Anna Wintour och kursen..

Hej!

Då var en ny vecka igång igen, gjorde ju klart veckans To Do lista igår och den är både lång och rolig. Fick ett Whats App om jag kunde jobba extra på torsdag i butiken. Har egentligen tillräckligt att göra men det är bara några timmar det rör sig om så jag svarade att jag kunde det. Kan synka det med lite ärenden i stan så blir det perfekt. Det där med att måndag – fredag skulle vara för arbete och lördag/söndag för ledighet går ju minst sagt sådär. Det har blivit 25 timmars jobb fredag-söndag. Klagar absolut inte!

Ombytta roller..

Förr var det i princip alltid T som lagade mat och jag som skötte trädgårdens rabatter och krukor.. Nu är det precis tvärtom. T får 5 getingar för hur han sköter växterna på terrassen och jag kanske når upp till en 3,5 getingar när det gäller maten. Snart fyra stycken kanske 😃 Blommorna växer och är så fina. Nu kommer de att fortsätta att växa men inte vara fullt så utsatta som de varit under högsommaren. Vi köpte en ormbunke i typ juli, tror att den är tre gånger större nu än när vi köpte den och det är inte en tillstymmelse till något brunt på något blad. Mr Gardener helt enkelt 💚 Sedan har vi ju urbanisationens trädgårdsmästare oxå som man ska ringa till när man vill ha hjälp, men det gör vi aldrig. Han har ändå kommit förbi och fixat lite några gånger. Hans jobb kostar inget utan det ingår i ”hyran”.

Own your choices..

”Own your choises – its time to make your mark”

Känns ju minst sagt udda med en kurs i ledarskap av den ”ö”kända chefredaktören för amerikanska Vouge. Om ni sett filmen Djävulen bär Prada så förstår ni precis vad jag menar och om bara ett uns av det usla ledarskap hon visar i filmen är sant så är det ju näst intill ett skämt att hon av alla människor skulle lära ut om ledarskap. Nog för att hon varit framgångsrik när det gäller tidningens position och lönsamhet men det innebär ju inte att hon är en bra ledare. Filmen bygger ju på en berättelse återgiven av en av hennes assistenter. Så ledarskap tillhör nog inte ett område hon borde lära andra om.. Kommentarerna lät inte heller vänta på sig på Instagram (det var ett sponsrat inlägg från ett utbildningsföretag).. Jag betvivlar däremot inte att hon kan ha en hel del att dela med sig av när det gäller kreativitet. Skulle inte förvåna mig om on-line utbildningen kommer sälja som smör i solsken just för att typ alla undrar vad hon ska kunna lära ut om ledarskap.. Anna Wintour är inte det enda kända ansiktet i företagets on-line utbildningar inom olika områden. Ett annat exempel är Diane von Furstenberg som har en utbildning inom mode-design.

Det där med Wallmans logga..

När jag började på Wallmans 2010 hade man över tid utvecklat konceptet men kommunikationen ”hängde” inte med. Man hade bla två olika logotyper men det var otydligt när och om loggan skulle användas. Eftersom loggan var så daterad så användes den allt mindre och annonser mm spretade rätt rejält. Vi i ledningsgruppen bestämde oss för att ta ett ordentligt grepp om hela varumärket och gjorde det enligt konstens alla regler. Vi tog hjälp av varumärkesbyrån Identity Works som jag hade jobbat med tidigare när jag var på Cloetta.

Den blå plattan hör inte till loggan utan är bara bakgrunden där loggan använts, kan inte frilägga den och det ser därför ut såhär.

ALLT arbetades igenom, vi gick givetvis inte och beställde en ny logotype utan hemläxan gjordes under hela processen. Resultatet blev en dramatisk förändring av loggan, inte oväntat eftersom en ”hemmasnickrad” logga med inslag av clip art inte var så aktuellt 2010. Nu är det snart 10 år sedan vi gjorde om den och den är ju än så länge oförändrad men jag hoppas att de kommer att modifiera den när det är dags för det så att de inte behöver börja på ruta ett för att de inser att loggan daterad. Hasse Wallman gillade inte tilltaget. Jag ska inte citera mailet men det var med versaler och säkert 17 utropstecken.

El Chiringuito..

Vi brukar ju promenera utmed strandpromenaden vid Marina Puento Romano. Där finns en ”chiringuito”, dvs strandservering som heter El chiringuito (Strandserveringen). Vi har av någon anledning aldrig varit där utan bara gått förbi och sagt att vi bara mååste gå dit.. Den största anledningen till att vi aldrig varit där är att hundarna alltid är med och att vi varit där vid tider som inte är direkta ”strandserveringstider”. Vi går ju inte där när det är ”peak timmar” för dem (och det är ju då det är roligast att hänga där). Men nu kommer nya tider med hösten och ”peak timmarna” är inte så varma så det blir garanterat ett söndagshäng här snart..

Projektplanen..

Precis allt som ska göras för att få Lotus (mäklarföretaget) up and running är nedskrivet. Nu ska vi sätta ihop alla ”actions”, när de ska göras och när de ska vara klara.

Såg den här och det finns nog alltid tillfällen i alla projekt när man suckar och undrar varför man gav sig in i det. Poängen här är att man ska komma ihåg ”drömmen” och/eller målet med projektet och att det ska ge lite extra energi när man behöver det.

Minst lika viktigt tycker jag det är att addera till WHAT, dvs vad är det man startar. Det kan annars vara lätt att inte hålla sig till planen och att andra saker kommer in och tar både tid och resurser. Självklart ska man ha örat mot marken om det dyker upp något intressant och som kan göra utkomsten av projektet bättre men man ska akta sig för att börja rusa i en annan riktning pga av tex liten indikation eller så. Ett överdrivet exempel skulle kunna vara att nu när vi startar upp Lotus igen har vi ju fastställt på vilken marknad vi ska verka och då är det viktigt att vi håller oss till det och inte inkluderar tex Alicante för att en person frågade om vi säljer lägenheter i Alicante. Därmed inte sagt att man inte kan sälja lägenheter i Alicante längre fram men inte innan man satt fundamentet på plats.

I helgen har det nog varit en hel del bröllop utöver Rebecca Stellas. Bland annat var det ett bröllop på Mallorca där Benjamin och Bianca Ingrosso var toastmaster respektive toast-madam. Men det får ni läsa om i nästa inlägg 💕

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *