Farmor och den blå marsipantårtan..

Hola!

Back home efter volontärjobbet – nu reas vintern ut så vi hade 50% på allt = hyfsat mycket att göra.. Christina och jag hade som vanligt trevligt, så kul att hon svarade på mitt FB inlägg och att vi nu är ett radarpar på fredagarna.. Maricarmen är ju oxå med så vi blir en trio 🥰 men nu har Maricarmen varit borta de senaste tre-fyra veckorna..

Den psykiska ohälsan..

Jag missade att se intervjun med Annika Strandhäll hos Skavlan. Tyvärr kan jag inte se den i efterhand eftersom vi inte har SVT Play. Kan inte föreställa mig hur vare sig hon eller han mått, tänkt, känt och jag hoppas att många såg intervjun eftersom ämnet är så oerhört viktigt. Att som offentlig person gå ut och prata om det är både starkt och bidrar till att visa att psykisk ohälsa finns överallt och självmord kan drabba vem som helst.

De hade påbörjat en separation och när hon meddelade att hon hittat ett nytt boende så orkade han antagligen inte mer. Extremt tragiskt för alla inblandade men allra mest för barnen.

Ny bok..

..eller rättare sagt nya böcker 📚 Har laddat ner ett par nya som verkar riktigt bra. Den här har jag hunnit lyssna snart 40% av och den är bra.. Väntar på något avslöjande, vändning eller liknande..

Dåligt tips 😃

Kommer inte att ta med det här fotot när det är dags för Tintin och Karisma att bli klippta och fixade nästa gång.. Det är väl dags om en sisådär två-tre veckor. Bild ska jag däremot ta med på Karisma.. Vi vill inte att de ska klippa öronens päls så kort.. Hon är mycket finare med ”längre” öron som hon hade när hon förr.

Farmor, tårtgeneralen..

Har btw dålig koll på Tintins födelsedag så det måste jag kolla upp typ nu.. Inte för att han ska firas med någon tårta men tårtkonsten har verkligen utvecklats;


Ja, det är en tårta ✨

Annat var det förr när det typ fanns tre sorters tårta och alla såg likadana ut (av respektive sort).. Gräddtårta, Marsipantårta och Schwarldswaltårta.. Vilken favorit var din? Min var alla dagar i veckan den sista även om jag egentligen inte gillade tårta utan ville ha marängsviss ❤️

Hursomhelst så minns jag såväl den gången farmor fyllde år och ville ha sin favorittårta till födelsedagskaffet.. Marsipantårta. Marsipantårta fanns bara i en enda färg – den gröna ni vet. Det trodde iallafall farmor och troligtvis vi andra oxå men Pappa kom hem med en mörkblå. Populärt? Nej, jG tror farmor var fullkomligt övertygad om att den var giftig 😃 Iallafall en lång stund men sedan åt hon och insåg att den var precis lika god som hennes favorittårta..

Nej, nu verkligen hög tid för bedtime! Imorgon två artiklar (slutföra en och skriva en från grunden). En del adminjobb och lite tvätt & fix…

Kramar från Marbella! 🍊🍋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.