Dinner with Dad..

Vi åkte iväg för att hämta Pappa strax för 18 – tidigt för middag kan tyckas men vi hade ju det där med mitt Bank-id att greja med oxå. Med tanke på min tekniska kompetens var det bättre att ”gardera” med lite extra tid.

Hundarna blev jätteglada när Pappa kom, de har ju inte träffat honom sedan i början av maj. Vi började med att fixa iordning så att jag nu har ett fungerande mobilt Bank-id. Hade förberett så mycket det gick så att vi skulle kunna äta hyfsat snabbt efter ”data-fixandet”

Fläskfilé och till den hade jag gjort en stor skål med sallad med mango och avokado, rört i en dressing gjord på olivolja, lime och honung. Avokadon var lite för hård i förmiddags så vi la ut dem ett antal timmar i solen sedan var de helt perfekta. Jag fullkomligt älskar avokado och skulle kunna äta det varje dag till typ allt 😀 Efter maten åt vi jordgubbar & glass, kaffet tog vi på terrassen. Definitivt svalare ikväll – riktigt skönt att sitta där nu ikväll. Vi körde hem Pappa igen strax före 22 och tog kvällsrundan med hundarna när vi kom hem.

TV4 Play – here I come

Äntligen kan jag se TV4 Play, det var ju iofs först från den 1 juli det var möjligt så hade inte så mycket med mitt Bank-id att göra (förutom sista månaden då). Nu kan jag titta klart på dokumentären om Uppsala maffian och Tjock-Steffe och lite annat. Finns säkert någon mini-serie och annan dokumentär jag missat oxå. Blir perfekt att ha till hösten/vintern. Jag klarar bara inte av att se alla dessa varianter av CSI och liknande serier, jag är såå trött på dem. Klarar heller inte av program som Sommarkrysset, Talang, Klassfesten (eller vad det heter) och alla programidéer som man inte vågar släppa utan kör säsong efter säsong. Minst av allt Fångarna på fortet. Uppenbarligen har programmen tittare säsong efter säsong för annars hade de ju inte kört dem. Jag är ju inte helt anti till allt utan följer slaviskt Lets Dance ☺️ tittar nog alltid på mycket bättre om jag är hemma och följer IDOL lite sisådär.. Har inte sett Svenska Hollywoodfruar på många säsonger men kommer nog se iallafall premiäravsnittet i slutet på augusti.

Det har inte blivit något podd lyssnande, bortsett från Wahlgren & Wistam och Mitt i livet, det senaste utan det har varit boken i öronsnäckorna. Boken = Stockholm Rivieran tur och retur. Visste att den inte skulle vara något litterärt mästerverk men väntade mig definitivt mer av en bok från Lind & Co med ett snittbetyg på 3,4 (tror jag det var). Det hade kunnat vara en hyfsat bra bok men på något sätt fick författaren inte till det. Det blev både lite för många hopp eftersom hon (författaren) ville få in så mycket som möjligt i storyn. En bok för hängmattan kan man kanske sammanfatta det med, och sådana böcker behövs och fyller definitivt sin roll dom oxå. Nu velar jag mellan att lyssna på Alexandra ”Kissie” Nilssons bok och en som heter Vänförfrågan.

Alexandra ”Kissie” Nilsson är en av dem som går under benämningen Influencers och därför kanske jag ska lyssna på den. Delvis ur arbetssynpunkt snarare än nöjessynpunkt. Boken har lite otippat fått 3,8 i betyg men det behöver inte betyda att jag tycker att den är bra utan att hennes målgrupp/läsare tycker att den är bra:

Medan bilderna laddades upp (gick på en nanosekund 😃) så bestämde jag mig för att dom här två kanske kan varvas. Jag kan tycka om att ha två böcker igång samtidigt och de är helt olika och fyller delvis olika syften så därför får det bli så. Men ikväll börjar jag med Vänförfrågan – finns inget bättre än riktigt bra psykologiska thrillers.

Apropå det där med ”fem saker att ta tag i höst” och avdelning hobby så bollade jag lite med Pappa kring det. Han var nog av den uppfattningen att eftersom jag bor i Spanien så borde jag väl satsa på spanskan i första hand. Att utveckla mina kunskaper i italienska må vara lättare men är det värt det eftersom det inte ens är i närheten av att vara lika användningsbart totalt sett. Det var såklart både klokt och riktigt så jag får börja med spanskaboken i hyllen och någon enkel app och se vart det tar mig. Italienskan är ju så mycket lättare både som språk och i uttal 😱

Nu in med öronpropparna – del nio kommer imorgon, har inte hunnit idag 💚

Kram

4 tankar kring ”Dinner with Dad..

 1. Bengt

  Jag vill inte säga att det är lätt att lära sig spanska vid +50 (talar av egen erfarenhet) men italienska är väl inte enklare. Språken är ju väldigt lika (som danska och svenska skulle jag gissa). Eller varför skulle italienskan vara enklare?

  Svara
  1. Eva O

   Hej Bengt!
   Italienskan är enklare för att jag bott i Italien. Det var förvisso väääldigt länge sedan men en del sitter kvar och det gör att jag blandar ihop grammatik och ord hels tiden. Men man kan väl inte vara så tråkig så man erkänner sig som en för gammal tant så spanska it will be

   Svara
   1. Bengt

    Aha, så italienskan är lättare för att du redan kan det ? 😉
    Tror absolut du får nytta av italienskan. Mycket av grammatiken är ju samma (inga pronomen behövs, det räcker med verbböjning) och många ord är samma men stavade olika, que/che gracias/grazie mm

    Svara
 2. Eva P Inläggsförfattare

  Kan det är definitivt att ta i, men det finns kvar en del i ”ryggmärgen” men troligtvis inte så mycket att jag ska ”slippa undan” att faktiskt göra ett riktigt försök att lära mig språket i landet jag bor i.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *