Fuengirola och doktorn..

Hola!

På förmiddagen var det dags för det planerade läkarbesöket och det gick som förväntat bra. Nu verkar medicinen vara rätt och bra inställd, vilket såklart känns jätteskönt!

Efter läkarbesöket åkte vi till vår Mercadona för att handla dagens mat. Imorgon blir det lite mer av storhandling eftersom det är helgdag både fredag och måndag. Men många tror att livsmedelsbutikerna kommer att hålla öppet ändå eftersom det är så många från Madrid mm som kommer till sina semesterbostäder över långhelgen. Är det något som spanjorer är bra på så är det helgdagar och bankholidays 😃

Apropå bra..

Det är definitivt inte bara den tjejen vars pepparkakshus jag visade häromdagen som är duktig på att göra sådana. C8 Flinkenberg tillhör minst sagt den kategorin hon oxå:

Inte riktigt lika fint som det där andra men om jag bara skulle lyckas 10% så bra skulle jag vara stolt. Vi hoppar pepparkakshus men har däremot köpt pepparkakor och jättefina julservetter ❤️

Snö och drömmar..

I helgen var Jennie Hammar med familjen uppe i bergen och fick en liten dos av snö. Snygg jacka från Acne.. Senare i vinter blir det första året för barnen på skidor..

I övrigt drömmer och planerar hon/de hur det nyinköpta sommarhuset på Västkusten ska renoveras och inredas. Det är ju verkligen ett superroligt projekt, nästan så att man blir lite avundsjuk.. Hon verkar ha god smak så det kommer säkert att bli jättefint!

Onsdag och dags för det tionde avsnittet av Keeping up med Jennie & Malin.. Det blir en ”treat” när jag jobbat färdigt ikväll..

Sierra Nevada..

Vi har ju ännu inte tagit oss till Sierra Nevada. En anledning är väl att det bara är T som åker skidor och han har inte längtat jättemycket. Men vem vet, i vinter kanske det blir av men egentligen är det så många platser jag hellre skulle vilja åka till. Det här är hursomhelst Marbella Clubs systerhotell Ski Lodge i just Sierra Nevada, säkert väldigt fint och ”alplikt”.

Apropå att åka någonstans i Spanien så hade det ju varit hur kul som helst att åka till Bilbao och se matchen mellan Sverige och Spanien i fotbolls-EM 🇸🇪

Andalusien..

Annars finns det ju precis hur många vackra och charmiga platser runt om här i Andalusien som vi verkligen borde åka runt och besöka ❤️

Uthyrt hus..

Blondinbella hyrde ju ut sitt hus till en filminspelning tidigare och fick 250 000 betalt för det. Nu har hon gjort det igen. Den här gången till Dressman-reklamen, vad hon fick betalt förtäljer inte historien men att hon behöver pengar vet vi ju;

Kanske var ett bidrag till att hon kunde vara hos Ida Lanto och prova en julröd klänning (men jag har för mig att jag sett den här bilden tidigare, dvs att den är gammal). Men enligt inlägg ska hon bära den på någon gala. Apropå Ida Lanto så har hon en syster som heter Elin och som utan större framgång provade på en popkarriär för ett gäng år sedan. Undrar var hon tog vägen?

Julgranen är hursomhelst på plats, både hemma och på kontoret;

Nog är man lite trött om man måste jobba halva dagarna liggandes, eller har hon glömt det?

Ta inspiration från männen..

Även om det här kanske blev lite väl mycket mönster och material så finns det något härligt, avslappnande med looken tycker jag..

En kokbok som verkar härlig..

Vet att jag skrivit om den här kokboken flera gånger men precis som mans-looken ovan så verkar den både härlig och avslappnande. En bok jag gärna skulle vilja ha bland kokböckerna..

Allt annat än reklam..

Igår klockan 21.00 i SVT var det ett program om Livet Solkusten som Pappa tipsat om.. Trodde att det skulle vara ett trevligt program som visade en bra bild över hur det faktiskt är att leva här. Nu var tyvärr programmet inspelat i Fuengirola och gav en bild som är så långt ifrån hur vi lever vårt liv som svenskar här i Spanien..

Det enda som i princip visades var hur svenskarna hängde ihop på olika svenskbarer och verkade dricka från morgon till kväll.. Ett svenskt par hade flyttat upp i bergen för att allt bara handlade om att sitta på barer nere i Fuengirola. Några svenskar var hemlösa osv. En bild så långt ifrån Marbella man kan komma, jag hoppas att så få som möjligt såg det för efter det programmet skulle jag aldrig vilja flytta till Solkusten..

Tacka vet jag vårt Marbella..

Förvisso massa barer men definitivt inga svensk-barer där alla svenskar håller ihop från morgon till kväll.. Skillnaden mellan de här två orterna är nästan som Botkyrka och Danderyd..

Vi kanske hörs senare – nu jobba igen!

Kram från Marbella!

2 reaktioner på ”Fuengirola och doktorn..”

  1. Jag såg också ”dokumentärfilmen” och har efter det följt debatten på några Facebook-grupper. De vänligaste skriver att det är en berättelse om några svenskar i Fuengirola. De flesta är alldeles vansinniga och känner sig utpekade som alkoholiserade svenskar som inte vill lära sig spanska. Helt klart var att filmaren visade inte mycket av vardagslivet för de som faktiskt jobbar och inte bara går till svenska kyrkan och fikar.
    Tror dock inte att någon behöver känna sig träffad. Filmaren beskrev ju bara några få personer och gjorde faktiskt inga anspråk på att beskriva hela gruppen ”Svenska på Costa del Sol”. Ska jag vara lite cynisk så kan jag säga att även den som tidigare hade varit uteliggare men nu bodde i lägenhet troligen hade det bättre där han är än om han hade bott i Sverige. Han klarade nog sig bättre på sin inkomst i Fuengirola än om han var kvar i Stockholm. Så för honom kanske det ändå var ”det goda livet”.

  2. Hej Bengt,
    Jag har inte hunnit följa upp några kommentarer på Facebook grupperna. Du har rätt i att han visar en ensidig bild och inte påstår att han visar en helhet. Men om man som du, jag och andra svenskar som är en del av Spanien kan man ju få en uppfattning om det är väldigt mycket av det som beskrevs i dokumentären. Svenska barer, svensk mat (förvisso mest jultallrikar). Sant att han som var hemlös nu fått en lägenhet och säkert har det bättre i Fuengirola men de andra två som flyttade runt i ett tält och inte fick vara kvar.. Nu är jag inte speciellt förtjust i Fuengirola.. Det är väldigt stor skillnad mellan Fuengirola och Marbella. Sköt om dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *