Festival och apotek..

Hej!

Ärendena gick snabbt och smidigt, märks verkligen att högsäsongen är över. Var på apoteket vid Pappa och hittade faktiskt både läsglasögon och nagellacket. Inte de absolut snyggaste glasögonen man kan tänka sig, men good enough. Lite otippat så köpte jag ett par med inslag av rött..

Apoteket vid Pappa är mitt favoritapotek just när de gäller de där ”sidoprodukterna”. Superbra utbud av crèmer, solglasögon och allt du kan tänka dig.

Öppet dygnet runt men har bara en lucka öppen mellan 22.00 och typ 09.00. Jämför det här dygnet runt öppna apoteket med det på Klarabergsgatan. Där var man ju typ livrädd efter klockan 21.00.. Just privatiseringen av apoteken tycker jag har har varit jättebra även om jag fortfarande tycker att just det gamla vanliga Apoteket nog är bäst. Men dom har ju blivit så mycket bättre än hur de brukade vara. Tur att konkurrens finns 🍀

Undrar ibland hur mycket tvätt två personer kan ha.. Är nog iofs lite överdriven när det gäller att tvätta allt som använts, men det blir ju så på sommaren. Men jag är likadan på vintern. Läste hur ofta man ska byta handdukar, lakan etc – ligger definitivt inte i någon riskzon att jag skulle tvätta för sällan. Även om jag nu säger mig ta större hänsyn till miljön/klimatavtryck så är tvätt inte något jag kan tänka mig att ”rucka” på.. Får väl se till att verkligen ha ”fulla” maskiner för att mildra samvetet.. Dags att hänga lite tvätt nu, kommer att torka rekordfort idag..

Apropå mäkleriet..

Nu är det 10 år sedan Fredrik Eklund och Niclas Berntzon satt på Gröna Lund och bestämde sig för att starta Eklund Stockholm New York. Loggan ritades ner på en servett (behöver alltså inte alltid vara krångligt om man vet vad man vill).

Photoshop.. som vanligt..

På torsdag kommer de att fira sitt 10-års jubileum med en festival på Ingemar Bergmans gata (intill Dramaten).

Det började bra, man kan nog säga att de bröt ny mark och kartan för ”mäkleri” i Stockholm ritades om. Men jag är helt övertygad om att en orsak till utvecklingen är Reality serien Toppmäklarna..

Någon vinstmaskin har de aldrig varit och har 2018 en vinstmarginal under en procent. Dom har ju några bolag som är systerbolag men där finns det ingen information att få genom Alla Bolag. En viss omsättning har säkert flyttats dit men ”all together” så skulle jag anta att de inte har någon tillväxt.

Bättre går det för den främste konkurrenten, Lagerlings. I princip samma omsättning men en vinstmarginal på 14,5%!

Vi ser inte 2018 års siffror här..

Rickard Lagerling (sonen) har varit den mäklare som sålt mest i Sverige flera år i rad (sett till omsättning inte antal objekt).

Man kan ju alltid hoppas att vi oxå når de nivåerna..😃 Men målen för de kommande tre åren är lite mer realistiska än så..

Kan ju aldrig sluta..

..att dela med mig av de där bröllopsbilderna. Tyckte bara att den här var så härlig och full av glädje (även om den säkert inte alls är så spontan som den ser ut).

Kvinnan talar ut..

Kvinnan som misstänks vara den som ligger bakom ”mordförsöket” mot advokaten förra veckan (genom att leja en torped) har träffat Aftonbladets reporter och ”talat” ut. Hon säger sig vara chockad men inte arg över att hon blev anhållen och har en helt egen och annan teori som innebär att det är en mycket högt uppsatt person inom kriminella kretsar som ligger bakom. Det satt hårt inne att dela med sig av den teorin till polisen berättade hon men valde ändå att göra det. Nu hoppas hon att polisen ska följa upp det. Hög sannolikhet att det här aldrig klaras ut, hon lär knappast ha varit så klantig att hon lämnat spår i mobil eller dator..

Kapten Klänning..

Det var inte sista avsnittet av Kapten Klänning som jag trodde. Kommer alltså ”missa” Svenska Hollywoodfruar nästa tisdag oxå. Just det här att han (Lindberg) både var en grov förövare och föreläste om våld mot kvinnor, vikten av kvinnligt ledarskap mm kan ju verka hur märkligt som helst. Någon hade tydligen förklarat det med att han ”kompenserade” sin roll som förövare genom att göra det absolut motsatta. Jag är ju vare sig psykolog eller insatt men genom bilden man får av honom i dokumentären är det inte helt orimligt att tro att han får ”kickar” av det. Han verkar ju bli värre och värre med tiden vilket tyder på att han måste ”ha/göra” mer för att bli tillfredsställd, dvs få sin kick. Fruktansvärt är det hur som helst..

Facebook och Instagram..

Ska ju starta upp nya konton för Lotus nu när vi ska köra igång igen. Vill ju då såklart stänga ner de gamla.. Upptäckte att vår sales assistant Lucia oxå hade startat ett Facebook konto back then så det finns alltså två.. Ett kan jag ju stänga ner men inte det andra. Det har ju gått så många år och hon har ju bytt jobb sedan länge så att hon skulle komma ihåg inloggningsuppgifter etc är en chans på miljonen. Lotus Properties var ju till att börja med ett ”uselt” namn ur det perspektivet att det är allt annat än särskiljande. Vi la ju därför till Marbella i svart, dels för att vi då bara jobbade i Marbella och inte i tex Fuengirola och dels för att vi skulle kunna växa med loggan. Tex Alicante i svart istället för Marbella osv. Det var Pedro som var den drivande med just namnet Lotus och lotusblomman har en viss innebörd så utan att göra hemläxan ordentligt körde vi vidare på det spåret. Nu står vi nästan i vägvalet om vi ska ha gammal historik skvalpande i ett gammalt konto och dessutom andra ”negativa” aspekter som att det finns många andra mäklarföretag med namnet Lotus i sig (inte här) och många andra produkter oxå som heter Lotus, allt från bilar till toalett papper.. Råd någon?

Jag får helt enkelt sova vidare på saken.. Vi har stött och blött det här ett gäng varv redan..

Imorgon blir det Lotus? jobb hemma hela dagen. Ligger grymt bra till när det gäller alla To Do’s så det finns mycket tid för att jobba vidare den här veckan. Torsdag har jag ju lovat bort mig – extra skift som volontär som sagt.

Kram

2 reaktioner på ”Festival och apotek..”

  1. Varumärkesexpert är jag ju inte, men jag såg aldrig fördelarna med att kalla en mäklarfirma för Lotus. Min association var ju i första hand bilar, i andra hand Lotus Notes (inget positivt), i tredje hand blomman och sedan när någon säger det toa-papper. Är det dessutom gamla zombiekonton kvar så borde valet vara lätt att satsa på ett nytt namn i stället.
    Finns ju en aktiv Lotus Properties i Alicante också, har ni något med den att göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.