Hej

Vi missade det där med luftkonditioneringen igår som vi hade stängt av en stund och alltså inte satte på igen. Vaknade med ett huvud som kändes blytungt.. Tur att det åtminstone varit lite svalare inatt än nätterna före annars hade det väl känts som en tegelsten 😃 Som tur är går den typen av huvudvärk över rätt så snabbt.

Började lyssna på boken Vänförfrågan igår men har bara lyssnat en halvtimma så alldeles för tidigt att säga om den är tillräckligt intressant för att lyssna vidare på. Ska lägga mig tidigt ikväll, lyssna en stund och sedan bestämma mig.

Det är lite samma väder i dag som igår, inte fullt så varmt och lite moln. Jag tror att den riktiga värmeböljan är över och att vi nu kommer ha vanliga augusti temperaturer. Marbella har ju ett Microklimat som gör att vi skyddas från de absolut högsta temperaturerna och även har bättre temperaturer under vintern.

On her way..

Då har hon seglat iväg från England, har faktiskt ingen koll på hur lång tid äventyret till havs kommer att ta. Det jag däremot vet är att om det hade varit jag som skulle iväg hade jag haft halva ryggsäcken full med sjösjukepiller. Segling har aldrig varit något för mig, gjort det ett par gånger varav en resulterade i mastbrott och den andra var helt ok. Älskar havet och möjligen motorbåtar, men bryggsegling är nog min favorit om jag ska vara ärlig.

Hur cool är inte den här bilden? Hon får minst sagt publicitet överallt och i alla kanaler. Det är nästan orealistiskt att hon bara är 16 år gammal. Jämfört med hur omogen man själv var i den åldern.. Hoppas att hon kommer att få tid att faktiskt ha sin ungdom också för jag är övertygad om att alla behöver den. Förr eller senare. Jag menar inte att man måste genomgå en period där man är helt Wild & Crazy men litegrann kanske, att bli vuxen för tidigt har nog vissa nackdelar. Självklart spelar det stor roll varför man blir vuxen för tidigt, en del tvingas ju till det genom väldigt jobbiga familjeförhållanden eller situationer. Riktigt tufft kan det vara om det vill sig illa och det är kanske för dem risken är störst att det där med den förlorade ”bekymmerslösa ungdomstiden” kan få bakslag längre fram. Greta väljer ju själv till hundra procent att fokusera till hundra procent på det hon gör. Jag är övertygad om att hon inte på något sätt upplever att hon försakar något utan hon får göra precis det hon vill och vinner för – göra skillnad.

For Sale..

Sofi Fahrman har lagt upp på Instagram och Insta Story att hon säljer sitt sommarhus i södra Frankrike, inte så långt från St Tropez. Huset är ett sådant där underbart stenhus med utsikt över en vingårds växande vinstockar (heter det så) och grönska. Ett riktigt fint hus med massor av genuin charm och så långt ifrån de fyrkantiga supermoderna husen vi ser alltmer av.

Det ser inte speciellt tråkigt ut att sitta där och jobba eller skriva. Men det gör ju det faktiskt inte på min terrass heller.

Ett tidigt hösttecken..

Att Efter Fem är tillbaka är väl ändå ett liitet tecken på att vi går mot ”sommaren är över och hösten är snart här”. Men om man tänker på det där jag skrev om igår så är det ju inget dåligt alls med att hösten kommer. Bortsett då möjligen från att vädret faktiskt förändras, oavsett var man bor (i alla fall i Europa ). Upptäckte att det började idag precis innan det var slut men hann se inslaget om det gula huset som var till salu för 45 MSEK. Man blev lite yr/förvirrad av inredningen men ännu mer över varför detta var intressant att ta upp i ett inlägg. Det var såvitt jag hann se/höra inget annat än ett reklaminslag för hans villaförsäljning. Märkligt 🧐

Har varit iväg och handlat middag för de kommande dagarna. Ikväll blir det en favorit Tacos – ”växer” aldrig ifrån det utan är nog lika happy över att äta det som alla barn är.

Vet inte om det kanske blir Ett fall för Vera med ett halvt öga, kommer inte ihåg om det var en se-värd serie eller inte. Har lite annat att göra så något direkt tittande blir det nog inte ikväll. Jag ska försöka hinna klart med del nio bland annat.

Hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.