ens reflekterar över.. Nu är det rena rama lyckokänslan! Även om jag vet att den kommer att vara kortvarig.. Tänk om den där väderprognosen har fått en släng av något virus och visar helt fel väder för den kommande perioden.. Då blir lyckan nästintill total ☀️

Inte bästa bilden, tagna från bilen eftersom man inte kan ut och fotografera.. Räknas inte direkt som någon godtagbar anledning för att vistas utanför porten.. Nätet som syns är paddelbanans..

Men givetvis avviker vi mot mängden (tror nog typ alla sitter på sina balkonger eller terrasser. Har de inget av det sitter nog många i/vid sina öppna fönster. Som vi alla längtat efter solen! Förra året var det under påsken som vädret var uselt (dålig tajming) och i år under karantänen (usel tajming). Om prognosen stämmer kommer det i princip ha varit trist väder i 21 dagar av 28 (förutsatt att det blir bra väder efter den nuvarande tråkiga prognosen)..

Varför avviker vi? Jo, den där sittningen på terrassen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det samlades en del andra To Do’s som det bara var att ta tag i. Men det är ju inte så att det här är den enda soldagen av årets 365 så jag kommer garanterat att överleva (iallafall det)..

Nytta och nöje..

För att hitta uppslag att skriva om så har jag ju Readly – det är jag väldigt tacksam över nu.. Vet ju att det kommer att bli många och långa dagar när man är inne precis hela tiden.. Kan se fram emot att få gå ut igen den 13/4 om det inte kommer någon förlängning.

Har fått indikationer via min läkare att karantänen inte kommer att stoppa efter de fyra veckorna utan att det är mer realistiskt att rikta in sig på slutet på maj 😰 Costa del Sol har ju hittills klarat sig väldigt bra men nu börjar man se effekterna av ”flykten” från Madrid.. Över 4 000 döda i Spanien nu. Jag vet att det är ett ”tråkigt” ämne men det är oundvikligt att skriva om det eftersom det upptar så mycket tid (nyhetssändningar, hålla sig uppdaterad, allt blir krångligare) och oxå tankar..

Renovera..

Anitha Clemence låter följare hänga med under deras renovering (via IGTV).. Lite klimatsmart och ekonomiskt återanvände de det gamla IKEA-köket från 1994 och lackade om det.. Något jag oxå vill göra för våra luckor är rätt tråkiga men det är inte prio på något sätt.

Hursomhelst så hade hon (som de flesta brukar ha någon form av) en ”idébild över hur det nya köket skulle ut. Nytt golv, nya bänkskivor, nya vitvaror och samma luckor men då sprutlackerade i en annan färg. Köket var innan de satte igång ett typiskt och rätt tråkigt kök anno 1994..

Men.. blev den där idébilden helt bra när det var klart?

Nej… tveksamt och dom var heller inte nöjda så det blev till att lacka om luckorna (bänkskivan är inte på plats på den här bilden)..

Blev väldigt mycket bättre, det är nog t.o.m en underdrift och nu är de mer än nöjda ✨

FB utmaningen..

Snurrar ju en utmaning på FB nu där man utmanas att lägga upp en bild på sig själv när man var sisådär 17 år.. Några sådana bilder har jag inte här men det var Ylva som utmanade mig och hon lät mig såklart inte komma undan 😃 Hon skickade med andra ord ett par bilder.. Nu har jag lagt upp mitt inlägg och ska utmana någon annan (någon som har gillat bilden)..

Här är vi iallafall, Ylva och jag.. För många år sedan på en semester i Rimini ☀️

Craving..

Jag är galet sugen på pizza.. Kan inte göra någon själv eftersom ugnen inte funkar.. Ska kolla om det är något bra ställe som har utkörning (bättre än Take Away eftersom de transporterar varmt och vi inte kan värma upp). Nej, vi har ingen microvågsugn på plats än..

Bakandet som inte blev av….

När vi inte har någon ugn är det ju lite svårt att bli huslig och börja baka… Förvisso kan man ju baka utan ugn men det känns inte så kul att börja i den ändan.. Får vara huslig på andra sätt istället;

Tror att det blir pannkakor i morgon.. Enkelt men lite svårt (för mig iallafall som inte har erfarenheten av att steka pannkakor i stora lass till barn)..

Inget Let’s Dance imorgon. Knappast någon världskatastrof men det är ju trots allt kul att titta på.. Tror att det kommer bli ett stopp, iallafall om de har sjuka nästa vecka oxå..

Wahlgren & Wistam..

Inte så bra tajming men det är ju inte en kort kampanj så det blir nog ok ändå.. Både Pernilla och Sofia har lansering idag, dock olika..

Pernillas klädkollektion ”exklusivt” för Gekås i Ullared..

Sofias nya smycken som symboliserar minnen.. Finns i både guld och silver..

Bröllop?

Ännu sämre tajming är det för Eric Saades och Nicole Falcianis bröllop.. Planen är/har varit att de skulle gifta sig i Italien nu lite senare i vår.. Det verkar ju högst osäkert om det kommer att gå eller är en bra idé så jag misstänker att de har en hel del att tänka på.. Om de ska ”chansa”, flytta bröllopet till Sverige eller skjuta om det. Vad vet jag? Ingenting, mer än att det såklart är tråkigt för dem..

Något positiv i karantäntider är att jag hittat ett gäng nya bra poddar (när jag har haft tid att kolla runt lite). Är helt inne på Sveriges Radio nu.. P3 dokumentär har jag ju följt men bara lyssnat på avsnitt som verkar intressanta.. Nu har jag hittat ett gäng nya intressanta poddar från Sveriges Radio ✨

Hörs imorgon.. Måste till lägenheten, hoppas sista gången. Får nästan ont i magen eftersom jag inte vare sig vill bryta mot regler eller få böter…

Kramar från Marbella! 🍓

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *