Bag in box trädet..

Bestämde mig för att tillämpa måndag-fredag för arbete och helgen för annat redan idag så jobbet till Charlotte blir alltså på morgondagens To Do. Idag blir det veckoplanering för nästa vecka och lite hemmafix. Har gjort en uppdatering som säkert har något nytt som gör att det blir annorlunda, som tex bildtext och vips så hoppar nästa text en bra bit ner. Kommer säkert på hur man ska göra. Sen..

Robyn

Robyn på SjöhistoriskaUppdaterat och vet inte varför det blir mellanrum här 😃

Det var inte igår, bortsett från just igår, som Robyn hade en konsert på hemmaplan. Sedan någon halvhemlig spelning i oktober på Artipelag har hon kört en världsturné med utsålda spelningar och nu var det alltså Sjöhistoriskas tur. Utsålt såklart och såå många som såg fram emot konserten. En konsert som fick betyget fyra getingar av både Expressen och Aftonbladet. I publiken var det 22 000 personer – något arrangören dessvärre hanterade mindre bra.

Det var en del som tydligen valde att lämna konserten eftersom de kände att om det skulle hända något kunde precis vad som helst hända. Arrangören hade för dålig koll. Men de som lämnade var nog inte speciellt många men de som var kvar var lika upprörda över arrangemanget. Folk stod tydligen i kö 2-3 timmar för att få en bit pizza. Jag känner inte alls igen namnet på arrangören, det var inte någon av de stora aktörerna. Det är så lätt att tro att man hyr en arena, fixar artist/artister, säljer biljetter och har lite mat & dryck till försäljning. Hur enkelt som helst? Nej, verkligen inte. Det kräver grymt mycket planering framförallt när det gäller säkerhet och logistik. Något dom uppenbart misslyckades med igår. Tur att det inte hände något och att publiken fick en riktigt bra konsertupplevelse.. utan pizza..

Fullt hus…

T var ju som sagt förbi vår vän med den av oss uppfattade ”folktomma” restaurangen när han och hundarna var för att hämta mig efter jobbet i fredags. Han var väl där runt 20-tiden och då satt X och åt. Han bad Thomas att sitta ner, förklarade att han var tvungen att äta snabbt nu för han väntade på ruschen. Han berättade att han hade så mycket att göra att han behövde byta lokal, flytta till en större. Superkul! Om det ändå vore sant, finns inget jag hellre skulle vilja eftersom vi verkligen gillar honom. Jag förstår att man kanske inte vill berätta hur det är utan hålla ett viss sken uppe men den totala överdriften om lokalbyte var kanske att ta i. Lite iallafall. När vi åkte från garaget och var på väg hem strax före 21.30 måste vi passera där för att komma hem (så att ni inte tror vi nyfiket åker förbi för att ”kolla”) och tyvärr var synen densamma.. Så tråkigt, jag hoppas verkligen att det vänder. Han berättade för Thomas att kompletterat menyn med lite andra saker än dem han hade tidigare vilket var helt rätt. Nu håller vi tummarna för att det går bra för honom för han är verkligen värd det..

Ett ställe som däremot har mer än fullt är Picasso i hamnen i Puerto Banus. Under sommarmånaderna är det fullt och en lång kö med väntande gäster. Är det så himla bra? Nej, det är verkligen inte min favorit. Menyn är bred med pizza, pasta och lite kött/fisk. Desserter stora som ”ösregn” är något de är kända för. Men det är inte desserterna som drar utan det är att det uppfattas som prisvärt (jag tycker inte det eftersom en pizza som inte är god aldrig kan bli prisvärd), den breda menyn, det är familjevänligt och att ”folk föder folk”. Med folk föder folk menar jag att om man flanerar runt för att välja restaurang och ser en med mycket folk så drar man lätt slutsatsen att den är populär för att den är bra. Det är inte dåligt på Picasso men definitivt inte bra. Jag undrar just vad de omsätter en dag/kväll nu i augusti.. Med säkerhet 150 000 kronor per dag och då har jag räknat rätt lågt.

Oj..

Bara tvungen att ta med en bild till från gårdagens bröllop. Sista jag lovar 😃 Malin (bruden) pratar ofta i de olika poddarna (Mitt i livet och Nu ska du få höra) om sin son Leo. Han har och tar tydligen precis hur mycket energi som helst. Busigast ever. Bilden här sammanfattar nog lite hur Leo är iallafall i den ålder han är nu 😃

Hiking..

Jag börjar längta efter att komma igång med helg-hiken.. Än är det alldeles för tidigt pga värmen. Men om några veckor är det dags att komma igång. Det är ju absolut ingen bestigning av La Concha som är planen utan mer att komma ut på rejäla promenader i naturen. La Concha är 1 215 meter och det är ju inte direkt en bra hundpromenad.. Inte för mig heller för den delen.

Finns flera olika områden och ”leder” som även har helt olika natur. Den nedre skulle lika gärna kunna vara fotograferad någonstans i Sverige och inte några kilometer från mig. Jag är så pepp på att komma igång, har till och med fyndat en perfekt axelremsväska att ha med, en beige Longchamp i precis lagom storlek. Två Euro, inte helt ny men ser ut som ny. Bästa fyndet!

Trädgårdsfest?

Oavsett var man bor är trädgårdsfest typ det härligaste som finns (förutsatt årstid/väder då). Dukning med blommor, frukter och blad, stearinljus och annat fint. Finns hur mycket inspirationsbilder som helst att hitta om man nu ska ha trädgårdsfest men jag nöjer mig med den här idag..

Lite dålig bild eftersom den är tagen från Klaras Insta-story men en kul idé – till höger i trädet hänger bag in box lådor där gästerna får fylla på sitt vin.

Lite annat..

Greta är inne på sin femte dag av ca fjorton. Hittills har allt gått bra och hon har klarat sig helt utan sjösjuka.

Podcasten Trettio Plus Trevar med Frida, Klara och Tove är nu tillbaka igen efter ett långt sommaruppehåll. Bra podd som jag lyssnar på när jag hinner men inte någon jag ”slaviskt” följer.

Hade mer än gärna satt mig ner vid det här bordet men så blir det inte.. Men däremot ska jag sätta igång med maten 😃

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *