Sushi och mjölkkrig..

Igår var allas vår Greta med i amerikanska The Daily Show. Hon har ju övertygat hela familjen när det gäller det här med att inte flyga. Dom var ju inte odelat positiva när hon beslutade sig för att sluta flyga, det innebar ju tex att familjesemestrar utomlands i princip var omöjliga. En efter en övertygade hon dock dem så idag flyger ingen. Först ut att ”ansluta” var mamma Malena Ernman trots att det innebär att hon tvingades tacka nej till många jobb. I programmet fick Greta frågan om hur hon såg på det.

”Helt ärligt bryr jag mig inte om hur hon uppträder. Hon gör musikaler nu, så hon fick byta karriär men det var inte stort”

Nu är dags för en ny skolstrejk, den här gången utanför Vita huset. Det lär vi läsa mer om.. Btw så har hon nu 3,1 miljonerföljare på Instagram ⭐️

Världens bästa restaurang..

Nu är världens bästa restaurang utsedd, Restaurant Mirazur heter den och ligger på franska rivieran. Danskarna är, som vi redan visste, riktigt bra på bra restauranger och tar både andra och femte plats. Om ni nu fick lust att åka till franska rivieran och äta på Mirazur 😃 så vänta till nästa år, de har inga lediga bord i år..

Mjölkkriget..

Det är inte ”bara” läskkriget mellan Coca-Cola och Pepsi Cola som funnit i evigheter utan det pågår ju även ett krig om ”mjölken” Kampanjen Spola mjölken uppmanar alla konsumenter att avstå merjeriprodukter under två veckor. Inte bara mjölk alltså utan alla mejeriprodukter. Oatleys produkter ligger ju minst sagt rätt i tiden med den över oss ständigt hängande klimatfrågan.. Läste att Oatley försökte sälja in sin havredryck till Arla för 25 år sedan men att marknadschefen spottade ut den och sa:

Den här kommer ni aldrig att kunna sälja….

Han hade inte helt rätt där, i år förväntas Oatley omsätta 2 miljarder kronor. Själv är jag absolut ingen mjölkkonsument, dricker ju inte ens kaffe som jag då kanske skulle haft mjölk i. Dricker ingen havredryck heller men vet att den finns i svenska butiken. Min Västerbottenost får ingen röra även om jag inte alltid äter den.

När man talar om trollen..

Idag uppdaterades den, Anna Books blogg och hon ”lovar” ytterligare en uppdatering ikväll eller imorgon. Inlägget handlade i princip om det här med hennes nya musik som inte kommer vara så ny i steg ett. I steg ett kommer dom släppa en gammal låt (minns inte namnet) som dom gjort om, övrigt material får vänta tills dom har lite mer. Då vet vi det 😃

Anna påstod ju för en tid sedan att hon hjälpt Pernilla så mycket med hennes barn när de var små. Detta skulle hon ha gjort av; ”Pure love and joy” – tyvärr verkar det som om att vare sig Pernilla eller barnen kommer ihåg detta..

Apropå Pernilla och barnen….

Kollade på Wahlgrens Värld efter IDOL, tycker btw att det nog var helt rätt personer som gick vidare. Den enda jag tyckte riktigt synd om var den halvasiatiske killen. Det verkar vara en så fin kille men där nerverna tog överhanden. Men man får ju inte glömma att juryn/produktionen har ett ansvar för att deltagarna ska klara pressen så det var nog rätt beslut att be honom komma tillbaka nästa år. Nytt moment att tittarna ska avgöra vem av de sista fyra som ska gå vidare, men de måste ju hitta på något nytt varje år. Det där med att göra sushi har nog T rätt i att man ska undvika, resultatet blev ju allt annat än bra för Pernilla trots att hon hade gått en sushi-kurs. Nästa hon skulle bjuda på sushi skulle den enligt henne bli ”Top notch” – då får hon nog rikta in sig på att köpa den..

Ditt & datt..

Det har inte kommit en droppe regn idag, det har varit hyfsat soligt men väldigt kvavt. ☀️ Väderprognosen är något justerad (till det bättre) så förhoppningsvis får vi till bra långpromenader med hundarna i helgen (minst lika bra för oss). Men vi hoppar Food truck festivalen i San Pedro. Kommer inte kunna förhålla mig till det där med ”arbetsfria” helger, kommer att skriva en del text i helgen. Vi håller på och kollar ”hemresor” för både T och mig. Vi åker nog vid olika tillfällen även om Mercedes (en supertrevlig granne) absolut tycker att vi ska åka samtidigt så tar hon hand om hundarna. Hon är helt kär i dem, främst Karisma 🐶 Men jag tror vi åker vid separata tillfällen för vi har ändå lite olika ”agendor” där. Jag kan då passa på att ha lite ”tjejträffar”. Bor ju då hos Pappa som bor bra till så att det är lätt att ta sig överallt. I morgon är det ju eftermiddag/ kvällsjobb som vanligt. Hoppas nästan att det bara är Mari Carmen och jag, brukar vara roligast då.

Mannen som..

som cyklar runt och slipar knivar till Marbellas restauranger, så charmigt 😃 Den observante ser att bilden är tagen vid vår väns restaurang. Tyvärr verkar det inte gå bättre för honom.. Men nu med hösten på väg så tror jag att det kommer göra det för hans mat är ju lite mer lämpad för svalare väder. Man har ju inte direkt varit sugen på revbensspjäll och stora hamburgare i sommarvärmen, annars kan det vara gott någon gång då och då. Har inte testat hamburgarna där eftersom de är rätt nya på menyn men revbensspjällen är goda.


Har dessvärre vare sig vaknat mitt i natten med världens bästa namn eller på något annat sätt kommit på ett bra namn men det kommer väl. Att använda efternamnet som så många gör är ju inte direkt någon option, inte speciellt särskiljande. Eller så är det precis vad det gör eftersom alla tänker att det inte är särskiljande 😃 Nej, att använda efternamnet är inte aktuellt. Har ni btw varit med om att vakna på natten med en lösning på något eller en jättebra idé? Det har nog de flesta av oss gjort, ibland har iallafall jag tänkt att det här måste jag komma ihåg imorgon bitti. Har jag gjort det? Självklart oftast inte, så numera har jag ett block och penna på nattduksbordet ”just in case”. Inte för att det är så att jag kommer på några ”break through” idéer speciellt ofta men det kan vara småsaker som jag ska komma ihåg att just komma ihåg.

Har lyssnat klart på den boken om kvinnan som blev sol & vårad. Den höll samma nivå boken igenom, typ en 2,5-3,0 och absolut inte värd ett betyg på 3,9. Men det är ju så att betyget är baserat på dem som är i målgruppen och läst den och boken är kanske lite åt ”Mitt livs novell-hållet” om jag ska vara lite elak.

Ingen uppdatering på Blondinbellas blogg, hon borde vara framme i Kenya nu. Vi får väl en exalterad up-date imorgon. Instagram-kontot (griploov) är väldigt aktivt och inte snällt mot henne. Hennes stiftelseresa till Kenya är minst sagt ifrågasatt och inte bara därifrån.

Ikväll blir det väldigt tidig bed-time och podd i öronsnäckorna. Är trött efter att jobbat både i butiken och med text hemma. Imorgon är det veckostädning (eller om jag tar den på lördag..)

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.