Pre-wedding crasch..

Boken (Vänförfrågan) är så bra och spännande att det är svårt att sluta lyssna.. Det är ju både bra och dåligt, lyssnade lite för länge igår igen men inte som häromkvällen. Har några timmar kvar sedan är den tyvärr slut. Författaren till Djävulen bär Prada har kommit ut med en ny bok men den finns inte som ljudbok än, går bara att läsa den i mobilen eller iPad. Tror nog jag testar det även om det är så mycket ”bekvämare” att lyssna men det är säkert bättre för sömnen 😀

Som sagt djärva mönster och inte riktigt min stil så jag kommer inte rusa till någon HM butik (finns tre stycken här i Marbella). Marie-Carmen tog upp det här med HMs olika designsamarbeten som de har varje år. Hon berättade att folk börjar köa tidigt för att komma över plaggen och redan vid 07.00 är det en lång och ringlande kö. Det är det kanske i Sverige också, har inte hängt med när det gäller hur dessa samarbeten går. Beror väl såklart på designern och kollektionen. Själv har jag har jag aldrig varit i butik för att köpa något men köpte en Karl Lagerfeld smokingkavaj i svart på Tradera för typ 150 kronor för några år sedan. Riktigt snygg och som ny.  

Visumtrassel..

Reaktionerna har inte direkt låtit vänta på sig.. Det spekuleras.. En del är övertygade om att det är ännu något ”påhittat” för att hon ska få PR genom att det debatteras hur hon kunnat missa det här och sedan ska hon stoltsera med att nu är det fixat (snabbare än de 5-6 veckor hon angivit i sitt blogginlägg). Då omskriven två gånger. Nog för att hon varit väldigt öppen med att hon har en medveten strategi när det gäller att få PR men jag är tveksam om hon vill ha det i kontexten ”korkad”. Många är övertygade om att hon faktiskt inte riktigt har tagit tag i detta tid. Hon har ju inget färdigt bolag heller. Hennes personlighet är ju lite impulsiv och jag vill minnas att jag läste i hennes blogg att det inte gjorde någonting att hon inte hade hunnit starta bolaget för hon kunde fakturera från Löwengrip Invest. Problemet kvarstår ju..  Hon får inte lov att jobba.. Lägenheten som hon nu i veckan flyttade in i ska vara hyrd på sex månader med en hyra på 150 000 kronor per månad, dvs närmare en miljon för halvåret. Lite trist att missa minst hela första månaden.

Pre-wedding Party..

Alla gäster på plats och middag i hotellets trädgård och sedan fest.. Någon som vaknade upp idag och kanske mådde lite extra dåligt är nog poddkollegan Katrin Z… Hon skrev ett långt Instagram-inlägg igår där hon är riktigt förbannad.. Hon hamnade tydligen i någon form av dispyt om vilken musik som skulle spelas. Uthängd bröllopsgäst (med namn och bild) som idiotförklarades. Absolut möjligt att han var en idiot men hon hade kanske kunnat vänta med det till efter helgen kan man tycka. Inte så kul för brudparet.. Inlägget är borta nu men om till och med jag känner till så kan man minst sagt säga att skadan redan är skedd. Som tur är dom 110 gäster så det här späds ut så att det inte påverkar stämningen. Vi får hoppas att Katrin och den utskällde producenten inte var tänkta att sitta vid samma bord ikväll, då får dom nog skifta plats på någon väldigt snabbt..

Ingen Bullerby längre..

Det är ju knappt så att man vågar trycka på appen Aftonbladet eller Expressen för man vet att man mer eller mindre varje dag möts av någon skjutning, mord, mordförsök eller misshandel. Misshandeln ska nu för tiden vara så allvarlig att det är livshotande annars skrivs det inte ens om det längre.

Gängkriminaliteten har verkligen fått fäste och polisen verkar vara helt maktlös. Vi har ju för få poliser men det som är ännu mer skrämmande är att när man äntligen kommit fram till att man ska öka antalet platser till polisutbildningen så har man alldeles för få sökanden. Polisyrket som tidigare var så populärt har nu alltså problem med att behålla, rekrytera och med att få en ”återväxt”. Jag vet inte hur planen ser ut för att lösa problemet så att det blir attraktivt att bli polis igen men jag antar att en stor del ligger i lönenivån. Googlade snabbt och det jag får fram är att ingångslönen ligger runt 26 000 kronor för en färdigutbildad polis. Det är ju inte en lön som lockar direkt utan då måste ha någon form av ”kall”. Inte nog med att man har svårt att rekrytera nya poliser det är dessutom många som väljer att sluta och ta jobb i den privata sektorn. Här är det verkligen ingen brist på poliser och man känner sig alltid trygg på gatorna oavsett tidpunkt på dygnet.

Nu ska jag ta lite eftermiddagslyssning på boken..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *