SoffpotatiSar och hopprep..

Hallå i rymden..

..som sångaren Tommy Nilsson inleder alla sina Instagram-inlägg med. Varför tar jag upp det? Jo..

Han kommer btw vara med i årets Diggiloo (om det nu blir någon turné..)

..för att jag fick ett DM från honom (Instagram meddelande) vilket jag tyckte var lite märkligt.. Både hur ”han” uttryckte sig och att han överhuvudtaget skrev till mig.. Vi har förvisso träffats ett antal gånger när han var med i Ladies Night men kan knappast påstå att vi blev ” buddies” och varför skulle han skriva till mig? Förvisso helt oskyldigt meddelande men sagt väldigt udda.. Det var såklart inte han utan någon som skapat ett trovärdigt Tommy Nilsson konto.. Hur intressant kan det vara att skapa ett konto i någon annans namn och utge sig för att vara den personen? Vad vill man uppnå, man kan ju inte direkt träffa någon IRL för då blir man ju, om inte innan, avslöjad..

Jag kom på några saker, saker som man i dessa tider absolut inte får ”gnälla” över eller se som någon slags problem.. Vi kan väl kalla det oväsentliga personliga effekter av Corona situationen eller så..

I ”stress” och brist på annat så köpte jag en foundation på Mercadona. Jag hade inte några skyhöga förväntningar direkt men tänkte att det var bättre än inget (eftersom min var helt slut). Det var det inte.. Jag har fått lite röda fula prickar i ansiktet (nej, det är ingenting annat än just ett resultat av den). När man köper en foundation på Mercadona så behöver man ju inte direkt betala en förmögenhet så inget direkt skada skedd (förutom prickarna då..) 

Eftersom man inte får lov att gå ut på minst fyra veckor (mer än för att med bil snabbast möjligt handla mat och gå ut kortast möjliga promenad med hundarna) blir man en soffpotatis.. Nu har jag väl iofs inte varit någon som tränat eller gått milslånga promenader innan heller men man rörde ju på sig.. Såg på Jessica Lasses Instastory att hon hade fått tag på ett hopprep.. Kanske inte så dum idé.. Att däremot tro att jag plötsligt ska börja göra armhävningar och massa annat är definitivt att tro för mycket. Poängen är hursomhelst att man (läs jag) oundvikligen kommer att gå upp i vikt. Ett minimalt problem i dessa tider jag vet, men de där kilona sätter sig ju precis alltid på samma ställe. Jag har ju haft min målvikt och strax där under ett bra tag nu.. Jag vet att jag inte direkt ska bli smalare heller men hela saken är ju inte några kilon hit eller dit utan konditionen. Därav nyttan med hopprepet.. Kanske kan dom ha ett på Supersol, på Al Campo har dom det definitivt men det är lite väl riskfyllt att åka två i bilen ända dit för ett hopprep… det inser till och med jag..

Dom har ju dessutom lite blommor där.. typ pelargoner och så. Så irriterad på mig själv att jag inte har körkort just nu för då hade jag ju kunnat åka dit.. Men en sak är lite märklig.. Man får absolut inte åka två i en bil, däremot får jag åka taxi (och då är man ju definitivt två).. Lokalbussarna går, om än i begränsad utsträckning och det får bara vara ett visst antal på bussen. Ingen bor väl på busshållplatsen och man får inte gå ute.. Men man kanske måste visa upp något bevis på att man ska till ett arbete för att få åka med bussen? Det där med att vi andra bara får vara en i bilen är ju för att det är den stora massan. Så det blir logiskt trots allt. Men faktum kvarstår.. Jag kan ta taxi till Al Campo för att köpa ett hopprep, några blommor och lite mat utan att bryta mot någon regel. Men det kommer jag givetvis inte att göra.. Får nöja mig med ett nagellack på apoteket 😊

Men.. jag har ju alternativ.. Pappa som är 78 år föregår verkligen med gott exempel, där har jag att lära 😊 Han bor på 6:e våningen och går upp och ner för trapporna ett antal gånger per dag. Han kommer nog inte upp i sitt vanliga antal steg, men det är ju definitivt jobbigare steg. Vi bor ju på fjärde våningen så jag kan ju åka börja gå upp och ner.. faktiskt..

Men faktum är att jag tycker synd om hundarna.. Att få gå ut så kort varje dag är inte nyttigt för dem och de blir understimulerade. Som tur är uppträder de inte som understimulerade små barn men jag mår lite dåligt när jag ser hur ”tråkigt” de har. Jag måste ta reda på om det verkligen stämmer, med en karantän på minst fyra veckor gränsar det ju nästan till djurplågeri. Nu är ju inte spanjorer världskända för sin syn på hundar och andra djur men man kan ju hoppas att de luckrat upp den här regeln lite nu när karantänen förlängdes 🐶🐶 Får återkomma om det..

Hästar..

Det är däremot tydligt kommunicerat att om man har hästar får man åka och utfordra dem.. Pratade med TV-Ola, dom har ju hästar så han hade pratat med polisen och fått intyg om att de hade hästar och hade rätt att köra till dem.. Efter övertalning godkändes att de var två i bilen eftersom de bara har en bil.. Så ni förstår att det är strängt här, utegångsförbudet är inget man bryter..

Suddiga bilder från en kort filmsnutt jag fick av Ola.. Kom några vildsvin springande när de skulle ut med hästarna – som tur var så var vildsvinen livrädda och hästarna coola..

Att jag inte tänkt på det själv 😊 Vi kan ju se både Netflix och Apple TV på min iPad.. Som sagt, teknik och olika lösningar är inte min starka sida. Så ikväll blir det Trust (om nu översättning till svenska finns, det gör det i 97% av fallen) so let’s hope.. Apple TV har ju inte något jätteutbud med det finns lite bra filmer att hyra och har man inte sett The Morning Show så bara måste man göra det. Apple TV är ju btw gratis det första året och ska kosta typ 65:-/månad eller så efter det.

Ny och gammal podd..

Anitha Clemence och Ann Söderlund kommer tillbaka med podden Lillelördag. Premiär i morgon. Tror att det kommer att vara någon form av betalpodd efter premiäravsnittet.. Dom har ju iofs ett gäng ”följare” som älskade podden tidigare så de får sätta sitt hopp till dem för annars tror jag att det rent generellt är svårt att få människor att betala för en enskild podd (om inte kostnaden är jättelåg). Det finns så mycket andra gratis-poddar i samma genre redan så det kan bli en kortvarig historia med betalningen. Dom kallar det för en prenumerations-podd men har inte förklarat vad det innebär (tror jag).. För övrigt så är kombon Anitha och Ann så mycket bättre än Anitha och Malin Gramer.. Den podden började bra men höll inte så den slutade jag lyssna på.. Nu har dom “uppehåll”..

En helt ny podd (och gratis) är däremot P3 ID som är ett dokumentärformat. Har lyssnat på avsnittet om Meghan Markle och ikväll blir det Ivanka Trump. Hon är nog väldigt speciell Meghan Markle.. Men vem kan klandra henne för att inte vilja leva ett stelt liv i det brittiska kungahuset (men hon visste ju iofs att Harry var prins 😃) Hon hade nog ändå inte förstått riktigt hur det skulle vara. Men hela grejen blev ju som en ”såpa” när de informerade om att de skulle flytta till Kanada via sociala medier.. Tror nog drottningen satte kaffet i vrångstrupen.. Sedan kommunicerade de mest via pressmeddelanden. Vi får se hur det slutar, allt är ju på prov under ett år (men vem tror på det)..

Dom fick ju inte använda det varumärke de registrerat, ett straff från Drottningen. Men det gör de, kanske var från 31/3 eller så.. Eller så struntar de i det.. Det är mycket med det jordiska och uppenbarligen mycket med det kungliga..

Kramar från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *