VåffloR och tårtOR..

Hola!

En dag kvar till torsdag och sol och två dagar kvar till Pappa åker hem. Så tråkigt att vi inte kan ses innan han åker, men är det karantän så är det..

Som det städas, röjs och bortsorteras nu när alla är ”inlåsta” – man ser inlägg på Svenskar i Marbella med frågor om både var man kan slänga saker och vart man kan skänka saker. Hoppas att vi får in massor av utsorterade kläder, väskor och skor när Cudeca kan öppna igen.

När det gäller det där med att köpa begagnat så har jag inga problem med att köpa kläder (förutsatt att det är fräscha och jag skulle aldrig använda det innan jag tvättat det), inte heller väskor men skor… Skor som någon annan haft och haft använt skulle jag inte vilja ha.. Dessutom är nästan alla skor vi får in i typ storlek 39-40 och har skyhöga klackar. Kläder får vi in helt nya och oanvända kläder rätt ofta, där prislappen finns kvar. Sådana kläder känns såklart lite ”bättre” att köpa..

Organisera tvättstugan..

Jag är lite konstig jag vet, men jag älskar tvättstugor.. Nu har ju vi inte någon stor och fancy tvättstuga men vi har en tvättstuga 😄 Det är en sådan där typisk spansk liten tvättstuga intill köket och som har lite öppet ut för att det ska komma in luft.. Sämsta förklaringen men kan kanske visa upp min spanska och lite charmiga tvättstuga när den är klar för imorgon ska jag ta organisera och fixa den..

Hittade ett litet tips family-hacks.. Inte så dumt för det är helt sant att man alltid fyller på med för mycket tvättmedel och framför allt så är det ju snyggare att ha framme.. Till skillnad mot typ allt annat så är tvättmedel inte direkt billigare här.. Måste erkänna att jag inte kör med ekologiskt tvättmedel och kommer inte att köpa tvättmedel i den storleken.. (kan bara tänka mig det literpriset..)

Så fult..

På alla terrasser (där det finns luftkonditionering i lägenheten) står sådana här fula schabrak i olika storlek. Vi har till och med ett ännu större schabrak än det som visas på bilden. Här har de delvis dolt det med en hylla över och en sidovägg. Gör ju att det blir lite bättre, men det bästa är att ta till den gamla ”elementlösningen”

Blir ju minst sagt skillnad bara genom ett billigt skydd som köps i bygghandeln eller på handelsträdgården och målas vitt. Långt ifrån vad man fick betala för elementskydden ”back then”.. Kanske inte 100% samma finish på finsnickeri men definitivt ”good enough” för vår spanska terrass.

Huset på landet,,

Här i Spanien älskar jag husen i den andalusiska stilen.. Antingen terrakottafärgade men ännu hellre de vitkalkade och gärna med lite gula inslag (precis som vårt 😊) Eftersom vi precis flyttat in så har jag inte direkt prioriterat att gå runt och fotografera (och definitivt inte när vi inte får vara trädgården och dessutom regnigt & mulet..

Är det något jag är ”trött” på så är det de hypermoderna husen med raka linjer. Massor av glaspartier och stelt i största allmänhet (jag vet, alla de här husen är inte det) men bortsett från de andalusiska husen så tröttnar jag heller aldrig på de bondromantiska svenska husen;

Det här huset ligger utanför Uppsala och efter en lång renovering har influensern/ inredningsbloggaren och hennes sambo kommit på att de saknar stan.. Har köpt en ny lägenhet inne i Uppsala som de renoverar nu samtidigt som de försöker sälja det här huset. Dålig tajming kan väl säga utan att överdriva men det ska tydligen finnas några spekulanter nu när de sänkt priset från 9,0 till 8,5 miljoner.. Nu hänger jag ju absolut inte med i bostadsmarknaden i Sverige och definitivt inte den på landet utanför Uppsala men tycker att även om priset är superfint låter det dyrt..

Hursomhelst så skulle jag (om jag nu bodde i Sverige) gärna ha flyttat på huset och flyttat in.. Flytta på det för att bo på landet utanför Uppsala känns inte så lockande..

Idag är det våffeldagen.. Av alla sådana här dagar som våfflor, syltkakor och kanelbullar så är just våffeldagen den enda jag kommer ihåg. Inte för att jag äter våfflor den dagen (om vi har något våffeljärn med oss till Marbella så finns det på lagret i Magna, men jag tror inte att vi prioriterade det i flyttlasset). Har aldrig tänkt på om det finns våffeljärn att köpa här men det borde det väl göra.. Eller? Hursomhelst så är anledningen till att jag kommer ihåg våffeldagen är för att det är dagen innan min systers födelsedag ❤️

Vi skulle ju egentligen varit i Stocholm nu och då hade vi kunnat fira henne för första gången på några år.. Ätit lite tårta..

Absolut inte en sådan här och trots att jag (och säkert alla andraoxå) är såå trött på skämt om toalettpappers-skämt så måste jag ändå säga att vilket proffs hon är Pernilla på Ateljé Tårtan.. Den är skickligt gjord men ser ju inte så god ut..

Vi hade nog snarare ätit typ en sådan här;

Nu dags att åka och flyttstäda, känns inte bra att bryta mot regler men vad ska vi göra?

Kramar från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *