Tagen av polisen!

Hola!

Nu längtar jag efter bättre väder! Vill kunna sitta på terrassen och få lita sol och värme.. Men snart så ☀️ Inatt VRÄKTE regnet ner och det lät så mysigt.. Kan inte minnas att det regnat så någon gång 🌧 Igår blev stoppade av polisen 😱 Vi slapp som tur var böter.. Läste efteråt om ett äldre par som fått 6 000 Euro i böter och jag kan tänka mig mycket bättre och roligare saker att göra för 6 000 Euro..

Vi var väl lite korkade för vi hade hundarna med oss.. Inte för att hundar utgör någon smittorisk men vi sa att vi skulle till apoteket och till veterinären som anledning men det godtogs inte.. Man fick bara göra en sak i taget och vi fick som undantag vara två i bilen eftersom jag inte har körkort.. Då fick vi en tillrättavisning igen.. Det räckte med att Thomas åkte även om medicinen var till mig.. Hem igen och lämnade hundarna, iväg igen och då klarade vi oss genom att säga att vi skulle till läkaren.

Det är definitivt inte så att vi inte tar Corona på allvar men om man får vara 100 personer inne på Supersol kan vi väl få vara två bilen. Det är bara en av oss som går ut och handlar ((oftast)

Inget ont som inte har något gott med sig säger man ju och det stämmer iallafall i Venedig;

Vattnet har helt enkelt blivit renare och det kunde verkligen behövas där. Älskar Venedig och har nog varit där minst fem gånger. En gång liftade vi dit (jag och en tjejkompis). Något sådant skulle man verkligen inte göra idag i unga år, iallafall inte om man har någon form av risktänkande. En rätt lång sträcka åkte vi med en ung kille som plötsligt körde av vägen och in på vad man skulle kunna kalla skogsväg.Där stannade han. Ja, vi blev lite rädda.. Men det visade sig vara helt i onödan, han plockade fram en studentmössa som han ville att vi skulle skriva i som ett minne. Efter signering körde han glatt vidare. Mamma blev inte glad.. Det var väl kanske en överflödig information men jag har aldrig tyckt om att ha hemligheter för mina föräldrar. Första gången jag blev full plus två saker till höll jag hemligt, men inte för alltid..Men hon var verkligen inte glad över att vi liftade överhuvudtaget.. Lovade att inte göra det mer, men vi var ju tvungna att ta oss hem från Venedig.. På den tiden var kassan väldigt skral… Vi bodde ju där under närmare ett år då.. Men när vi väl var hemma igen så höll jag löftet till Mamma ❤️

Såg såklart Lets Dance.. Tycker att Bathina Philipson verkar vara en cool kvinna och så blev man ju glad av Sussie Erikssons energi och utstrålning. Det kändes lite märkligt utan publik och applåder men det kändes med all sannolikhet extremt konstigt för dem. Skulle bli förvånad om ingen blev sjuk under perioden och de har nog en back up plan för det..

Annars är det ju mycket som är udda.. Troligtvis får väl hela IDOL audition köras digitalt..

Pernilla Wahlgrens show är till stora (största eller kanske t.o.m. hela) framflyttad till hösten. Det är de inte direkt ensamma om. Någon Eurovision blir det ju inte heller.. och ingen fotboll ⚽️ Såg Wahlgrens värld med ett öga.. En av hundarna behövde tydligen ”egentid” och motsträvigt gick Bianca med på det.. Hon litar inte alls på sin mamma när det gäller hundarna tydligen. Nu blev det ingen Marbella resa för hunden för Pernilla kom på i taxin till Arlanda (!) att det där datumet i passet inte betydde när det var utfärdat utan när det gick ut.. Bara att i typ ilfart köra till sonen Oliver med hunden eftersom det var han som passade hundarna just då..

Biancas kommentar om att mormor varit med i Fanny & Alexander som ju Ingemar Stenmark skrivit.. På riktigt??

Hon har btw blivit ambassadör för ett ”nytt” italienskt underklädesmärke.. Snygga underkläder och är man fin under känner man sig fin även på utsidan.. Men just den aspekten kanske inte ni manliga läsare har som Top of mind 😄

Flexitariska familjen..

Mindre och mindre kött.. Idag blir det rödspätta med dillsås och minismå potatisar.. Typ som en slags färskpotatis men den kan inte jämföras med den underbara svenska..

LÄNGTAR,!!!!

Har btw fått tag på ett perfekt bord… Skruttigt men det ser vackert ut på bilden så jag tror nästan inte att vi kommer att måla om det (träet ser för vackert ut för det). Men man vet ju inte förrän man fått det.. Billigt och han kör hit det, när ska vi komma överens om imorgon. Om han är ensam i bilen och håller sig minst en meter ifrån oss när han levererar så bryter han nästan inte mot någon regel.. Han hade en byrå oxå som han ska bilder på idag ✨

Vi kan ju inte se på Netflix nu tyvärr.. Den tv som står på plats nu är ingen smart-tv och det saknades två skruvar till stativet när TV-Ola var här.. Några skruvar kan man ju inte få tag på nu.. Förlänger de undantagstillståndet får vi ta ner den mindre tv:n och köra med den. Man måste iofs inte titta på Netflix.. Tydligen är det så många som gör det och för mycket så hastigheten på internet/Wi-fi går drastiskt ner överallt. Netflix har ombetts att dra ner på sin streaminghastighet och jag tror att de gjort det för igår var vårt wi-fi såå segt men idag typ normalt..

Hursomhelst så är det en serie jag vill se som heter Trust och handlar om Familjen Getty.. Men den finns ju kvar…

Smart tvållösning i Corona tider..

Inte för hemmabruk och inte för Spanien men för länder utan undantagstillstånd.. Alltid tvål i handväskan..

Måste få tag på linser! Sista har gått och kan inte riskera att sitta ”blind” här eller med bara en lins vilket gör att man tappar balanssinnet och mår illa (iallafall jag..) Så irriterad att jag inte åkte till optikern innan undantagstillståndet, jag visste ju att jag bara hade en kvar.. Någon trodde att det kunde finnas på vissa apotek (frågade på FB sidan Svenskar i Marbella).. Vet att de på ett apotek i Puerto Banús har en hel vägg med glasögonbågar så jag börjar med att kolla där.. Annars får jag beställa på nätet med hemleverans, det ska tydligen fungera..

Blev ingen klippning igår.. Massa annat som kom i vägen så det får bli idag..Skulle gärna att resultatet blev som Åsa Ingrossos hår 😄

Än dansar vi inte på borden här men jag har en känsla av att undantagstillståndet kommer hålla ytterligare två veckor minst.. Dvs fyra veckor.. Hoppas bara inte att 3 ställer in eventet, vill inte gå miste om den intäkten eftersom en stor del av jobbet är gjort. De tror såklart inte att det är något undantagstillstånd kvar i augusti/september men det kan ju fattas policybeslut att inga utlandsresor ska göras och avbokningar måste ju ske i god tid annars måste de ju betala ändå (till hotell etc).

Man ska inte skämta om Corona, för det är en allvarlig situation men lite humor är nog nyttigt när man i princip bara hör om svårigheter, rädsla och oro..

Tycker så synd om alla småföretagare överallt. Alla ändrar sitt beteende, undantagstillstånd eller ej och det är nog många som inte kommer att klara krisen. Det gäller att vara kreativ i den mån det går.. Butiksförsäljningen, främst i de större städerna, går drastiskt ner men än så länge ser man ingen ökning i näthandeln. Men det är klart, det första jag (och väldigt många med mig) tänker på just nu är ju inte att köpa kläder och annat.. Det där med butikerna och näthandeln gäller för Sverige och är något jag hörde på TV..

Jag hoppas att vi snart inte ska behöva se strandpromenaden så här och att inte turismen skadas allt för mycket.. Skadas kommer den definitivt att göra så även här kommer det att krävas kreativitet för att locka hit människor..

Ikväll får det bli Stjärnornas stjärna och genren är dansband ✨

Kramar från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *