Ett luftslott och en himmel..

Hola!

Här är det en riktigt fin fredagseftermiddag med 25 grader och en liten liten bris. Terrassdörrarna står öppna, hundarna snusar och jag sitter i soffan och skriver. Det blir hemmakväll med IDOL för Maricarmen fick något förhinder med bilen. Mina kunskaper i spanska räckte tyvärr inte till för att förstå exakt vad. Rätt skönt tycker jag, att få vara hemma ikväll alltså. I morgon kommer Pappa ner och jag hoppas att vi kan ses på söndag ❤️ Ska boka T’s hemresebiljett ikväll oxå, blir nog på tisdag som han kommer hem. Hundarna kommer hoppa upp och ner i minst en kvart 🐶🐶.

Såhär såg det ut häromkvällen..

Foto: David Stenlund

Jag ska börja med att säga att det inte är jag som tagit bilden utan det är min gamla kollega David som håller till uppe i Nueva Andalucia. Den högra klippan som ni ser är Gibraltar sedan kommer konturerna (med olika tydlighet) av Atlasbergen. Jag tror inte att han använt något filter för det var verkligen så här magiskt.

För er som inte orkar med någon Dag fyra i ”rapporteringen” om Blondinbella; Ni kan sluta läsa nu 😀Skriver ett Blondinbella-fritt inlägg under IDOL, tror jag..

Så här såg det ut härom veckan..

För exakt två veckor sedan var Blondinbella hos designern Ida Lanto och beställde två nya galaklänningar och åkte sedan till Milano för en välgörenhetsgala. Det var då det..

Dag fyra..

Det är minst sagt lite upp och ner i budskapen i hennes inlägg men det här tillsammans med det första är nog så nära sanningen man kan komma.

Stieg Larsson skrev ju en bok som hette Luftslottet som sprängdes och här kan man väl tyvärr kalla det Luftslottet som sprack. Att det förr eller senare skulle hända har jag tyvärr heller inte betvivlat så jag är inte förvånad. Men vissa saker i det här är rent ut sagt så korkade att jag faktiskt är förvånad.

  • Att sälja en sprayflaska för säg 250 kronor och stå för en transportkostnad på 1 000 kronor för varje flaska – har man inte tänkt ut ett distributionssätt innan man genomför en lansering eller är det så viktigt att säga att man lanserar i USA? Att man hoppas på framtida framgång så att man börjar så här för att sedan hitta en vettig distributionslösning? Hur gick diskussionerna kring det i företaget, för hon är ju inte ensam ägare?
  • Hur har hon kunnat få fortsätta den här ”vilda framfarten” utan att andra aktie-ägare reagerat . Det är ju först nu när Expressen håller på och gräver som allt kommer upp till ytan.
  • Att fortsätta och till och öka kostnads-kostymen – huset på franska rivieran i somras kostar 1 miljon att hyra. Hon kanske fick rabatt för att hon hyrde sex eller om det var åtta veckor men det lär ha kostat minst en miljon. Förvisso inte en företagskostnad men har säkerligen på ett eller annat sätt haft påverkan på bolaget.
  • Att hyra en lägenhet för 200 000 kronor i månaden utan att ha visum eller en realistisk affärsplan på plats. Genom att bygga hennes personliga varumärke i lyx och flärd så skulle man kunna börja sälja Löwengrip Beauty’s produkter? Ja, hon har varit duktig på att hitta Influencer samarbeten. I Sverige. Det är ingenting som är unikt med den kunskapen, den existerar i allra högsta grad i USA så att hon skulle lära amerikanerna hur man gör var nog lite långsökt. Lägenheten hyrdes som tur var bara på sex månader (1 200 000 kronor) men dom kanske har kunnat ta sig ur det avtalet. Hon flög ju till och med New York ToR bara för att en bild till bloggen skulle kunna tas när hon tog emot nycklarna. Lite för mycket kanske och hoppas för att man ska knyta till sig 2-3 anställd, en lägenhet och kontorsplatser på Swedish Chambers of commerce. Fullt ställ från från början och hon ”rapporterade” om att de plockade in 10 av 10 kunder. Men ingen var sann.
  • Att lägga om strategin till att bygga det personliga varumärket, dvs hennes förstår jag överhuvudtaget inte. Dömt att misslyckas om hon typ gift sig med en rockstjärna men att bara utgå ifrån henne.. I ett land där den typen av profiler är väsentligt mer överrepresenterat än mäklare på Costa del Sol 😀
  • Att omsättningen är halverad kan knappast komma som en överraskning. Hon kan iofs ha tagit ett helårsperspektiv och räknat bort de länder de ska dra sig ur men oavsett det så kan ju inte utvecklingen vara en nyhet. Ändå fortsätter man att prata om nya förvärv (senast häromdagen, entreprenörsutbildningar och precis allt annat som om allt gick precis enligt plan).

I det här hänseendet är jag mer än förvånad.

Parhästen Pingis (tillika delägare) fick ju barn förra veckan. Begreppet dålig timing fick en helt ny innebörd.

Nu ska jag se om tvätten torkat och laga middag till mig själv 😢

Kommer nog skriva om lite annat i ett nytt inlägg, under IDOl.. Vi får se..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *