Att räfsa apelsiner och äta indiskt..

Hola!

Hemma igen efter en heldag i Malaga. Men innan mer om den börjar vi igår kväll. Tittade som planerat på Överklassmördaren som är en dokumentär i flera avsnitt just en mördare från New Yorks överklass. Den var välgjord så jag kommer definitivt att se även kommande avsnitt. Det är ofattbart både hur man vara så empatilös och kunna ljuga så obehindrat. Att få det han säger som fullkomligt självklart och utan att darra på manschetten en millimeter. Nu skulle jag ju absolut aldrig våldta och mörda någon men att sedan kunna vara så oberörd av det som han var är ju omänskligt. De ska egentligen bara höra honom som vittne eftersom det verkade vara han som sett henne i livet senast men när de kommer hem till honom och hans föräldrar så har han fullt med rivskador i ansikte och på bröstet. Först var det katten, sedan var det faktiskt den mördade flickan men hon som attackerat honom. Polisen tror i det läget att det ska kunna stänga ”caset” snabbt men så blir tydligen inte fallet..

Eftersom vi skulle iväg till Malaga idag och jag sovit lite sisådär var planen en tidig bed-time. Tvättade och fixade håret så att jag skulle slippa det idag och det var då planen gick åt skogen. När jag hade fixat håret med locktången, dragit ut sladden och skulle flytta den till andra badrumsbänken så råkade jag greppa den uppvärmda delen istället för den del man håller i. Jag kan lova att det gjorde mer än ont och trots att jag hade handen under iskallt vatten hur länge som helst så fortsatte det att göra galet ont. Upp och ner med en liten handduk som var nedkyld och självklart helt omöjligt att somna. Det finns kanske något bättre sätt än att hålla handen under kallt vatten men jag hade så ont att jag inte ens kom på tanken att googla. Efter väldigt mycket om och men slumrade jag in till slut. Vi åkte lite senare än planerat till Malaga men var tvungna att åka så att vi med marginal skulle hinna till konsulatet som stänger 13.00. Har haft lite ”brännskade-ont” i framförallt två fingrar men det har gått bra trots allt.

Sedan var T helt plötsligt 100% säker på att busstationen ligger strax intill La Canada så att vi skulle ta bilen och parkera på La Canada och gå därifrån. Lika säker som han var, var jag på att den förvisso ligger i närheten men inte så nära som han var övertygad om. Du har inte alltid rätt sa han, förvisso en korrekt kommentar till en typ alltid väldigt envisa jag. Hursomhelst så åkte vi i väldigt god tid, för alla eventualiteter menar jag 😏 Så vem hade då rätt? Jo, om man hade lust med en hyfsat rejäl promenad till busstationen så hade T rätt.. Vi hade hursomhelst en otrolig tur 🍀 och fick den sista parkeringsplatsen vid busstationen (det finns inte så många så att hitta någon där trodde vi definitivt inte att vi skulle göra). Då hade vi plötsligt en del tid över och passade på att äta typ en macka innan bussen gick till Malaga.

Är du typen..

Tillhör du typen som omedelbart när du ser en turistbyrå går in och skaffar en karta. Står där med kartan för att få en bild över stan/stället du är på.. Eller tillhör du typen som inte går in på turistbyrån alls, om det inte är något du speciellt du vill ha svar på, och hellre bara ger dig ut och upplever staden? Vi nöjer oss med att T och jag är olika och så får bilden tala sitt tydliga språk. Självklart vill jag vara säker på att jag inte missar något riktigt sevärt om jag bara är där över en dag eller så och då kan ju en karta komma till pass.. Vi har ju varit i Malaga en gång tidigare och jag insåg att man kan utvecklas även på ”äldre dagar”.. Vilken skillnad på mitt lokalsinne! Behövdes ingen karta här inte 😊

Jag vet att jag tjatar om apelsiner, typ hela tiden men förstår ni skillnaden på att räfsa löv mot att räfsa apelsiner? Idag i Malaga, undrar vad de gör med dem? De har ju växt i stadstrafik och även om de har ett tjockt skyddande skal så är det ju inte direkt att jämföra med någon vacker apelsinlund.. Dessutom finns det säkert minst 100 EU-direktiv om exakt hur dessa apelsiner får användas.

Saluhallen – vacker och omsorgsfull kvalitet..

Den är så himla fin, saluhallen i Malaga. Det ”luktar” kvalitet från varenda handlares utbud. Det är ju inte direkt så att de här jordgubbarna råkade falla på plats av sig själva. Man vill köpa med sig mer och mer och mer helt enkelt.. Det blir verkligen handla med ögat här.. Man behöver noll fantasi för att känna/förstå hur gott det kommer att smaka..

En enkel lunch på stan..

Vi hade ju bestämt att vi skulle äta en lunch innan vi åkte hem och eftersom jag vet att T fullkomligt älskar indisk mat, något jag verkligen inte tycker om, så tänkte jag att det var en bra idé att han fick möjligheten att äta just indiskt idag. Extra bra eftersom jag inte var så hungrig idag. Sagt och gjort – vi hittade några restauranger inte alltför långt ifrån Saluhallen varav en var indisk/mexikan. Jag är av naturen skeptisk till alla restauranger som har olika kök i sitt utbud. Inte om det rent konceptuellt är någon form av cross-over men exempelvis en pizzeria som serverar husmanskost eller något halvhjärtat försök till ”finmat”. Jag ville som sagt ha något litet och då från det mexikanska köket, de hade en variant med nachos, pulled pork mm där det tydligt stod angivet ”rekommenderas”. De hade en meny där några rätter illustrerades varav den här var en av dem och den såg riktigt god ut. Det var inte en sådan restaurang med plastiga bilder etc utan ett tillräckligt antal snäpp upp för att man skulle kunna förvänta sig att det var ”decent” Anyway, min förhoppning om att en indier och en mexikan träffats och att kärleken fått dem att öppna en restaurang med två kök grusades snabbt. Min mat hade ingenting med bilden i menyn att göra, hur hårt man än skulle anstränga sig så var det ingenting annat än en bortbyting framför mig. Men vet ni vad? Det gör absolut ingenting för T’s tallrik var länsad och han tyckte att det var såå gott. Gåtan kanske löst, en indier ville utöka sitt sortiment och tyckte mexikanskt var en bra idé. 😄 Fick vi något gjort?

Ja, det fick vi. Svenska konsulatet ✅ Köpte ett gäng trosor och en BH, behöver nu en T-shirt BH och ytterligare några trosor sedan är det helt och hållet ✅ Imorgon ska jag plocka fram varje strumpa, trosa etc för att rensa och slänga. Nu ska det bara vara bra grejer i den delen av garderoben och så fort jag är klar går jag vidare (lite likt kapsel-garderob, en in och en ut och nyårslöften). Såg jag något annat jag inte kunde motstå? Nu gick vi inte så mycket i affärer mest underklädesbutiker så nej är det enkla svaret på frågan. Såg däremot en grå supersnygg kofta, halvlång och i ett lite tjockare fluffigare garn. Hängde i ett skyltfönster och jag kunde inte motstå att gå fram och kolla pris.. Riktig REA var det på den (tror det var halva priset) så nu kostade den ”bara” 4 500 kronor. Inte något value for money där inte..

Ditt & Datt…

Bussen från Malaga gick via flygplatsen och det gjorde inte direkt ont att inte behöva hoppa av bussen och gå mot incheckningen. Ska iofs bli sämre väder i Spanien, bara en grad i Madrid men här kommer vi ”undan” bra som det ser ut.

Här är den, väskan som är ett samarbete mellan Åsa Ingrosso och Hilke (eller vilka det nu var). Även om det är på långt håll så måste jag säga att den ser riktigt snygg ut..

Nu är jag såå trött så det är dags för bed-time. Får skriva mer om senaste status i uppbrott, jobb och annat i morgon..

Kram från Marbella! 🍊🍋

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.