Moving in….

Re-use 😃 Dom vita linnebyxorna har hängt med i typ 20 år..

Fick vänta lite hos läkaren eftersom hon låg lite efter i tidsschemat men inga problem med det eftersom det var svalt och skönt i väntrummet. Värmen ute håller sig runt 27-28 grader så det är riktigt skönt ☀️ Överlag gick läkarbesöket bra men det var ett värde som inte var det så nu fick strikta order om en intensivkur av någon vitamin som förhoppningsvis och med all sannolikhet ska rätta till värdet. Nästa tid för nytt besök blev den 13 november, gott tecken att besöken bara är kvartalsvis numera. Min (kvinnliga) läkare fick pluspoäng av mig idag när hon sa att jag såg så frisk ut och att min make-up var så fin. Jag hade inte en gnutta smink i ansiktet 😃 Då tyckte hon att jag hade en väldigt fin hy..

Inte kvällens middag.. men älskar de manuella fiskdiskarna..

Eftersom det är mer eller mindre helt omöjligt att hitta parkering så parkerar vi alltid i Mercadonas garage (vilket innebär att man måste handla lite för att komma ut). Det räcker inte med att köpa ett äpple utan man får betala lite för parkeringen baserat på vad du handlat för, kommer du över ett visst belopp är det gratis. Vi behövde ju inte handla så mycket eftersom vi handlade igår men kom undan med 1,60 Euro för parkeringen. Att ta risken och parkera lite halvt olagligt gör vi inte eftersom dom blivit mycket noggrannare när det gäller att bötfälla bilar.

Blondinbella har flyttat in..

Igår flyttade Blondinbella in i den hyrda lägenheten på Manhattan i New York. Där ska hon ju bo varannan vecka och med barnen på Lidingö varannan vecka. Hon kommer inte att bo själv i lägenheten utan tillsammans med två andra tjejer som hon ska jobba tillsammans med i hennes nya ”agency”. Tur att hon slipper bo ensam eftersom hon är mörkrädd.. Inte oväntat så är det ingen dålig lägenhet de flyttar in i..

Fint men mysfaktorn är obefintlig (hon skriver även det i bloggen att den måste ”mysas” till). Finast? Matsalsbordet i gammalt slitet trä (åtminstone ser det ut så) och läshörnan, där det ser rätt trevligt ut att hoppa upp, titta ut på New York och skriva en blogg eller så.. Ett dressingroom som jag hade i Sverige är nog det jag saknar mest med huset 😃

Dagens tips..

Det får bli två tips för jag har ju missat det nu någon gång..

Netflix

Tror att det här är en ny serie på Netflix, har hur som helst sett inlägg på Instagram där den rekommenderats. Något för er med Netflix att se fram emot i höst, upp i TV-soffan med varm choklad, ett glas vin eller vad ni nu vill ha och se ett gäng avsnitt i rad när regnet smattrar mot rutorna.

Det andra tipset är lite lokalt för alla Stockholmare eller dem som besöker Stockholm. Ett Instagram-konto med tips på restauranger, caféer mm. Kontot heter #stockholmfoodguide och här dagens exempel på inlägg:

Man blev ju lite hungrig av bilderna, eller hur? Det verkar hursomhelst som om Stortorgskällaren gjort en ordentligt make-over när det gäller maten. Det var iofs väldigt länge sedan jag var där men då var det rätt trist och mest en turistfälla men det ser det verkligen inte som nu.

Växer..

Det växer så det knakar på terrassen, basilikan som jag hade inne har fått flytta ut och trivs bättre än någonsin. Den ena av de två gula blommorna växer riktigt ordentligt och blir bara finare och finare 😃

Växer fram gör oxå nya Hotel Lima, eller nya och nya det är ju gammalt som gatan (typ ett av Marbellas första hotell) men det genomgår nu en extreme make-over kan man säga.. Arbetet har pågått ett bra tag och som ni ser är det väldigt mycket kvar. Någon paus nu under högsäsongen har dom inte tagit utan kör på som vanligt.

På samma gata har en av våra vänner en restaurang. Restaurangen är egentligen nästan bara ett ”hål i väggen” med kanske 25 sittplatser inne och så en del ute. Det är ett superenkelt ställe som har grymt goda revbensspjäll..

Om man vill äta här så kan få en middag för två för 24 Euro (typ 250 kr) – revbensspjäll och varsin dricka till, det kan man ändå inte kalla dyrt. Jämfört med tex Hard Rock Café är det otroligt billigt. Tyvärr gör han en hel del fel och är sådan där typ av personlighet som är helt övertygad om att han har rätt i allt han tycker och gör. Inte så att vi har försökt tala om för honom hur han ska sköta sin restaurang utan det är något man märker när man pratar med honom. Nu är väl inte revbensspjäll ”Top of mind” så här under sommarmånaderna men med tanke på antalet platser borde det inte gapa tomt vilket det tyvärr verkar göra. Varje fredagkväll när T hämtar mig efter volontärjobbet passerar vi och varje fredag likadant.. Typ tomt.. Om vi har varit inne i stan någon kväll och parkerat i garaget under Avenida del Mar passerar vi oxå och det har sett likadant ut. Man vill ju så gärna hjälpa honom att försöka rätta till det han så uppenbart gör fel men man vill ju inte heller komma med ”oönskad feedback” till någon som tycker sig veta bäst.. Ibland kan han rådfråga om något men om vi inte tycker som honom så har han ändå rätt. Man vill ju så himla gärna att de ska gå bra för honom för han är en supertrevlig och bra person så det gör liksom ont att se den nästan helt folktomma restaurangen varje gång man kör förbi. Men vem vet han kanske kommer att börja lyssna på svaren när han frågor och faktiskt ta emot lite hjälp..

Nu laga mat och sedan jobba med feedbacken på Charlottas hemsida..

Hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *