Ett kök och en fiskartröja..

Hola!

Lite soppig sömn inatt oxå så det blev sovmorgon idag. Solen skiner från en blå himmel men det är inte mer än 13 grader i skuggan. Helgens To Do lista är lång så det blir definitivt ingen slapparhelg. Två artiklar/inlägg ska skrivas och så är det en massa småsaker som ska på plats inför kommande vecka. Skönt att starta en ny vecka med lite av vad man kan beskriva som en ren start.

Lyssnade på podden Mitt i Livet där Katrin Zytomierska ersatts med Jessica Lassas som bor här i Marbella. Tycker faktiskt att den har blivit bättre och har absolut seglat upp som favorit tillsammans med Keeping up med Jennie och Malin.

Apropå Jennie..

Jennie bor ju i Los Angeles men i höstas köpte de ju ett sommarställe i Bohuslän. Inget stort utan ett rätt lagom för en familj på fyra om jag fattat det rätt. På bilderna såg köket fint ut men när hon var på plats så insåg hon att bilderna gav en mycket bättre bild än verkligheten.. En typisk mäklarbeskrivning med andra ord 😃 Nu har de hur som helst beställt ett nytt kök från Kvänum och bänkskivan ska vara grå granit från Bohuslän. Jättesnyggt tycker jag och ett kök man typ aldrig tröttnar på..

Nu är, enligt Jennies blogg, deras kök inte alls stort utan de här bilderna är från någon Kvänum utställning. Stilrent och snyggt..

Hur fint är det inte med vintervitt? Men då får man, om man inte har någon naturlig färg, lägga på lite från makeup väskan så att man inte försvinner..

Den här typ fiskartröjan tycker jag är jättefin.. med en skjorta under 😉 Minns en gång när jag var typ 10 år och önskade mig en fiskartröja. Det hade brunnit i huset bredvid HM i Helsingborg där vi bodde så det skulle vara super-rea. Det var en måndag så jag gick i skolan men Mamma ❤️ åkte in på förmiddagen och köpte en fin fiskartröja till mig. Minns att jag tyckte att den var så fin men minns oxå röklukten.. Vi hängde ut den så att den fick hänga ute (och tvättade den såklart). Jag tror att vi fick bort röklukten så att jag kunde använda den, annars kan det ju vara svårt speciellt med stickade plagg.

Apropå röklukt..

Nu har röklukten mer eller mindre försvunnit här i urbanisationen. Alla har fått tillbaka elen men det är en massa komplikationer med att en del inte får tillbaka tv:n etc. T mötte presidenten i hundträdgården igår och han som brukar vara så ”stilig” var orakad och sliten. Han frågade om vi hade några problem och vi har ju lite problem med vattentrycket under delar av dygnet men T kände att han inte ville belasta honom med det oxå just nu. Vi har ju så bra relation så han hade då styrt om fokus och börjat engagera sig i vårt vattentryck.. Det kan vi ta sedan. Hans fru ligger kvar på sjukhuset. Dom räknar med att vistelsen ska bli ca tre månader. Just nu ligger hon i en sådan där vagga där hon inte kan röra sig, totalt ska hon ligga där tre veckor innan de kan avgöra hur pass skadad hon är.. Usch vad jobbigt.. Lider med dem..

Apropå lida..

Men ännu mer lider man ju såklart med omkomna och deras anhöriga i flygkatastrofen. Mycket riktigt var det ett misstag från Irans sida och det är ju fruktansvärt men samtidigt bra att de erkände direkt. Sedan har vi ju bränderna och koalabjörnarna och de andra.. Men allt Australien verkar bry sig om är att USA ska ta bort avrådan från att resa dit..

En annan som lider..

Fast det kan ju inte räknas som lidande även om hon såklart upplever det så.. När avslöjandet kom om hennes ofantligt uppblåsta siffror tappade de 80% av kunderna. Inte konstigt att hon körde stenhårt med samarbeten ända in i det sista för hon visste ju långt innan att det här skulle komma.. Det är ju faktiskt omoraliskt att kräma ur det sista där kunderna betalar för något de inte får. Det här programmet jag skrev om häromdagen har premiär 15/1 på www.thisismyflipside.com

En ytlig värld..

Från Margaux Dietz Instagram

Det här är bilden till ett inlägg på Margaux Dietz Instagram. Texten lyder: Här står jag på marken där jag ska bygga mitt hus (hon är i Sydafrika och har tydligen köpt en tomt). Det är ju jätteroligt för henne och coolt att en så ung och ensamstående tjej (de separerade ju precis) kan göra det här. Hon är ju en av våra stora Influencers och har vårdat/vårdar sitt eget varumärke väl. Det som är det ytliga i det hela är att majoriteten av kommentarerna (iallafall när jag tittade) var att hon var snygg, hennes klänning var snygg och varifrån kom klänningen.. Visst fanns det kommentarer om kul det var med tomten och huset oxå men de borde väl ha varit typ 100% av kommentarerna. Jag känner och tror att vi kommer att se en förändring 2020 iallafall i målgruppen 30+ där man kommer minska synligheten på sociala medier. Man orkar inte längre hålla på att lägga massor av tid på det. Visst kommer influencers fortsätta för det är deras jobb men ”halv” Influencers där de inte är 100% beroende av samarbeten och Instagram för att ha mat på bordet kommer att minska. Vi får väl se om jag har rätt..

Säsongens kjol..

Säsongens/årets kjol ska tydligen vara en lite längre satinkjol. För mig (om jag nu skulle ha någon) får det nog bli med lite high heels.. Inte direkt passande med vare sig sneakers eller flip-flops 😃 Just den här kjolen kommer från Isabella Löwengrip/Style Ins samarbete med Ellos och är riktigt snygg. Finns i flera färger t ex svart och champagne..

Det är ju såå fint med gröna växter och på Drottninggatan hade vi ju 137 stycken (en del att vattna för det var inte kaktusar).. Men det är oxå viktigt med designen av de gröna växterna precis som med möbler eller vad som helst.. Här känner/upplever jag att de helt utan tanke/idé bara ställt ut ett gäng gröna växter och resultatet blir att det inte alls blir så fint eller skapar den harmoni det hade kunnat gjort.. Här är det dags för julstjärnor att åka ut och ersättas med något annat..

Tänk om..

Tänk om man vore sin egen modedesigner så att man dels kunde designa kläder man själv gillar (klart att de måste kunna säljas oxå) och sedan designa lite graviditetsplagg när man själv är gravid eller något annat exempel.. Kommer ju knappast att bli gravid och inte designer heller.. Hursomhelst så är bloggaren och poddaren Petra Tungården just ett sådant exempel. Hennes klädmärke Addore är nog det som tagit över det mesta av hennes tid. Hon blir mellan varven ”anklagad” för att kopiera andra designers plagg och göra ett eget som är extremt likt. Är nog benägen att hålla med i de fall jag sett. Hursomhelst så står inte något plagg från Addore på inköpslistan eftersom kjolar/klänningar etc är för korta (inte den här dock men skulle nog inte passa i en mamma-klänning 😃).. Toppar och annat väldigt urringat så även om jag tycker att man ska få klä sig precis hur man vill oavsett ålder så hade jag inte känt mig bekväm i hennes kläder..

Tänk om igen..

Tänk om du kom åkande på Sveavägen som i princip ”klyver” Stockholm eller Hamngatan och vidare ner mot Strandvägen och vägkanten kantades av:

Så har vi det här nu, apelsinträd efter apelsinträd och på Apelsintorget är det magiskt. Men mitt i stadstrafiken på Ricardo Soriano är det precis likadant och det blir en sådan häftig kontrast. Är det konstigt att man älskar sin hemstad?

Kram från Marbella 🍊🍊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.