En fotograf och en social media planner..

Hola!

Gick och la oss tidigt, var ju rätt trötta efter en sen natt. Gav upp hoppet om den där boken, Flickorna i parken, ingen idé att lyssna på böcker som inte är riktigt bra. Såg att Denise Rudberg kommit ut med ny bok i sin elegant crime serie och kom på att det var väldigt länge sedan jag läste något av henne. Valde dock boken innan den som kommit ut precis nu och den verkar riktigt bra. Hade nästan glömt att jag gillar hennes True crime serie och dessutom passar uppläsaren helt perfekt till böckerna.

Redan fredag, ännu en vecka som rusat förbi trots att jag varit ensam och det borde ha känts som om tiden gått långsamt. Men varje vecka går fort.. Bara att inse..

Jag tror att vi hittat fotografen som vi ska använda för bilderna till hemsidan. Hittade henne genom att hon var rekommenderad på Svenskar i Marbella och kollade hennes hemsida. Här är några exempel på bilder hon tagit. Har inte på något sätt letat efter de bästa bilderna utan tog bara fyra i mängden.

Vi har haft en första kontakt så får vi se var vi landar. Riktigt fina porträtt (som inte är så där förutsägbara, stela och tråkiga), jättefina foton på objekt och miljöer så det kan bli riktigt bra hoppas jag. Ska bli intressant med mötena oxå nästa vecka om själva hemsidan, ett på måndag och ett på tisdag men det senare är inte bekräftat än.

Apropå fotografer..

Ebba von Sydow

Tänk hur de får planera sina samarbeten, bloggar och Instagram konton.. Inte konstigt att de behöver både assistenter och fotografer..

Marknadsförs på Instagram

Jag har sett exempel på att det föreslås att även vi vanliga dödliga ska göra ”Social media planning”, dvs när vi ska göra inlägg och om vad. Till det ska man då givetvis ha en speciell Social media planner. Väldigt praktiskt och tidsbesparande samt att man inte behöver fundera på vad man ska lägga upp. Ett annat och lite mer normalt förslag är väl att man lägger upp något när man känner för det varken mer eller mindre. Eller?

Har man däremot ett företag som är aktivt på sociala medier är det ju självklart att ha en strategi för det och också en planering. Vissa jobbar ju dels med den betalda marknadsföringsmodellen och inlägg till följare. Då blir det viktigt att ha planen på plats oxå.. Vem ska man nå, med vilket budskap och med vilken räckvidd osv. När det gäller marknadsföringen till följare ska man vara noga med att vara balanserad så att följarna inte känner sig överrösta med inlägg. Det tycker iallafall jag men det råder lite olika meningar om det.. En del hävdar att man ska lägga upp flera Insta-stories per dag och minst ett inlägg. Det finns inget rätt eller fel så länge det man kommunicerar är relevant men man måste akta sig för att människor tröttnar på mängden stories och inlägg och avföljer..

Flickdagen..

Idag är dagen för alla flickor. En dag som till skillnad från årets många andra dagar som kanelbullens tex faktiskt kan göra skillnad. Igår var det internationella dagen för psykisk ohälsa som även den kan gör skillnad på riktigt. Kanelbullens dag kan väl bidra till att vi umgås lite mer och tar en ordentlig fika men de som gynnas främst är ju mjöl, smör etc producenter. Det var Kungsörnen som skapade dagen en gång i tiden som ett kommersiellt jippo, och det fick fäste. Nu säljs ju ca 7 miljoner kanelbullar och det bakas väl typ lika många i hushållen..

Men flickans dag är en av FN’s internationella dagar och initiativet togs ursprungligen av Plan internationell med syftet att belysa hur särskilt utsatta flickor är i världen. De diskrimineras från dagen de föds. Det är tråkigt att dagen ska behöva finnas men det gör den och det är kanske en extra bra dag att ta tag i det där med att stötta Plan International.

Jag har aldrig varit någon ros-människa, dvs en som älskar buketter med rosor. Ska jag skapa en bukett har jag nog typ aldrig rosor i den. Då tycker jag att det finns så mycket andra fina och roliga blommor att välja bland. Men som här, en stort fång av enbart rosor i någon mild färg kan vara riktigt fint, speciellt i rätt miljö.

Nytt på NK

Ett försök till att få stockholmarna att bli lite mer osvenska genom att dricka cocktails på varuhuset.. Men Stockholm har verkligen förändrats framförallt under de senaste 10 åren så det här kan säkert oxå funka..

Inga cocktails för mig utan fix hemma och jobb ikväll. Tittar väl en stund på IDOL även om jag faktiskt börjat tröttna. Hur oglammigt som helst 😃

Vi hörs senare!

Kram

2 reaktioner på ”En fotograf och en social media planner..”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.