Helg och trafikfara..

Hola!

Hemma igen efter ett par timmar i butiken. Hade planerat för att äta lite tacos framför sista timmen av IDOL så jag var helt enkelt för trött. T med för delen så även tacos verkligen inte är speciellt tidskrävande blev det lite avokado-mackor. Lite trist att Ellie åkte ut.. Tycker att Gottfrid kunde ha ”rykt” istället. Han verkar mest vara kvar för att han briljerar inom sin 50-tals genre, tror att det kommer bli lite platt fall sen. Dessutom verkar han säker på att sitta säkert vilket känns sådär..

Efter IDOL blev det lite serie för T men jag orkade inte utan skrev det här inlägget och lyssnade vidare på boken istället. Som sagt, den är riktigt bra (för att vara i den genren) så den kommer jag lyssna färdigt på.

Det var lite mellanläge i butiken idag. Helt tomt ibland och mycket ibland, sålde hursomhelst lite mer än en vanlig fredag. En av de volontärer jag fått fram via Svenskar i Marbella var inne och hon kommer att börja i november. Hon skulle precis som jag hem en sväng till Sverige nu i oktober. Hon verkade hur som helst väldigt trevlig och ville gärna jobba fredagkvällar med mig 😃.

Nationaldag..

Imorgon är det Spaniens nationaldag. Har faktiskt inte sett om det ska firas på något speciellt sätt. Får kolla upp i morgon. Det mesta är stängt men La Canada och många livsmedelsbutiker håller öppet. Vi var osäkra på det så handlade för säkerhets skull till hela helgen i dag.

Snart en 75-åring..

Efter allt som jag suttit och skrivit med halvtaffliga läsglasögon (men nu har jag ju nya) så blev ögonen så grusiga och om jag inte var skelögd innan så är jag säkert det nu. När man sitter och stirrar in i en skärm och skriver så påverkas ögonen oundvikligen och man blir dessutom trött i både ögon och huvud. Men nog om det. Nästa år fyller min stora idol Pippi Långstrump 75 år. Första boken kom alltså 1945 men egentligen skapade hon själva berättelsen några år tidigare, 1941. Antar att det kommer att uppmärksammas på många olika sätt. Alla, i alla fall nästan, vet ju vem Pippi är. Min tatuering tex uppmärksammas ofta 😃 Hon var ju den enda i sitt slag att hitta på roliga figurer och skapa sagor kring dem men att köra bil var hon tydligen inte lika bra på. När det förelåg risk för krig bestämde sig Astrid för att hon skulle ta körkort. Hon började ta körlektioner vilka inte alls gick bra men hon vägrade att ge upp. Till slut frågade körskolläraren varför hon envisades så med att ta körkort när hon så uppenbart hade svårt för att köra bil. Hon förklarade det då med att om det skulle bli krig ville hon snabbt kunna lämna Stockholm med sin son Sven. Läraren ska då ha sagt;

”Men Astrid, du i trafiken är en större risk än vad kriget är”

Antar att det är ungefär samma sak med mig. Körkortslös, liksom mig, förblev hon hursomhelst.

Dags för gröt..

Jag har alltid älskat gröt och nu när hösten kommer så är det dags att börja med grötfrukosten. Havregrynsgröt är kanske inte den godaste men den är ju snabb och enkel. Måste åka till Svenska butiken nästa vecka för att köpa havregryn, äppelmos och sedan lite annat som inte hör gröten till.

Dags för helg..

Blondinbella har varit på kontoret och haft informationsmöte så att alla medarbetare ska känna sig uppdaterade.

Bland annat så läggs hela USA projektet ner, både Löwengrip Beauty som ju sålt produkter med stor förlust och hela satsningen på hennes nya ”agency”. Men inget var ju någon överraskning som man inte kunde förutse. Men nu är det helg och dags för att sova ut och det antar jag att hon både behöver och förtjänar. Hon skrev tidigare i veckan att hon skulle till kärleken på västkusten och det kanske kvarstår..

Nu dags att lyssna vidare på boken!

Godnatt från ett Marbella med 22 grader kl 23.00

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.