Marockanska kakor….

Fredagarna blir alltid lite ”in between” när det gäller maten.. Slutar ju runt 21.30 och är lite trött efter det så att äta middag efter jag slutat är inte det bästa. Att äta middag före är ju att äta extremt tidigt men det blir oftast så och så äter vi något litet när jag jobbat klart och så blev det idag oxå.

Idag jobbade både Marie-Carmen och Kawhtar förutom mig vilket absolut inte behövs. Ingen rea och rätt så glest i hyllorna tyvärr.. Kommer ni ihåg jakten på kudd-fodral till terrassbänken? Hittade helt otippat två gul/vita idag i butiken. Någon som lämnat in, helt nya men tyvärr bara två. Man behöver ju absolut inte ha samma fodral på alla kuddar (blir oftast finare om man inte har det), nu har vi hursomhelst två fina kuddar.. Kompletterar när jag hittar..

Det är vanligare än jag trodde att folk lämnar in helt oanvända kläder och skor, ibland även någon väska som den på bilden. Ofta sitter den ursprungliga prislappen kvar då och då kan ju priset bli högre i butiken. Det går verkligen att göra riktiga fynd, som kudd-fodralen tex – Tre Euro för två. Köpte dem absolut inte bara för att de var billiga, hade jag hittat dem i en vanlig butik hade jag tyckt att de var perfekta.

Kawhtar hade bakat och tagit med sig marockanska kakor och marockanskt te i en termos. Så gulligt 💕 Nu är väl kanske inte marockanska kakor supergoda men absolut helt ok. Teet (stavar man så?) var däremot otroligt gott. (Kopparna är jättesmå att ni inte tror att det var monsterstora kakor) Gulligt nog hade hon tagit med kakor till T oxå som jag skulle ta med hem till honom 💕 Marie-Carmen föreslog att vi tre skulle träffas utanför ”jobbet” någon kväll – och det gör jag gärna. Blir lite intressant med språket bara men vi får hanka oss fram, eller rättare sagt jag får hanka mig fram. Kawhtar kan iallafall lite engelska så det får väl bli en salig blandning. Vi bestämde ingen dag utan skulle göra det när vi ses nästa fredag.

T mötte mig vid butiken efter att varit ute på en lång promenad utmed strandpromenaden med Tintin & Karisma. Dom var minst sagt trötta (hundarna alltså), det tar lite väl mycket på dem nu när det är så varmt så nu blir det uppehåll ett antal dagar innan vi kör så lång promenad igen.

En trött Karisma ❤️

I got mail..

Precis innan jag skulle åka och jobba plingade det till i telefonen, hade fått ett nytt mejl. Inget ovanligt med att få mejl men ovanligt att bli så glad över ett mejl som jag blev av detta. Det var från Hanna och Martin med anledning av deras bröllopsdag ❤️ Ska inte citera mejlet men det gjorde mig väldigt väldigt glad och visar, precis som jag skrev i förra inlägget, att dom är såå fina människor. ❤️

Kristaller på gång?

Jo då det ”lönade sig” med ”röstfiskeri 😃 Wahlgrens Värld är förutom som Årets program även nominerade till Kristallen i kategorierna Årets Realityprogram och Årets TV-personligheter..

Själv är jag glad över att min fina vän Josefine Sundström oxå är nominerad 💕 Hennes barnböcker Saga Sagor blev ju oxå film som nu alltså nominerats 😃

Food….

En otroligt vacker tomatsallad, man äter ju verkligen med ögat oxå, något tyvärr inte riktigt alla restauranger tänker på. Borde ju vara så grundläggande att det inte ens skulle vara möjligt att någon fallerade. Men det händer. Jag menar i första hand inte att det ser oaptitligt ut men det är många som genom att göra det där lilla lilla extra skulle ”lyfta hela tallriken” ett par snäpp. Tomatsallad på bilden smakar garanterat bättre än den som serveras med röda tomatskivor, lite lök på det och så olivolja. Inget fel men inte så ”exalterande” heller..

Vardagsmiddagen hemma efter jobbet för den stressade barnfamiljen lämnar knappast något utrymme att piffa med maten. Klart förståeligt och där är det bonus att man lagar mat och inte kör helfabrikat. Vad tror ni är Topp 4 i Sverige på vardagar?

  • Spaghetti med köttfärssås 11,7%
  • Kyckling med tillbehör 9,6%
  • Fisk 5,9%
  • Pastarätter 5,1

Inte så sensationellt.. Helgerna då?

  • Kyckling 8,5%
  • Pizza 8,1%
  • Tacos 7,7%
  • Biff med tillbehör 7,3%

Inte så sensationellt det heller men jag trodde nog att tacos skulle komma före pizza – tacos på fredagar har kanske passerat??

Whats up tomorrow?

Inga direkta planer för helgen mer än att verkligen prioritera tid vid poolen. Kanske både lördag och söndag. I morgon måste vi iväg och handla mat till helgen, tar kanske en sväng till Svenska butiken för vaniljyoghurtens skull.. Veckostädningen som jag normalt sett gör på fredagar har jag inte hunnit med idag så den måste göras imorgon. Men det går rätt så snabbt.

Nu ”plugga in” Vänförfrågan i öronen..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *