Krukväxter, Nyår och frisk luft..

Hej!

Här har det jobbats på under dagen, så ✅ på det som var planerat. Fortsättning i morgon, men nu kväll. Det är väldigt kvavt och det känns lite i huvudet som om det ska komma en riktig skur, en sådan där intensiv och väldigt snabbt övergående ni vet.

Har ni varit med om att kliva över regngränsen någon gång? En rätt så udda känsla som hände mig när jag var yngre och på landstället i Roslagen. Kommer inte ihåg om det var mormor eller vem det var som var med men minns att jag inte riktigt förstod först. Det var som en tydlig ”gräns”, på ena sidan var det regnskur och på andra inget regn alls.. Något som jag alltid tyckt är härligt är att bada när det regnar. Regnet mot vattenytan, det är något speciellt med det.

Frisk luft!

Lyckas inte länka artikeln men vi andas tydligen bäst luft i hela Andalusien av alla städer med över 100 000 invånare just här i Marbella. Anledningarna är dels den höga koncentrationen av ozon, det begränsade utsläppet av svavel och det höga antalet träd. Enligt en ranking gjord av EU:s miljöråd har Marbella förstaplatsen som den stad i Spanien med mest grönområden och andraplatsen i Europa.

Ut i friska luften..

Vi har som planerat varit ute på en lång promenad med hundarna. Vi åkte inte in till stan utan höll oss vid Puento Romano. En del folk på stranden trots att det inte var sol och klockan hade passerat 18.00, men de njöt väl av att vila till ljudet av vågorna.

Minst sagt en fritidsbåt modell gigantisk..

Zoom så den ligger inte så nära strandkanten..

Hundarna var verkligen ”happy”, dom älskar verkligen strandpromenaden. Mest av allt den inne i stan men vid Puento Romano går det oxå bra. Bara det är lite folk så.. Tror nog att T kanske tar med dem till stan imorgon när han ska hämta mig efter jobbet.

25 years later..

Tydligen 25 år sedan serien Vänner (Friends) hade premiär i USA. Dröjde väl en tid innan den började visas här. Den går ju fortfarande trots att det var ett gäng år sedan den slutades att spelas in, repriser efter repriser.. Serien har aldrig tillhört någon av mina favoriter, amerikanska sitcoms är inte alltid riktigt min grej..

Apropå tbt..

För en herrans massa år sedan bodde vi i en etage lägenhet på Drottninggatan, i backen snett nedanför Strindbergs-muséet. Tre trappor utan hiss var väl en av anledningarna till att vi flyttade vidare, den gången till Nybrogatan. Lägenheten på Drottning-gatan var sådan att plan ett var en sekelskiftesvåning och plan två en vindsvåning. Helt olika karaktär med andra ord men absolut inte svårt att få ihop till ”en” lägenhet. T påminde mig häromdagen (oklar anledning) om hur många gröna växter vi hade i den lägenheten. Jag kom ihåg att vi hade många men absolut inte hur många.. Men det hade T tydligen lagt på minnet. Etthundratrettiosju stycken 😃 Hur lång tid tog det inte varje gång de skulle vattnas? Nu har vi ju inte en enda inne men på terrassen blommar det. Nu till hösten ska det däremot bli grönt här inne oxå, men inte genom 137 gröna växter.. Möjligen sju 😃. Gröna växter gör btw att rummet får väsentligt bättre luft.

Nej, vi vill inte tänka på julen än..

Känns väldigt tidigt, och heller inte speciellt önskvärt att bli påmind om julen.. Men alla leverantörer och handeln har ju jobbat med julen sedan way back. Själv tänker jag vänta med att tänka på den till första advent iallafall.

Vi funderar på om vi ska åka hem till Sverige över julen eller inte. Långt ifrån något beslut ännu men vi har ju varit kvar här de två senaste jularna. Vissa människor är ju ”jul-fantaster”, jag tillhör inte riktigt dem. Jag tycker jättemycket om vissa delar med julen men är inte ohämmat förtjust i precis allt. Det finns ju en viss hets (eller fanns iallafall förr för mig) att hinna med allt. Köpa julklappar, pynta och allt det andra ni vet. Men visst är det trevligt att umgås allihop och äta massa god mat 🎄🎁

Nyårsafton däremot tycker jag inte alls om.. Det vilar något sorgligt över den kvällen för mig. Kan absolut inte förklara varför för jag har inga tråkiga minnen om nyårsaftnar som inte levt upp till högt ställda förväntningar eller så utan det är bara känslan som infinner sig precis innan och under tolvslaget.

Ingen partyprinsessa direkt på Nyårsafton, det var ett gäng år sedan man var en partyprinsessa över huvud taget för den delen, men nu för tiden föredrar vi ett firande med fokus på riktigt bra mat. Vi har tur som har två hundar som är totalt oberörda av smällare och fyrverkerier. För några år sedan var vi på Trocadero Arena och firade in det nya året.

Verkligen en trevlig kväll, det var bara jag och T men det dröjde inte länge innan det spanska paret bredvid hade flyttat ihop våra bord 😃 Det var en riktig ”Nyårssupé” och gott var det! Vi bodde ju i Los Monteros då så när det var dags att gå hem tig vi av oss skorna och gick hem i sanden 😃 När vi kom fram till vår ”strand-entré”, knappade in koden och gick in på gräsmattan hann vi inte långt innan en röst ekade: Stop, you are trespassing och två vakter kom galopperande. Dom väntade sig inte direkt att några boende skulle komma hem barfota med sandiga fötter på Nyårsafton 😃.

En annan Nyårsafton firade vi med svärföräldrarna på Gran Melia Don Pepe.

Vi firade både jul och nyår där (vi var mellan lägenheter eftersom vi hade använt vår som visningslägenhet och fick ett väldigt bra bud på den.. Innan vår nya var klar hade vi ju inget boende här men ville ändå fira jul och nyår här med svärföräldrarna så då blev det på hotell.

Cappuccino

Det var en sådan där riktigt här jul/nyår när man kunde ligga vid poolen i princip varje dag. En sådan som jag hoppas på att det ska bli i år oxå.

Inget regn än och noll känsla att det ska komma något så där hade jag nog fel. Snart bed-time, i morgon jobb från morgon till 21.30.. Tur att jag hunnit med en snabb vecko-städning i dag 😃

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *