Bubble Tea och Glosförför..

Hola!

Ormbunke på plats i sovrummet, här ska luft och sömn förbättras 🍃🍃 Dagen har varit bra med ✅ enligt plan så ligger före eftersom jag hade gjort en del redan igår.

Ni vet grannhunden, ettåringen som väger drygt 45 kilo.. Börjar tycka synd om henne, dels är tjejen bortrest eller något och han är borta mycket och länge.. Hon skäller sådär lite förtvivlat, tror att han låser ut henne på terrassen.. Ibland går jag ut på terrassen och ”pratar” lite med henne och det har viss effekt. (Del av deras terrass sticker ut att så att vi kan se ner på den). Som om det inte vore nog så rymmer ett gäng av den franska familjens hundar ”hemifrån” och bort hitåt för att typ reta henne.. Galet kaxiga chihuahuas när den stora hunden är bakom ”nätet”. Nej, hon har inte kul nu 😢

Glosförhör..

Nu är det lite struktur när det gäller att få in ord och meningar i huvudet. T förhör mig varje dag och jag fyller på glosboken löpande. Inser att det kommer att ta tid, tålamod och att jag inte kan ha som ambition att prata obehindrat om en kvart. Bara att nöta på, vecka efter vecka.. 20 glosor/meningar förhörs jag på varje dag och T får välja fritt från glosboken, alltså inte bara ta de senast tillagda. Det skulle vara för lätt. Om ett tag ökar jag kanske på med antalet glosor, vi får se.. I dag klarade jag 15 av 20 ☹️ T säger glosan/meningen på svenska och jag på spanska (lättare om det varit tvärtom). Nya tag imorgon!

Release..

Ikväll har det varit releasefest för Martina Haagsvnya kokbok; 10 anledningar att inte bjuda hem folk och 10 sätt att göra det ändå. En bok jag gärna skulle vilja ha inbillar jag mig.. Får väl kolla när jag är i Sverige om det är något. Det är ju inte ”bara” en kokbok utan mer än så.. Apropå recept så har jag stiltje när det gäller mat för tisdag/onsdag men kommer nog på något..

Skilda världar..

Weekend i Kenya och nu tillbaka på Stureplan.. Tillbaka till rutinerna där ”vi” inte längre kan klä oss själva, än mindre välja vad ”vi” ska ha på oss..

”Getting dressed everyday by @saschabeetz”

Svalare..

Svalare i Stockholm nu.. Enligt min app var det runt 13 grader idag. Här har vi haft typ 24 (fortfarande 23 vid 21.30). I morse när vi skulle åka till Endesa var det lite mulet och jag fick för mig att det var lite ”kallt” och tog min munkjacka/hoodie på mig ”just in case” Den behövde jag verkligen inte 😀 Men man får en liten längtan till ”höstiga” kläder när man ser inlägg som tex Biancas. Superhärlig polo, tighta byxor och höga stövlar. Sådana där höga stövlar som går upp en bit över knäet kan inte jag ha, det blir inte snyggt eftersom jag inte är tillräckligt lång..

Det där med namnet..

Ikväll fick jag faktiskt ett förslag på namn som var/är riktigt bra. Det tycker både T och jag 😃 Ska inte avslöja det ännu innan vi ”sovit på saken”, men det känns riktigt bra. Namnet i sig kan kopplas till den inställning och ”attityd” man vill och ska ha i sitt erbjudande och det gör namnet bra i dubbel bemärkelse 😃 Blir nog en namnlansering här imorgon – hurra 🇪🇸😃

Gottfrid????

Att Tusse skulle gå vidare var ju givet, extra modigt att helt byta genre i det här skedet men som han levererade. Helt grymt! För mig är Gottfrid absolut ingen favorit och jag blev ärligt talat väldigt förvånad att han tog en av de två säkra platserna.

Har du provat..

Bubble Tea, vet inte riktigt vad det egentligen är.. men det låter ju gott.. 5 Euro för lite te i ett gatustånd är lite dyrt för att vara i Marbella, så det kanske är magiskt gott 😃 Extra charmigt att de ber förbipasserande och kunder att följa dem på Instagram.. Verkligen ett charmigt ”hål i väggen” i Gamla stan 💚

Nu bed- and listening time!

Kram

2 tankar kring ”Bubble Tea och Glosförför..

  1. Bengt

    Namnet… Du har givetvis tänkt på att googla namnidén för att se att det inte finns liknande verksamheter med samma namn? Tänkte just på Lotus Properties som ju även fanns på Costa Blanca.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *