December och glögg..

Då var vi inne i årets sista månad och nedräkningen mot jul 🤶 Har inte behövt spendera en dag på sjukhus sedan jag blev utskriven i januari. Så skönt! Ser fram emot en jul och nyår utanför sjukhusväggarna, de två senaste har tillbringats där. Håret har kommit tillbaka under året oxå, det var ju inget de kunde garantera eftersom de inte riktigt kunde förklara varför jag tappade det. Så en frisk jul och nyår med hår, det känns väldigt bra ❤️

Inga pepparkakor, lussekatter eller glögg här idag får bli till andra advent i stället när vi förhoppningsvis har hunnit pynta lite 🤶

Så mycket bättre..

Såg ju Så mycket bättre igår och Miss Li hade ju fått sällskap av sin lilla hund Bosse som typ är en Tintin. Fast Tintin är sötare ❤️ Bäst igår var såklart Magnus Carlson och Little Jinder, eller Josefin som de kallade henne nu. Jag minns när hon var liten och var med sin mamma och lillebror på Pizza Hut. Totalt ouppfostrade och grisade ner hur mycket som helst. Hennes mamma är ju Åsa Jinder som spelar nyckelharpa eller vad det nu är. Hursomhelst så gjorde hon en bra tolkning av Carolas låt och Magnus Carlson är alltid så grymt bra. Sedan var det ju för en gångs skull en rolig aktivitet i form av agility – det kanske man skulle ha börjat med när hundarna var små. Minns när vi var i Monte Carlo för hundra år sedan och såg en agility tävling nere i hamnen. Juveler, designkläder och high heels på de snobbiga kvinnorna men det var grymt kul att se..

Premiär..

Expressens recensent var inte speciellt imponerad av årets julkalender men de två (2!) barnen som ingick i Aftonbladets tittarpanel tyckte att den både var spännande och bra. Vi kan väl hoppas att samma gäller för alla barn eftersom det är dom som ska tycka om den, vad vi vuxna tycker är ju rätt irrelevant.

Skulle kunna..

Det här skulle kunna vara Vaxholm som är lika charmigt en solig sommardag som en vinterdag med snö. När vi bodde ute på norra Värmdö åkte vi ofta till Vaxholm, för att bara gå runt och kolla i butiker eller äta middag. Minst en gång per sommar åt på Waxholms Hotel, det var en tradition som vi hade i många år. När T’s föräldrar hade båt åkte de dit och la till och sov över och vi åkte dit med vår båt över dagen/kvällen men åkte hem i mörkret.. Det var ju definitivt inte långt men det är sjukt svårt att navigera i mörker..

Havet..

Vi tog med oss hundarna för en ordentlig promenad vid Puente Romano Marina. Vågorna rullade in men det blåste absolut inte och jag hade som jag så ofta gör klätt mig för varmt. Stack ut lite i mängden 😃 Efter promenaden lämnade vi av hundarna hemma och åkte till Casa för att köpa ljus. Det har inte blivit av tidigare i veckan men nu har vi ljus så att vi kan behålla mysfaktorn på kvällarna. Måste åka upp till Therese nästa vecka och beställa en dekoration till bordet med granris och små små ljusslingor. Det får bli våran gran, kanske beställer jag två; en till soffbordet och en till matbordet. Dom är lagom stora och diskreta men skapar ändå en jättefin julfeeling. Såg oxå på Casa att de hade ljuslyktor med oäkta ljus men de ”fladdrade” lite så man fick ingen oäkta känsla. Dom ska jag fundera lite på. Var ett set om tre och gav ifrån sig ett varmt och fint ljus.

Nu ska jag jobba i ett antal timmar för att sedan laga mat. Det blir italienskt ikväll, fick tag på carpaccio på Mercadona (den går iofs inte att jämföra med en bra carpaccio på resturang men får duga eftersom vi inte hinner gå ut ikväll) och sedan Spaghetti Carbonara. Sedan det vanliga söndagsgrejerna som att se till att allt är ok inför nästa vecka och göra veckoplaneringen. Så tacksam att det är helgdag på fredag så att jag ”slipper” volontärjobbet för agendan är full som den är.

Pappa åker hem på onsdag för att vara hemma över jul och nyår sedan kommer han ner i januari igen. Hoppas för alla som ska fira jul i Sverige att det blir en sådär sagolikt vacker vit jul ❤️ Det är ju så mysigt och så vackert..

Ny bok..

Nu har jag lyssnat klart på Den sista Mrs Parrish och påbörjat en ny;

Den verkar vara helt ok, definitivt värd att lyssna på men inte jättebra. Det blir mycket lyssnande på kvällarna när jag jobbat klart. T tittar på sin serie och jag är i noll TV-mood så vi hänger i soffan tillsammans men gör två olika saker.. Ikväll kommer jag väl lyssna på Mordpodden oxå även om avsnitten verkligen varierar. Vissa är riktigt bra men det är inte så sällan som de är allt annat än just bra. Är ju Wahlgen och Wistam idag oxå men den är jag rätt trött på.

Apropå Sofia Wistam..

Från Sofia Wistams Instagram

..så har hon varit och fikat med sin kompis på café Fosch Stockholm.. Lite kreativa verkar de vara, hur det smakar har jag ingen aning om. Den här kakan heter hursomhelst Gotländsk Hippie..

Glögg..

Visste ni att vi dricker fem miljoner liter glögg varje år? Utbudet på Systembolaget har oxå verkligen ökat, det finns nu cirka 80 olika varianter att välja bland. Förr var det ju typ bara Blossa men jag skulle gissa på att de fortfarande har en väldigt hög marknadsandel. Men glöggkonsumtionen är ingenting mot julmusten. Fyrtio miljoner julmust häller vi oss under julen (det är nog perioden november/december som avses..

Trots att 12% av alla svenskar inte önskar sig någonting i julklapp och 1% önskar fred på jorden så shoppar vi ändå loss. Varje vuxen svensk spenderar cirka 5 000 kronor under julen.. Julhysterin fortsätter. Trots all information om klimatkrisen etc förväntades ju det här årets Black Friday/week slå alla rekord. Men det vet vi ju inte säkert förrän handeln rapporterat. För första gången var det ju demonstrationer för att hindra människor för att komma in i butiker och shoppa.

Nej, nu hög tid att sätta igång. Artikeln för morgondagen ska handla om att januari och februari är ”high season” för skilsmässor och separationer. December blir på något sätt droppen som får bägaren att rinna över, man vill inte förstöra julen för barnen så man håller ut över julen osv. Dessutom är det ju den första idag så en månadsrapport ska upprättas när det gäller utvecklingen på hemsidan, FB och Instagram.. Sedan planera och stämma av nästa veckas resterande 4-5 inlägg, så jag har att göra 😃

Vi får se om vi hinner höras senare, annars hörs vi imorgon.

Fortsätt trevlig första advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.