Finansministern och profilen..

Hej!

Medans T tittade på TV lyssnade jag på podden Keeping up och den fortsätter att håller stilen. Spännande med ett eventuellt köp av ett litet fritidshus på västkusten för Jennie.

Los Angeles – iallafall två likheter med Marbella. Massor med härlig frukt och grönsaker och så ”bergen” även om La Concha är vackrare.. Jag har aldrig varit i Los Angeles och har heller ingen längtan dit. Under mina år på Coca-Cola blev det ju ett antal USA-resor men alltid till Atlanta (Coca-Colas huvudkontor), New York, Chicago men även till Boston och Salt Lake City (OS). Sedan var Pappa och jag i New York och Montreal när jag var typ 16 år. Jag tycker att jag upplevt tillräckligt av USA och om jag ska resa finns det så många andra länder på önskelistan. Har ju haft förmånen att jag kunnat ha möjligheten att göra många härliga semestrar under åren och dem man uppskattat mest är de där långresorna under vintern. Men även de första bilsemestrarna i Europa och en jättefin resa till Amalfikusten. Dit åker jag gärna igen!

Finns det något som slår det italienska köket? Nej, det gör det verkligen inte om man ska se till helheten.

Hur snygg?

Riktigt snygg polotröja och en sådan som inte ser ut som att den sticks vid halsen. Det är typ det värsta som finns med stickade tröjor som har minsta tillstymmelse till att vara stickig. Då blir den garanterad liggande där i garderoben.. Jag kom på att jag har en svart stickad polotröja och jag är 99% säker på att den finns här i vårt lilla förråd 😃 Så till helgen börjar jag sorteringen ut med sommarkläder och in med höst/vinterkläder. Jag såg en så snygg jacka i ett skyltfönster när vi var i stan men i ärlighetens namn så är en ny jacka typ det sista jag behöver.

Finansministern..


Snart landar Anders Borgs bok Finansministern ute hos landets bokhandlare. Snyggt omslag och säkert ett intressant innehåll. Tråkigt för honom att han gjorde bort sig så mycket på den där skärgårdsfesten. Konsekvenserna blev rätt tuffa för honom..

Ibland..

Ibland kan man bli så otroligt frustrerad så att man får lust att göra som flickan på bilden. Kan iofs hoppa över att sitta i en liten badhink men ibland får man lust att bara skrika rakt ut och hoppas att det löser sig. Nu är det två saker; dels är det de här med elräkningarna som vi hållit på med i typ fyra veckor sedan är det en sak vi hållit på med väsentligt längre än så och får olika besked hela tiden. Nu hjälper det ju tyvärr inte att skrika rakt ut utan fortsätta med att göra allt man kan för att få ordning på det.

Friends i dubbel bemärkelse..

Tänk tanken att ha ett barn som blir mobbat och den hjälplöshet och ilska man som förälder måste känna. Det är ju tyvärr inte alltid det kommer fram vare sig till föräldrar eller lärare heller för barnet skäms. I de allra värsta fallen ”blundar” man i skolan och barnet berättar inget hemma. Barn kan ju tyvärr vara elaka för att de inte riktigt inser konsekvenserna av sitt agerande. Men mobbing är iofs inte bara en företeelse hos barn utan det finns ju även mobbing på arbetsplatser och andra ställen i samhället.

Jag kan iallafall vara lite ”stolt” över att min vän Niclas fått ett hedersuppdrag att vara en av Stiftelsen Friends profiler i deras julkampanj. Det uppdraget får han med all sannolikhet för att han är starkt engagerad i arbetet mot mobbning 365 dagar per år och inte bara för att han är en profil.

Jag visade ju mest hästar från Ferian i San Pedro men de hade även pyntat stora delar av stan med vackra ljusdekorationer.

Nu bed-time och en ny bok i öronen!

Kram från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.