ToalEttpapper och bomullsrondeller..

Hola!

Har haft problem med min IP-adress – fick tag på Loopia igår men då hade de precis stängt den ”avdelningen” som kan hjälpa till att öppna upp den igen.  Men som synes.. nu fixat igen (har ju hänt någon gång förut).

Dag nio.. men vad är det att bry sig om när nästan 500 personer dog här i Spanien igår. Men det går inte att bara oroa sig för och tänka på det, då blir man nog galen.. Alla fortsätter att följa instruktionerna till punkt och pricka och administratören av vår FB-grupp Svenskar i Marbella har skrivit ett inlägg om att det är någon som bryter mot de instruktioner som givit/ges kommer att uteslutas ur gruppen. 

Det är nu tre veckor kvar och jag antar att man kommer att vara mer än trött på livet i karantän när vi ”släpps ut”.

Vi får packa upp lite varje dag och sedan har jag ju kvar mitt huvudsakliga uppdrag som ”spökskrivare” så dagarna går utan att man hunnit bli rastlös än.. 

Dessutom har man ju de där sakerna som av någon anledning aldrig blir gjorda, tid för dem nu alltså. Vill ju oxå de den där serien Trust på Netflix så nu när vi kommer få vänta några veckor till på TV-Ola så kanske han kan instruera mig på telefon.. Jag vet, det är en högoddsare att jag ska lyckas men prova kan man ju.. Bara jag inte riskerar att ”förstöra” det vanliga utbudet för att vara helt utan TV i tre veckor skulle nog bli väldigt utmanande.. 

Rock the Lock Down..

Finns ju en FB-grupp för det mesta – nu en som heter Rock the Lock Down. Där läggs alla möjliga inlägg/bilder upp. Från frågor om vilken den bästa konserten är som folk gått på, inlägg om barn som inte har kalas och där människor uppmanas att skicka en födelsedagshälsning och så får vi inte glömma husdjuren ❤️ Jag var ju såklart tvungen att lägga upp en bild på Tintin;

Över 650 likes.. Tur btw att djuraffären är stängd, annars hade risken varit hög nu 😃

Just nu i Corona tider har jag blivit mer sugen på svenska saker.. typ mat. Jag lovar att jag inte ens tänkt på fläskpannkaka sedan jag åt det i min bästis Mias kök när var sisådär 11 år. Men igår såg jag en bild och kom på att det kanske skulle vara gott.. Men jag tror att det får stanna vid tanken.. Däremot ska vi lämna in beställning till påsk i god tid – vi kommer att få fira själva för ett par vi skulle fira med kommer inte ner, Pappa åker hem och i övrigt så är det ju som sagt karantän. Fira påsk med Skype kanske? 🐣 Det jag längtar mest efter är varmrökt lax.. Hur gott är inte det? Massor med sparris oxå.. Längtar extra mycket till den vita sparrisen kommer.. Igår blev det om än inte svenskt så ”svennigt”, dvs tacos 🌮 

Annars så äter jag mycket ”lätt” mat som t ex en sådan här sallad (nu behöver man ju inte direkt ett recept för att komma på det men tar med det ändå..)

Jag ser alltid till att köra en salladsmix med mycket ruccola i för att få en lite starkare och pepprigare smak..

Tänk vilka konsekvenser Corona har och kommer att ha.. Det kommer att ta tid innan allt blir så nära vanligt som möjligt. Inte oväntat så kom ju beskedet om att OS i Tokyo ställs in, precis som Fotbolls-EM redan gjort. Men det överlever vi alla. Värre är det med det vardagliga- förlorade jobb (20 000 personer har varslats nu i mars, värre än Finanskrisen), med mindre inkomster blir det mindre konsumtion osv osv. Nej, nu får det vara nog med tråkiga tankar.. 

Precis som i typ alla länder har det varit toalettpappers-kris här, men den är mer eller mindre över nu. En annan kris har uppstått;

Går bara inte att få tag på. Nu är det ju inte så att man har så himla mycket make-up här hemma men man vill ju inte ”sunka” till sig och bara gå i myskläder, osminkad och oborstat hår.. Upptäckte när jag skulle få fram bilden att det i Sverige finns ”rengöringsrondeller” som man tvättar och återanvänder.. Det har jag inte sett här, men Sverige ligger helt klart längre fram när det gäller miljötänk.. Kanske skulle beställa några?

Men man måste ju ha bomullsrondeller ändå tänker jag, nagellack t ex går ju knappast bort i tvätten. Eller? Kanske skulle börja importera och sälja till apoteken här.. eller sy själv det skulle t.o.m. jag klara (men nu har jag iofs ingen symaskin ). Alla Apotek är ju helt fristående så man måste inte bearbeta en hel kedja för att få in produkter.

På torsdag ska det bli fint väder! Vi har ju varit så bortskämda med det ända fram till för 10 dagar sedan eller så. Men det är bara på torsdag det ska vara strålande sol och över 20 grader, sedan ska det bli mulet och trist igen. Kommer garanterat att sitta på terrassen i timmar på torsdag. Det enda jag kommer att sakna då är att ha blommor/växter på terrassen – det hann vi ju inte med innan karantänen infördes. Hade varit upplyftande att plantera blommor i härliga färger som man blir glad av.. 

Måste ju hämta medicin på apoteket med jämna mellanrum. Dom har ju ett lite lustigt system så du får bara hämta ut ett recept åt gången även om receptet gäller länge. Det är ju iofs lite bra just nu eftersom man har rätt att besöka apoteket. Tro nu inte att jag inte tar det här på allvar för det gör jag, men att kort komma ut och hålla sig till alla regler med avstånd etc är välgörande. Hursomhelst så ska jag nog pigga upp mig med ett nytt nagellack i vårens färg.. 

Essie är absoluta favoriten..

Husmor..

Jag skulle ju bli huslig och för första gången i mitt liv börja baka (förutom den misslyckade rulltårtan då) men jag har inte kommit igång än.. Det får nog bli matbröd som jag ger mig på först.. 

Det verkar vara bananbröd som gäller.. Kan inte minnas att jag ätit det och vet inte heller om jag kommer att tycka att det är gott. Blir det för sött? Gott ser det ut iallafall.. 

Men kanske skulle börja med hallongrottor eller chokladbollar så att jag inte blir överambitiös menar jag..

Vad jag med säkerhet vet är att jag inte kommer baka de här.. 

Tur att världen har ett gemensamt (men rätt uttjatat) skämt som förenar ✨

Vem kunde ana för typ lite mer än ett halvår sedan att Blondinbellas blogginlägg skulle handla i princip uteslutande om barnen, friluftsliv och som häromdagen en bild på tussilago? Måste vara otroligt skönt att få ha släppt garden, sluta låtsas och få leva lite normalt och få massor av tid för återhämtning..

Smäll..

Swedbanks fd VD Birgitta Bonnesen får inte behålla ”fallskärmen” på nästan 27 miljoner. Det är en helt galen summa och extra galen eftersom den skulle ha utbetalats för att hon inte fick vara vara kvar.. Nu har gjort så stora fel, enligt utredningen, så att hon inte får behålla något om jag förstod det rätt.

Vi hörs lite senare!

Kram från Marbella! 🧡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *