Tusse och September issue..

Hej!

Tusse var det ju..

Hur kunde jag glömma ett så lätt namn att komma ihåg.. men ibland undrar jag om jag är ”namnblind” 😵 Det ”oartigaste” som finns är ju att tilltala någon med fel namn så när jag är det minsta osäker (typ jämt) så undviker jag allt som har med namn att göra. Misslyckas ju såklart med jämna mellanrum, senast när jag jobbade ett extrapass i butik.

Har btw grå/mullvadsfärgade naglar. Det var klart svårare att få snyggt så fick ”kämpa” lite men nu är jag nöjd och ”höstklar”. Tyvärr. 10-dagars prognosen är ändrad och visar på uselt väder de kommande 10 dagarna. Hyfsat varmt (23-25 grader) men både moln, regn & åska.. Lite väl snabb övergång om jag får tycka något.. Vi behöver förvisso regn och det kommer såklart inte vara ihållande regn så det blir väl ok trots allt.

Hemma igen efter ett par timmars butiksjobb, idag med två engelska kvinnor. Över 75 var dom båda två men det märktes sannerligen inte.. på mer än ett sätt. Det där med kassaapparaten.. Den ena kunde såklart ta betalt men de vägrade ta kort och inställningen var att de inte skulle göra det heller. Jag förklarade att det inte var svårt och då blev hon (Doreen) lite mindre negativt inställd och vi hade en kort genomgång. Kan väl inte påstå att hon kommer att klara det själv nästa gång men kanske gången efter 😃 Mycket bestämda damer som tyckte rutiner med hur man räknar kassan var något som de inte riktigt behövde förstå så det fick jag göra 🤓 Spanska kunde de inte alls så jag (!) var den med mest kunskaper i spanska 😱, men det gick det oxå.. Sålde mycket gjorde vi hursomhelst, typ 4-5 gånger så mycket som vi brukar göra på fredagspasset (eftermiddag/kväll).

Den gamla saluhallen..

Östermalms saluhall (1888) har ju varit stängd för renovering under ett par år nu och ska återinvigas i januari. Renoveringen har blivit väsentligt dyrare än man ursprungligen räknade med men jag är rätt säker på att den kommer vara väldigt fin när den öppnar. När vi bodde på Nybrogatan var det en favorit att gå dit för att köpa skaldjur eller ibland en färdiglagad middag (favoriten var Wallenbergare). Brukade gå dit på lördagar och det var alltid så mycket folk och nästan en känsla av en ”stad i staden” – långt ifrån någon form av centrumkänsla. Alltid kö för att äta en lunch på Tysta Mari eller någon av de andra ställena.

Arbetet pågår för fullt med att återskapa ”tänke-språken”, 29 stycken totalt ska det vara när det är klart. Kommer garanterat att bli en invigning med pompa och ståt..

Apropå invigning..

Från och med ikväll och till och med söndag är det Food Truck festival i San Pedro.. Förra helgen var det btw SM i just Food Trucks i Stockholm. Tror att det var någon från Västkusten som vann med typ något ”Lobster roll” liknande.. Lite trist för dem att vädret ska vara typ värst på jättelänge..

September issue..

Lyssnade på Trettio plus trevar för första gången sedan säsongsuppehållet. Dom gör varje september (första avsnittet) som typ en September issue – årets viktigaste magasin i tidningsvärlden. Då får man en liten uppdatering om sådant man har absolut noll koll på. Podden tillhör inte riktigt någon av favoriterna, tycker att avsnitten svajar lite för mycket kvalitetsmässigt.

Apropå Poddar..

Vet ni vad omsättningen (och i princip även vinsten) är för Wahlgren & Wistam AB (där podden med samma namn ligger och inget utöver det) är? Närmare fem miljoner kronor! Dom kör ju året runt så det innebär i princip att de drar in 100 000 i sponsorintäkter per avsnitt. Det är riktigt bra betalt det.. Bilderna från Pernilla Wahlgen respektive Sofia Wistams Instagram.

Hur söt bild?

Nu lite jobb innan det är dags att laga middag, se vilka de 19 andra blir som tar sig till kvalveckan och lite annat..

Hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.