En poddare och en bloggare..

Hola!

En eftermiddag omgiven av en sovande familj i soffan. T somnade mitt i avsnittet och sitter nu lite obekvämt och sover (då är man trött 😀). Hängde precis upp tvätt – solen skiner och det fläktar bra så det är snart torrt. Ska börja förbereda middagen snart, blir en enkel favorit fläskfilé gryta. God och enkel att slänga ihop. I morgon åker vi och handlar för ett par dagar som vi brukar göra men idag var T för trött.

Tittade lite närmare på den där nya kollektionen på Bubbleroom (Moa Mattsson). Inser att lite länge ribbstickade kjolar dyker upp lite överallt. Här i grått med en tillhörande tröja till. Faktiskt snyggt;

På den högra bilden har modellen både tröjan och kjolen. Nu kommer jag inte ihåg exakt vad priserna var men ca en tusenlapp för båda. Nu har ju egentligen inte jag längden för att ha den här kjolen men eftersom tröjan och kjolen är i exakt samma färg kan det funka eller så kan man vika upp kjolen i midjan kanske? Fint är det hursomhelst..

Härlig polotröja till ett par tajta skinnbyxor, hur snyggt som helst och blusen funkar till typ allt. Så en del fina saker i kollektionen och prisnivån är verkligen vettig men kvaliteten kan jag ju såklart inte uttala mig om..

Jag funderade lite på..

Malin Eklund och Jennie Hammar

Jag funderade lite på vad det var som gjorde att jag verkligen podcasten Keeping up med Malin Eklund och Jennie Hammar. Det finns ju minst sagt många poddar, med varierat innehåll men några som är mer inom samma genre. Exempel på sådana är Wahlgren & Wistam, Mitt i livet, Fredagspodden och Nu ska du få höra plus den här då som är helt ny (två avsnitt). Jennie poddade ju tidigare med Karin Bastin, i fyra år hade se podden Veckans Bläcka.

Tillbaka till varför jag gillade den.. Först och främst så tror jag att det är för att den verkar ärlig.. Med det menar jag att de är rätt öppna med både det som är roligt och det som är mindre roligt och det på ett naturligt sätt. Ibland kan det nästan kännas som om man bestämt sig för att vara öppna och ärliga men att det inte faller sig riktigt naturligt och då blir det inte äkta. Sedan tror jag att det är för att det blir lite av en extra dimension att de bor i Los Angeles. Absolut inte för att de pratar om något flashigt liv och Hollywoodkändisar utan för att man får en viss bild över hur det faktiskt är att bo där. På riktigt. Om du lyssnar på poddar tycker jag definitivt att du ska lyssna och se om du gillar den här. Dom har redan fått massor av lyssnare så det måste ju innebära att det inte bara är jag som tycker att den är bra. Lyssnar du inte på poddar så tycker jag att du ska börja direkt, oavsett vilken genre du föredrar. Livsstil, True crime, intervjuer eller dokumentärer – det finns så många bra alternativ. Ladda ner A-cast appen om du inte har den. Precis som med allting annat så finns det såklart massa ”trams” och/eller sådant man är i helt fel målgrupp för.. Wahlgren & Wistam har ju under en period varit en favorit men nu lyssnar jag inte längre på varje avsnitt. Har helt enkelt börjat tröttna..

….när det gäller bloggar

Det är ju ingen hemlighet att jag kollar Blondinbellas bligg och håller mig uppdaterad men det är det enda personens blogg jag följer. Kollar in någon enstaka gång på någon annan blogg typ Susanne Histrup (40+ plus modeinfluencer), Charlotte Perrelli (efter det att de köpte huset i Marbella) och ibland för att det är en så märklig blogg Anna Book. Många bloggar ju för någon tidning, har väldigt lite text och mycket bilder. Anna Book däremot kan som sagt variera. LÅNGA inlägg som är ner i detalj beskriver vad hon gjort om hon gjort något mer än tex gått på en höstpromenad eller lite kortare som i detalj beskriver vad hon gjort om hon tex gått en höstpromenad 😀

Det är ju inte 100% intressant att se 15 bilder på någons barn eller kläder med totalt 6 rader (liten överdrift) eller 15 Anna Book bilder oavsett mängden text. OBS! Påstår inte att min blogg är mer intressant men tittar bara på vad jag tycker om att läsa/om andras bloggar. Nu hade ju min blogg varit mycket mer intressant om mitt liv var jätteglammigt men som för de flesta andra så ser inte livet ut så. Hursomhelst, tänkte att jag skulle kolla Jennie Hammars blogg (hon med nya podden) Hon bloggar för Damernas Värld;

I sin blogg berättar hon om vardag, jobb, fest, semester – livet helt enkelt. En del om skönhet tror jag oxå finns med. Nu gick jag inte igenom massor av inlägg men av det jag såg så kommer jag nog att gå in någon gång i veckan ett tag framöver för att se om det är värt/intressant att följa. Så en ”poddare” och en bloggare som verkar riktigt bra i samma person 😃.

Fru Falck på Urban Deli..

Fru Falck hade en Insta-story förra veckan från Urban Deli på Sveavägen som uppenbarligen förändrats rejält sedan jag var där för några år sedan. Såg såå fint ut! Sedan såg jag på Susanne Histrup’s blogg att de varit där och ätit födelsedagsbrunch. Inte vilken brunch som helst utan med skaldjursplatå, råbiff och en massa annat gott 🧡 Hoppas få till en träff med Fru Falck när jag är i Stockholm även om det inte blir några skaldjursplatåer på Urban Deli på lunchen 😃.

Litteratur i en annan klass..

Ja, då var två nobelpristagare utsedda. Förra året blev det ju inget pris pga alla skandaler inom Svenska akademin så därför två i år. Jag kan villigt erkänna att jag inte haft någon av de två pristagarna i öronsnäckorna.. Kommer inte att sätta upp det på priolistan heller vilket jag kanske borde med tanke på allmänbildningen.. Men jag får känna mig nöjd med den som den är..

Nu ska man ju aldrig jämföra sig med dom som är sämre som min Pappa brukade säga när jag drog upp något exempel i unga år.. Så en jämförelse med klanen Wahlgren utgår jag ifrån faller in under just den devisen. Det är ju lite så med både intelligensen och allmänbildningen. Minst sagt.

Ikväll kollar jag om Wahlgrens Värld är något att se, om det är lika tråkigt som förra veckan hoppar jag att titta på det.. Då får det bli lite serie istället för jag lär ha en trött T vid min sida hela kvällen..

Next stop Åhléns..

Idag var det ett besök på Åhléns på agendan.. Hur många som kom och hur det gick förtäljer inte historien..

Goda nyheter..

Inför varje högtid passar många leverantörer på att ta fram sk limited edition produkter.. I år kommer tex Marabou med en mjölkchoklad med krispig pepparkaka.

Annas pepparkakor kommer med en variant på pepparkakor med inslag av citron och ingefära.,

Får vi se om det kommer att bli några succéer. Skälv kommer jag att köpa med mig Cloettas juleskum polka, som lanserades förra året, med mig hem.

Nu dags att laga mat 🧡

Kram från Marbella!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.