Rektorn och engelsmännen..

Hemma igen efter arbetspasset, försäljning ungefär som en vanlig fredag tack vare en engelsk kvinna som köpte typ 8 klänningar.. I övrigt var det väldigt lugnt.. Vi var tre som jobbade, Mari Carmen, Kawhtar och jag så vi behövde inte slita ihjäl oss direkt..

Kolla in väskan Mari Carmen håller i, så sjukt snygg i lite patinerat läder och med handsydda sömmar. Den hade varit så cool för T att ha som typ kabinväska 😃 Maricarmen säger att hon överväger att inte prata med mig mer förrän jag säger att jag följer med till Marrakesh 😃 Det visade sig idag att det inte är hotell som gäller utan Kawhtar har kvar sin lägenhet där, så det är där dom/vi ska bo. Hon visade lite bilder på den och den såg väldigt fin ut, typ spansk med marmorgolv etc. Jag åkandes med två kvinnor jag knäppt känner till Marocko och bo hemma hos den ena av dem.. Ni hör ju hur långt utanför min ”comfort zone” jag är..

Stolta..

Motsatsen!!

Här är vi stolta över T’s syster som idag fick reda på att hon godkänts i hela rektorsprogrammet och nu är färdig rektor 👏🏻👏🏻. Detta har hon klarat av samtidigt som hon jobbat heltid som biträdande rektor, roddat familjen med två barn och allt vad det innebär och livet i övrigt. Det är imponerande! Bildvalet har ingenting att göra med texten, är övertygad om att hon kommer att bli en riktigt bra rektor med allt vad det innebär. Ledaransvar, budgetansvar osv – i en väldigt utsatt miljö dessutom.

Å regnet det bara öser ner..

Det har regnat och det har regnat. Men inte här. Uppe vid Alicante och några ytterligare områden har det däremot verkligen regnat. Så mycket att det inte bara orsakat stora materiella skador utan ett par dödsfall har det tyvärr oxå orsakat.

Riktigt otäckt, hoppas att det inte drar vidare hitåt. Regnet verkar ha avstannat däruppe men de kraftiga vindbyarna håller sig kvar. Vädret här ser fortsatt inte superkul ut men verkar inte bli någon regelrätt katastrof. Nu är klockan 23.30 och det är 22 grader så temperaturen i sig är det inget fel på och ska enligt prognosen heller inte bli.

Det gjorde det inte i Nairobi..

Vet inte om vi ska skylla på många intryck och trötthet.. Men engelskan 😱 Agency i New York, intensivkurs någon?

Ett rätt långt blogginlägg som beskrev allt de upplevt under dagen och det kan man väl enkelt sammanfatta precis som hon gjort;

Måste ändå säga att det är liiite märkligt att hon börjar sitt stiftelsearbete innan stiftelsen finns och i Kenya.. Nog om det..

Långt ifrån Kenya..

..ligger lilla Hovmantorp, orten där Charlotte Perrelli växte upp. Hon har verkligen tagit rejäla kliv därifrån till ett liv med typ en herrgård i Djursholm, en jätte-villa för 50 miljoner i Marbella och ett jättehus i Åre. Men till skillnad från många andra så står hon nog fortfarande med fötterna i myllan och är Flickan från Småland. Hur många hus, Chanel-väskor och Jimmy Choo skor hon än må har så har ingenting stigit henne åt huvudet. Snart har dokumentären Flickan från Småland premiär i Femman och då är jag övertygad om att vi kommer att få se en kvinna som både är glammig och bakar bullar men alltid med ett sunt förnuft..

Ditt & datt..

Det har ju inte bara varit fredag idag utan dessutom fredagen den trettonde, men skrockfull som jag delvis är så är jag tacksam över att den snart är till ända. Kom ju på att nu när jag ju jobbar till 20.45 varje fredag så kommer jag ju missa nästan hela första timman av IDOL.. Inte någon katastrof, men lite typiskt för det är absolut enda gången jag hängt med under auditions och slutauditions.. Men men, får vara glad över att vi byter till höst-tid annars hade jag missat ytterligare en halvtimma.

Med det i tanken så är det kanske inte vare sig det vettigaste eller roligaste sättet att använda tiden att titta på IDOL.

Apropå den engelska kvinnan som köpte 8 klänningar eller så.. Medan hon provade så pratade jag med hennes man och hans kompis. Det var stor åldersskillnad på kvinnan och männen, hon var kanske 45 och de 70 år (ingen värdering bara som info). Hon var hans andra hustru (såklart) och hon berättade att den första minsann bara hade handlar på Dior och den typen av märken medans hon ”minsann” föredrog second hand. Hon bodde i Schweiz och han i London och de träffades ungefär en gång i månaden men tillbringade mycket tid ihop på resor under året. Jag frågade inte, hon var väldigt öppen – trust me.. Jag tycker det är intressant att fråga människor från andra nationaliteter om Greta och lite annat.. En kort summering:

  • De tyckte att hela hypen med Greta var totalt överdriven. Att hon åkte båt över var bara trams. Att England säger sig nå vissa klimatmål är väl bra men det gör ju ändå ingen skillnad i det stora hela.
  • De var och är fortsatt helt för Brexit. EU är ingen demokrati utan styrs av Tyskland och Frankrike. Dessutom är det trams med att någon kommer på att vi alla ska ha samma glödlampor och om man som land inte vill är man EU-motståndare.
  • De tyckte Boris Johnson var citat excellent. Till skillnad från Donald Trump är han en mycket bildad och intelligent man dom gått både på Harvard och Eton (vill jag minnas att de sa). Massmedia vill bara jävlas och försöka framställa honom i dålig dager. De höll inte med om när jag påtalade att han faktiskt bidrog till det själv genom tramsiga bilder mm.
  • De bodde på Hotel Los Monteros Marbella i Los Monteros (där vi bodde tidigare) och tyckte att det var så fint i Los Monteros.

Vi var överens om en av punkterna – gissa vilken 😃 Hursomhelst kul att prata med dem, hur trevliga som helst och som de engelsmän de var så tog de i hand och var helt “delighted” över att vi träffats och pratats vid 😃

Bed-time och podd-time.. Mitt i livet blir det.. Blev btw helt galen på Tintin inatt, han hoppade ner från sängen för att komma på att han ville upp igen typ sex gånger.. Eftersom han kan hoppa ner men inte upp så innebär det att han väcker mig. Han skäller inte som tur är men det är tillräckligt jobbigt att behöva bli väckt. Nu brukar han inte hålla på så men inte alltför sällan så hoppar han ner och vill upp en gång per natt och det stör ju nattsömnen även om jag somnar om snabbt.. Kan man bygga en landgång till honom 🐶 Han hoppar ju upp i soffan men där har vi en matta annars hade han aldrig hoppat upp där heller, ja vi har testat med en matta vid sängen. Funkar inte..

Mötte btw grannen (ni vet familjen från Madrid), hon var så orolig att de stört den sista veckan för hela utökade familjen hade varit där. Vi som älskar att höra hur de pratar, skrattar, spelar lite musik och ”slamrar med besticken” blir ju allt annat än störda vilket vi såklart förklarade. Hursomhelst hade hon som hon uttryckte det nu stängt hotellet och skulle åka hem till Madrid..

Nu kom regnet..

Kort skur.. men kvar är lite åska 😱

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.