Mallorca och ännu mera bröllop

Hej!

Full fart idag med både jobb och hushållsjobb.. Gjorde en quick fix städning, tvättade, bytte lakan och lite annat. Lite att stryka kvar men det får vi i morgon eller så. Efter att maten inte varit i direkt fokus de senaste dagarna (pga jobb) så fixade jag en ordentlig och god middag ikväll. Lite TV-tittande är det ju alltid på måndagar oxå;

Kollar alltid på Halv åtta hos mig på måndagar (om vi är hemma) för att se om det är värt att kolla vidare den veckan. Vissa veckor är det ju rätt tråkiga deltagare och då kollar jag inte vidare den veckan. Sedan är det ju IDOL på måndagar oxå och den här veckan ska väl hälften av dem som klarat sig så här långt gallras bort och tävlingen börja väl på ”riktigt” nästa vecka.

Bröllopet på Mallorca..

Melina Hultner (före bröllopet) och Jacob Criborn gifte sig i helgen på Mallorca. Vilka är de tänker väl de flesta. De är tex bästa vänner med Ingrosso-barnen, Jacob är medlem i DJ-duon Nause och Melina är väl någon form av Influencer.

Nuförtiden är det ju rätt vanligt med bröllop utomlands, eller rätt vanligt är väl en överdrift men vanligare än förr i alla fall.. Något som är ännu vanligare och extra vanligt vid just bröllop utomlands är att de varar längre än själva dagen för vigseln. I det här fallet varade det i tre dagar, det är ju rätt trevligt om man åkt förhållandevis långt för att vara gäst på ett bröllop. Detaljer.. Solfjädern har en ”inskription” med parets namn och datum för vigseln. Nu tror jag att Mallorca hade ungefär samma väder som oss i helgen men svalare, men solfjädrarna blir ju om inget annat ett fint minne för bröllopsgästerna. Precis som Rebecca Stellas bröllop så är inte heller det här direkt likt vårt, men däremot verkar det ha varit helt i min smak 😃

Lite för mycket filter på den bilden 😃

Den observante ser kamerakillarna och då kan man nog anta att det blir ännu en säsong av Wahlgrens Värld 😃

Det här är nog dag tre när de lagt ut massor av stora mattor runt poolen. DJ, mat och avslappnat häng ser ju onekligen rätt mysigt ut och många kommentarer har varit typ;

”Är det några som vet hur man styr upp ett bröllop så är det #thecriborns”

Toastmaster respektive Toast-madam var bästa vännerna Benjamin och Bianca, ett uppdrag de verkar ha skött med bravur.

Podden som normalt kommer på söndagar kom inte igår pga tekniskt strul. Tror nog snarare att det var Pernilla-strul (hon var ju på bröllopet) 😃. Har inte hunnit lyssna, gör det vid bed-time och kommer då säkert få en rapport från bröllopet.

Elvatusen..

Här i Andalusien finns det 18 000 ”farmers” varav 11 000 odlar grönsaker så vi lider sannerligen ingen brist på fina grönsaker. På marknaden inne i Marbella på måndagar så säljer dom grönsaker oxå. Det tror jag inte att de gör på den vid Centro Plaza (Nueva Andalucia), har bara sett blommor men har kanske missat grönsakerna. Inom de närmsta veckorna blir det nog ett besök på någon av de två marknaderna, med undantag för grönsakerna är det ju i övrigt ”samma” marknad. I morgon står lite bär på inköpslistan, smoothie bowls ni vet 😃.

En riktig favorit som jag hade innan vi flyttade hit var Brämhults Hallondryck, otroligt god. Finns inte i Svenska butiken men det är ju mer eller mindre omöjligt för dem både att ha produkter med kort hållbarhet och ett jättebrett sortiment. Det är ju inte direkt så att jag går omkring och saknar hallondrycken var och varannan dag utan det finns gott om andra goda drycker här. Absolut bäst är apelsinsäsongen när man kör stora glas med färskpressad juice varje dag. Apelsinerna är så billiga och man köper kilovis i taget av både vanliga och blodapelsiner (älskar blodapelsiner 🍊🍊).

I solen ☀️

Har inte blivit något solat alls på ”länge”, ska vara riktigt soligt och fint nu i veckan så jag ska försöka klämma in lite tid där på terrassbänken. Jag tror att vi går över till ”vintertid” i butiken nästa vecka vilket innebär att vi stänger 20.30 istället för 21.00. Är ju lite bättre att kunna vara hemma vid nio.. Tanken har ju varit att jag skulle byta till torsdagspasset men nu vill jag inte det eftersom jag tycker att det är så kul att jobba med Mari Carmen. Jag får alltid skratta och tränar på spanskan, inget av det ska underskattas 😀 På torsdagspasset är det en tyska som jobbar och då blir det så att man pratar engelska, även om hon säger att vi kan prata spanska ändå (vi och vi 😀). Ser ni att jag stavar Mari Carmen korrekt nu? Klart ni inte gör för sådana detaljer är det ju ingen som har koll på i mitt textflöde.. Hursomhelst så såg jag att hon stavade så eftersom hon skickade sitt första Whats App meddelande till mig idag. Bara ett kort, Hola – är allt bra typ.. Otippade vänner får man iallafall genom volontärjobbet. Apropå tyskan så bor hon ju i huset intill Pappa visade det sig. Hon hade lite väl många frågor om honom som jag parerade hyfsat ok tror jag. Tror inte Pappa skulle uppskatta om hon dök upp och ringde på dörren 😀. Tyskan, Inga är pensionär och änka – jättetrevlig men Pappa har nog tillräckligt med sällskap genom klubben han är med i och behöver inte min hjälp med vare sig nya kompisar eller ”giftaslystna” damer 😀. Tror ni att jag kom i håg dag-crèmen i morse? Såklart inte.. Om man inte ska iväg någonstans direkt på morgonen och heller inte börjat plocka fram make up väskan är det typ omöjligt att komma ihåg det.

Att fotografera är..

..en konst. För att ta riktigt bra bilder krävs såklart en riktigt bra kamera men tänk vad mycket bättre bilder man kan ta nuförtiden med en mobiltelefon. Förr var det gryniga bilder och nu som sagt något helt annat. Men även om man har möjlighet att ta riktigt bra bilder med telefonen så innebär det inte automatiskt att man gör det. När jag får till en bra bild så är det definitivt tur och inte skicklighet. Jag skulle önska att jag var duktigare på det, men har noll baskunskaper och T’s tålamod är inte alltid det bästa 😀 Lika bra som jag är bakom kameran är jag framför.. En del människor är bara sådär naturligt fotogeniska (stavas det så??) men till dem hör definitivt inte jag.. Blir ok på ett av 25 foton typ.. Eftersom jag är så medveten om att det oftast inte blir bra så blir det per automatik sämre såklart. Men vissa fotografer är bättre än andra på att fotografera personer som har ”svårt för att bli bra på bild”. Fotograf Jonas Borg var alltid min favorit på den tiden som ”business bilder” skulle tas. Det hade varit kul att ha lite bra bilder på tex mig och T. Såg på Svenskar i Marbella att en svensk fotograf skulle komma ner för att just ta lite bättre bilder på familjer, par eller enskilda personer. Hade varit kul men vill då ha tänkt igenom bättre innan var, ”uttryck” etc så det får vi göra vid ett annat tillfälle..

Måns Zelmerlöw borde oxå ha hoppat över sitt senaste foto/reklamjobb. Det är för online företag MED (apotek/medicin på nätet) som han dessutom investerat i. Jag kan inte annat än hålla med Maria Brander på Expressen;

Att det skulle vara slutet på hans karriär är med all sannolikhet en överdrift men filmen som spelats in är pinsamt dålig och oavsett hur mycket han investerat borde han väl se hur dålig idén till reklamfilmen är och;

  • För att tillvarata sina ekonomiska intressen föreslå ett annat upplägg på reklamfilm
  • Absolut inte själv medverka i filmen – dubbel varumärkesskada minst sagt

Filmen som finns att se sedan tre dagar har hittills visats 210 000 gånger och det lär skjuta i höjden nu när det skrivs om den. Den är så ryckig och dålig, den var länge sedan jag såg något så soppigt..

Blondinbella har inte varit så glammig i helgen, utan hemma med lite feber.. Uppfriskande nog så hade hon med en väldigt ofixad bild i bloggen.. men lite filter var hon tvungen att ha.. Hon verkar som sagt ha blivit lite ”softare”.. Hänger det ihop med att hennes stora team lyser med sin frånvaro i hennes inlägg? Var är säkerhetsteamet, fotografen, hemhjälpen och de andra? Kocken är ju kvar verkar det som men de andra nämns typ inte längre. Det hon däremot ofta och alltid är snabb med är att skriva ”avdelningen hel onödig information” om vissa saker.. Tex;

”Tränade i morse före jobbet och typiskt mig så hade jag glömt handduk men en i teamet åkte hem till mig och hämtade en”

”Sista mötet idag började klockan 19.00, fick skicka min assistent att köpa middag”

Hon tränar på Sturebadet.. I medlemskapet ingår sådana saker som tex handduk. Om hon nu inte är medlem är jag rätt säker på att hon kunde få låna en handduk.. Men det är klart då hade hon ju inte kunnat skriva det här..

Är det intressant att i en Insta-story med ett väldigt kort budskap (jobbar sent, sista mötet börjar 19.00) att ha med att man var tvungen att skicka sin assistent för att köpa plastlådan med middag?

Inte många veckor kvar nu innan visumet ska vara klart och hon ska flytta till New York varannan vecka och på allvar starta igång businessen. Enligt dagens blogg har hon haft Skype-möten med flera företag från USA, Kanada mfl. Om vad framgår inte.. För att i juni säga att hon nu stänger dörren i Sverige för att öppna en ny är hon förvånansvärt aktiv på den svenska bloggen. Typ mer än någonsin. Ja, vi får hoppas att det går bra med visum och allt det andra..

Nu bed-time 😴

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *