Sömn och nagellack..

Hej!

Blev inte så tidigt i säng igår som planerat. Det blir förvisso mörkt men är fortfarande varmt hela kvällarna och nätterna. Så kommer helt enkelt inte säng som jag borde. Det är att göra det lite för enkelt för sig att ”skylla” på att det är så fina kvällar.. Igår när jag var ute sistan vändan med hundarna var det fortfarande 25 grader trots att klockan var nästan tio. Det absolut enda som hördes var cikadorna. Lyssnade som planerat på Wahlgren & Wistam och fick bla en liten rapport från bröllopet på Mallorca.

Tydligen träffades brudparet redan på dagis. Var tillsammans några år i tonåren för att sedan vara ifrån varandra något år och nu har de varit tillsammans i nio år. Ett äkta ungdomskärlekspar ❤️

Men apropå sömn..

Nu när vi går in i hösten är det väl en bra idé att skruva till det ordentligt med just sömnen. Det är ju inte så att jag är uppe halva nätterna och sover halva dagarna men jag är inte nöjd med mina ”sömnvanor” Såg dom här tipsen som är sammanställda av Anja Forsnor och Alexandra Kamperhaug;

Regelbundna tider är väl hyfsat ok och oftast även det där med att varva ner..

Temperaturen.. Om man inte kör luft-konditioneringen (vilket vi gjort hela sommaren) är det omöjligt att få en vettig temperatur.

Det där med träning på kvällen är det inte så stor risk för 😃

Nummer sex.. Utrymme för förbättring.. Eftersom jag lyssnar på någon bok eller podd så är det liite för att ibland oxå kolla något annat. Men absolut inte så att jag surfar runt på sociala medier i sängen 😃

Finns kanske något löst plagg ibland och det kan låta löjligt men jag påverkas faktiskt negativt av det. Så det är ju väldigt enkelt att fixa till.

Har alltid papper och penna vid sängen. Äter ofta väldigt tidig middag (med spanska mått mätt och lite sen med svenska mått sett). Dricker ju inte kaffe men Coca-Colan.. Måste sluta tidigare.. Men att sluta vid lunch är en utopi. Dricker hur som helst bara en bråkdel av den mängd jag tidigare drack.

Det blåser ordentligt idag, så pass mycket att de två stora gula blommorna på bänken hade blåst ner.. De börjar dessutom bli lite medtagna, nog dags att köpa något mer höstlikt 🍁🌾

Idag är det jobb och ärenden på agendan, ska bland annat åka till Svenska butiken det var ett tag sedan vi var där och vanilj yoghurten är slut. Jag bara måste komma ihåg att köpa ett par läsglasögon. Så obekvämt med de här som nu bara blir snedare och snedare. Vill ju ha några snygga och inte vilka som helst ”bara för att” och de gånger jag kommit ihåg att kolla har jag inte hittat några snygga. Idag tror jag att vi åker till apoteket borta vid Pappa, dom har ett jättebra ”sidosortiment” så där kan jag nog kan hitta några riktigt snygga. Det är klart att man kan gå till en optiker och köpa riktigt snygga bågar men eftersom jag är specialist på att slänga ner glasögonen i väskan och på andra sätt hantera dem ”olämpligt” så har jag inte så stor lust att lägga så mycket pengar på dem. Ett alternativ skulle ju kunna vara att skärpa sig 😀 men håller mig nog till de lite billigare apoteks-glasögonen. Ska även se om de har den färg jag vill ha på nagellacket från Essie (vet att de säljer Essies nagellack) eller accepterar jag att hösten är här om jag byter till grått??

Har gjort matplaneringen för tisdag-torsdag så vi åker till Mercadona och handlar oxå. Vi behöver åka till Endesa (elbolaget) oxå för de har gjort något helt fel och dragit typ 3 000 kronor från mitt konto helt felaktigt. Har försökt ringa dem men utan framgång men Pappa tipsade om att de har ett kontor i Gamla stan så det lättaste är nog att åka dit och reda ut det.

När vi kommer hem är det ”Content Creation” dom gäller. Jag ska skriva text till hemsidan, kommer ju att behöva fila på det några vändor ☀️ Som tur är så är det inte som en tryckt bok utan man både kan och ska ändra och uppdatera. Men det är klart att man vill ha en så bra lanserings-sida som möjligt, det underlättar ju oxå fortsatt ”underhåll” av hemsidan. Nya Facebook och Instagram-konton kommer upp nu i veckan. Jag struntar i att vi redan hade en liten bas på Facebook och börjar från noll igen. Vi har fastnat i en frågeställning som vi ska bena ut innan vi lägger upp/ut dem. Kommer absolut inte att hålla på och köpa några följare som typ alla mäklare här gör, det ger absolut ingenting mer än möjligen att man ser populär ut. Vill man nå fler är det klart bättre att köpa räckvidd på specifika inlägg.

Ikväll är det IDOL och fortsättningen på Kapten Klänning som gäller. Usch, det är ju nästan plågeri att se den dokumentären men jag tänker se klart den.

Nej, nu dags att ge oss iväg – hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *