En nationaldag och en dokumentär..

Hola!

Det var visst lite viktigt det där med fotbollen ändå när det kom till kritan 😢 T får ju stå ut med Wahlgrens värld och IDOL så det är väl inte mer än rättvist att han får se lite fotboll ⚽️

Apropå IDOL..

Det ligger ju såklart i IDOL’s intresse att det ska framstå som om att alla deltagare är lika orutinerade som den där lilla söta killen som aldrig hållit i en mikrofon och åkte ut efter att ha försökt sig på en Avicii låt. Att deltagarna inte gjort något annat än ha suttit hemma och drömt om att en dag slå igenom som artist. Det blir ju lite bättre TV av det..

Men sanningen är ju såklart inte sådan och deltagarna har alla med sig erfarenhet, annars hade de inte kunnat prestera på den nivå de gör. En del har mer erfarenhet än andra vilket är lika självklart det. Tusse tog sig tex till semifinal i Talang förra året. Gottfrid har väl kanske mest rutin genom det band han har med sin familj.. Så det kanske inte är så konstigt att jag upplever honom som självgod. Exemplet igår när man skulle ta en ”gottie” och skicka in tycker jag dessutom är orättvis mot andra deltagare. Nej, jag är inte Gottfrids största fan. Hur tänkte btw hans föräldrar när de skulle komma på ett namn? Han är väl antagligen namngiven efter någon farfar eller så för jag tror inte att någon gått om kring ett helt liv och tänkt att om jag någon dag får en son så ska han heta Gottfrid. Eller?

Men alla har dom en bit kvar till att nå framgång. Det är ju minst sagt en tuff bransch och väldigt få som lyckas.. Hur många är det inte som har artistdrömmar? Någon som hållit på med artisteri sedan barnsben är ju Benjamin Ingrosso och lyckats har han oxå.

Nu har hans låt Costa Rica streamats 10 miljoner gånger och han är den ende låtskrivaren så det lär rinna in en rejäl summa pengar..

Ny serie..

Snart börjar en ny serie på C More och TV4 – Father, mother, son med bla Richard Gere. Om man inte förstått innan att man blivit ”gammal” så gör man det när man ser Richard Gere. Det var ju igår han var typ 35, eller? Har stora förhoppningar på den här serien och jag hoppas såklart att de infrias..

En dokumentär..

Älskar ju dokumentärer både i podd och TV-format. Har hittat en dokumentär som jag definitivt ska se;

Dokumentären handlar om en man vars fru hittas blodig och död nedanför en trappa i hemmet och den stora frågan är om han dödat henne. Beroende på om T kanske tröttnar på fotbollen eller inte (🤞) så blir det ikväll eller imorgon vi börjar titta.

Det där med firandet av nationaldagen..

Jag kan ju inte gå omkring och bo i ett land och inte veta om och hur det firas. Att det på något sätt firas/uppmärksammas förstod jag såklart men hade faktiskt inte koll på hur så nu har jag gjort lite research.

För er som inte är ”spanjorer” på ett eller spanjorer på ett eller annat sätt;

Nationaldagen ”Dia de la Hispanidad” firas den 12/10 för att hedra minnet av Columbus landsteg Amerika den dagen 1492. Hispanidad är en sammanslutning av länder med ursprung från den iberiska halvön och Spanien.

Madrid

Själva firandet är väldigt stillsamt rent generellt. Det är en ca tre timmar lång direktsänd TV-sändning med bla militärparader och Kungen och Drottningen är på plats. Den ”vanlige” spanjoren tillbringar dagen med familjen och de tittar på TV-sändningen och äter något ihop. Inget firande med pompa och ståt med andra ord..

Besök i stan..

Bilden tagen från en annan båt

Den ryske oligarken Viktor Rasjnikov är på besök, ser hans båt från fönstret som jag gjort förut fast då från fönstret i Talliden 😃 Han brukade komma till Stockholm varje sommar. Någon dag under besöket så åkte de ut för att bada och köra med vattenskotrar etc och då brukade dom lägga till i Solöfjärden rakt framför oss. Idag har de tydligen landat med helikopter på båten oxå.. Båten är för stor för hamnen här eftersom den är 140 meter lång och 20 meter bred, har 13 dubbelhytter och 50 personer i besättning. 140 meter lång! och jag som tyckte vår hundträdgård var något att ”skryta” med 😃

Bond-fest..

Från Charlotte Perrellis Instagram

Tydligen Bond-tema när festen fortsätter i Marrakesh. Sista kvällen och i morgon är det dags för hemfärd. Det har minst sagt varit mycket bröllop och fester från augusti och framåt eller så är det som vanligt och bara jag som har lite mer ”koll”. Själv har jag inga större festligheter inplanerade men ett par lite roliga middagar som jag ser fram emot, både här och i Sverige.

Träbryggan vid Marbella Club

Det finns vissa saker i en stad eller på ort som fotograferas ofta och mycket. Här fotas det såklart mycket i Puerto Banus med alla båtar, Gamla stan, strandpromenaden och beachen men som ”isolerad” grej undrar jag om inte träbryggan vid Marbella Club tillhör iallafall Top 3. Fotograferas från olika håll och vinklar, med eller människor och olika tider på dygnet. Fin är den hursomhelst och ett riktigt landmärke här i Marbella.

Det lönade sig att hålla tummarna, T behöver inte se klart fotbollen så nu blir det The staircase 😃 Imorgon blir det jobb. T ska läsa igenom texten till hemsidan, vi ska planera mötena ang hemsidan måndag/tisdag och så ska jag som vanligt planera och göra min To Do lista för nästa vecka..

Kram från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.