En presidentfru och Alla mina sorger ..

Hola!

En natt med dålig sömn igen 🙁 Upp och ner minst sagt men det kunde ha varit värre.. Vissa nätter sover jag som en stock och andra har jag svårt att somna och passerar någon slags ”sömncykel”..

Just det här med dålig sömn är ju btw något som Blondinbella skrivit väldigt mycket om… Inte bara nu utan typ jämt.. Men där har det varit ännu mera upp och ner för i ena blogginlägget så behöver hon bara sova 3-4 timmar per natt, i nästa hinner hon inte sova mer än 3-4 timmar per natt eftersom hon jobbar så mycket och ibland så är det ”grava” sömnproblem och sömntabletter. Som vanligt alltså.. Lite slirande med sanningen 😀

MEN hon verkar landa mer och mer.. Hitta tillbaka till jorden och få lite fast mark. Det är ju trots allt synd om henne att hon blev ”carried away” men inte att hon behandlat och utnyttjat människor på ett egoistiskt sätt..

Hon lägger upp lite inlägg både på Instagram och i bloggen. Hon har nu oxå lämnat ”självömkansfasen” och bygger steg för steg upp sitt personliga varumärke igen (och sig själv får vi både hoppas och utgå ifrån)..

In i rampljuset..

Hon kan verkligen konsten att hantera high heels 👠

Melania Trump ville verkligen inte att hennes man skulle ge sin in i presidentvalet och hon var heller inte särskilt aktiv under valkampanjen. Jämfört med tidigare presidentfruar var hon väldigt ”oengagerad” under valrörelsen.

Anledningen sägs vara att hon ville och vill ha tid för sin son (han är väl ca 12 år nu). Donald Trump är väl inte direkt typen man tänker sig ha ett familjeråd om frågan utan vill han bli president så kör han, oavsett vad Melania eller någon annan tycker..

Enligt den amerikanske författaren Michael Wolff så grät Melania när det stod klart att hennes man vann valet. Och det var inte glädjetårar..


Nu verkar hon lite gladare, även om det här inte tillhör någon av de ”typiska” bilderna på henne och maken. Långt därifrån..

Hennes profilbild – har nog något år på nacken..och mycket filter

Hursomhelst så ska hon nu ta en väsentligt större roll i valkampanjen.. Vad hennes hjärtefrågor är och hur amerikanerna ser på henne har jag ingen aning om.. Får göra lite research..

Hennes namn på Instagram är flotus vilket jag antar står för First Lady of The United States 🇺🇸

Nytt Instagram konto..

Jag har hittat och börjat följa ett nytt Instagram konto. En spansk kvinna som lägger ut ”fashion” bilder – så galet mycket snygga kläder.. Alltid kan man få lite inspiration tänker jag.. Nu är hon ju lång så det är en begränsning för mig när det gäller att ”apa efter”.. Men långa svepande kjolar kan i princip alla ha, med rätt skor etc.. Eller så är det inte så utan bara en dröm som jag vägrar ge upp 😃

Apropå rosa tyllkjol… 😃✨

Diskhandskar 2.0

Fashion inom allt… En helt ny ”innovation” – diskhandskar med diskborsten i själva handsken. Hiss eller diss? Funkar väl till tallrikar och bestick men inte till glasen, stekpannan och massa annat. Ska man byta till diskborsten då? Nej, den här tror jag inte på mer än som en lite ”kul” grej..

Snabb återhämtning (?)

Det är helt rätt att bryta ihop (en kvart eller så) för att sedan titta framåt och inse vad som är viktigt i livet..

Linda Bengtzings Instagram lördag kväll

Vegetarian – Flexitarian 🥕🥒

Jag har ju funderat en hel del på det där med att bli vegetarian men det är nog att ta ett lite för stort kliv. Inte så lite för stort.. Men att bli flexitarian är ju däremot lätt. Det är man ju i grunden redan men att bli en riktig flexitarian innebär väl att man flexar mer och ordentligt? Typ bestämmer att man bara får äta kött x dagar/vecka, ska äta fisk, kyckling och/eller grönsaker resten av dagarna.

Jag vet att det finns alternativ som produkter gjorda på baljväxter mm som ska smaka som kött. Burger King är ett exempel där de påstår att man inte kan känna skillnad på vilken burgare som är av nötkött och vilken som är av någon form av baljväxter. Jag har inte testat så jag har ingen aning. Jag är helt enkelt en skeptisk fegis.. Så baljväxter, quorn och sådant står jag nog över (tror jag)..

Så varför skulle jag då bli flexitarian?

  • Jag tycker synd om djuren och är starkt kritisk till den djurhållning man tyvärr så ofta hör och läser om
  • Jag tror (eller är rätt säker på) att jag skulle må mycket bättre
  • Jag skulle (åtminstone lite) minska mitt miljöavtryck

Spelar det någon roll om jag äter mindre kött?

I Sverige äter vi ca 60 kg kött per person och år. Det är dubbelt så mycket som 1970. Greenpeace arbetar för en halvering av den globala köttkonsumtionen till 2050 men här i Sverige behöver vi minska den med 70% eftersom vi äter mycket mer kött än det globala genomsnittet. Greenpeace har btw en uppgift om 85 kg kött och en dubblering sedan 1990, men då räknar de säkert in allt kött inkl kyckling.

Eftersom vi nu äter så mycket kött i världen står köttindustrin för 14-18% av de totala utsläppen av växthusgaser, vilket motsvarar den totala transportsektorn (!) Dessutom orsakar den industriella köttproduktionen allvarliga miljöproblem som föroreningar, övergödning och markförstöring.

Rekommendationer..

Livsmedelsverkets rekommendation är att vi max ska äta 500 gram rött kött/charkuterier per vecka. Charkuterier ska helst bara vara en mindre del av det. Med charkuterier menas allt möjligt som t ex korv, kassler, bacon mm (kött som behandlats med nitrit eller konserverats på annat sätt). Den rekommenderade mängden är tillagad vikt (kött lättar med 10-45% i vikt vid tillagning). Livsmedelsverket rekommenderar alltså ca 26 kg kött per år. Vad är då rött kött? Jo, det är typ allt kött utom kyckling.

Min egen konsumtion- Nu och framtid

Jag väger ju inte och följer upp hur mycket kött jag normalt sett äter under en vecka. Men om jag skulle ge mig på en kvalificerad gissning så äter jag nog ungefär vad Livsmedelsverket rekommenderar, kanske lite mer. Så jag kan väl sätta ett mål på att äta kött tre dagar per vecka, kyckling 🐓 1-2 dagar per vecka, fisk 🎣 1-2 dagar per vecka och vegetariskt 1-2 dagar per vecka. Det är ett mål som är ”A Wall in the park”, dvs hur lätt som helst. Det jag behöver göra är att hitta på lite nya bra kycklingrecept (idag provar jag ju ett nytt) och bli bättre på att äta fisk. Här bor jag vid Medelhavet och är rätt så usel på att äta fisk, det är ju direkt dumt..

Artiklar..

Den här veckan har jag varit riktigt produktiv när det gäller att skriva artiklar. Har skrivit om allt ifrån risker vid nätdejting till skillnaderna mellan män och kvinnor när det gäller att prata om känslor.. Nästa vecka blir det även ”hands on” jobb med en klient 😄

Inredning..

Det var så länge sedan jag hade någon form av ”inredningsprojekt” – det riktigt brinner i fingrarna att få göra något. Har massor av tankar och idéer i huvudet..

Skulle verkligen inte ha något emot att sätta tänderna i något.. 🧡 To be continued..

NeXT Week..

  • På fredag kommer Gunilla von Platens bok Draken i rummet på BookBeat
  • Spray tan för att få lite färg inför fotograferingen 🧖🏼‍♀️
  • Till frisören för att diskutera möjligheterna för mitt hår 💇🏻‍♀️
  • Dinner with Dad ❤️
  • Och en hel massa jobb & annat 👩🏻‍💻

Foto från av och från Fru F’s terrass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.