Fem saker att ta tag i….

Tänk att jag är 55 år och fortfarande typ rädd för blodprov.. Blundar och vänder bort huvudet trots att jag vet att det går på en sekund och inte gör ont. Det är lite svårt att blodprov på mig och för drygt två år sedan var det en rätt orutinerad sjuksköterska som skulle ta det och då tog det inte en sekund och det gjorde väldigt ont.. Jag var blå/lila på armen i en vecka efteråt. Här är det löpande band principen och det enda de gör är att ta blodprov från 09.00 och någon timma framåt.

Var klar 09.15 och då höll marknaden på att vakna till liv, marknadsstånden ställdes på plats och alla varor höll på att packas upp. Det här den vanliga och stora marknaden som är i Marbella på måndagar och i Nueva Andalucia på lördagar. Vi gick runt i typ 10 minuter men det var ju inte så stor idé eftersom det var så få som packat upp färdigt. Åkte vidare till Supersol för att handla till kvällens middag och sedan hem igen.

Vädret idag är klart svalare och dessutom rätt så molnigt. Lite konstigt väder nästan, iallafall för att vara augusti. Är ju inte direkt kallt 😃 Det är beroende på väderapp mellan 28 – 31 grader.

Jag skrev vidare en hel del på del nio i serien igår. Det inlägget blir rätt långt för jag ska ju både återge själva artikeln från Breakit (som jag fick länk till av Bengt) på ett bra sätt, analysera den och dra mina egna slutsatser – annars hade jag ”bara” kunnat ha länken som del nio. Jag har inte riktigt bestämt vad del tio ska innehålla. Det blir säkert något som har någon koppling till del nummer nio, det brukar ju bli så.

Men vem är Bengt?

Har ju nämnt namnet Bengt ett par gånger både tidigare men lite oftare nu i samband med serien. Bengt är en fd kollega till mig som jag verkligen uppskattade att jobba med och fortfarande uppskattar. 😃🙏

Det nya året..

Många ser nästan tiden efter semestern som det nya Nyåret. Där vid tolvslaget på Nyårsafton handlar det om Nyårslöften som inte sällan är typ börja träna, sluta röka, gå ner fem kilo eller vad det nu kan vara. Under sommaren/semestern har man kanske gjort en annan typ av ”bokslut” som mer handlar om livet i stort och jobb inte minst.

Jag tycker nästan att man kan göra en viss jämförelse med när det nya skolåret började. När man köpte ny skolväska, omslagspapper till böckerna, till bänken, pennor och doft suddisar och kanske lite nya kläder. Man var verkligen redo inför ett nytt skolår. Man hade haft ett långt sommarlov och man riktigt längtade efter att få börja skolan igen. Riktigt härligt och jag tror att de flesta delar den känslan. Jag känner precis så nu. Jag har inte köpt någon ny väska eller något av det andra men jag ser fram emot tiden framåt. Både med att komma igång och jobba mer och en hel del annat. Jag har ju inte kunnat vara så aktiv som jag önskat till största delen pga sjukdom men nu är jag så redo och hoppas på att det ska bli en bra start för att sedan utvecklas vidare i rätt riktning. Jag är fortfarande lika målinriktad men har kanske med åren blivit lite klokare och är inte lika ”hetsig” på att allt ska gå så snabbt.

Claudia som bloggar på Femina har delat med sig av de fem saker hon tycker att man ska ta tag i nu i höst.

Nu under sommaren har det varit lite sämre med det med att röra på sig. Värmen gör att man inte riktigt orkar. Hundarna pustar direkt så vi får gå ut många gånger per dag men väldigt kort. Helt annat än under övrig tid på året då långpromenader görs varje dag. När man har hund så kommer man ut och nu har vi ju planer på att ”hika” uppe vid La Concha en dag i veckan och så blir det långa promenader utmed strandpromenaden.

Vi är verkligen inte en del av svensk-kolonin som bor i Nueva Andalucia och vill absolut inte vara det heller. Hatar tanken på att ständigt umgås med svenskarna i just Nueva Andalucia 😃 Det är inte för att jag inte vill umgås med svenskar utan för att dom i Nueva Andalucia bara umgås med svenskar och ofta har en lite snorkig stil/attityd som jag ogillar. Beteendet med att typ bara umgås på sommaren blir inte på samma här så det sociala livet är sig rätt så likt över hela året.

Kanske skulle jag lära mig spanska, det borde jag verkligen!! Jag försöker väl halvhjärtat men förväxlar konstant spanska och italienska ord. Ska jag kanske satsa på att utveckla min italienska eftersom det skulle vara så mycket lättare? De flesta spanjorer förstår ju italienska och jag har lättare att förstå spanska än att prata. Det får nog bli hobbyprojektet – utveckla min italienska.

Rensar i röran är jag ju i full gång med här hemma. Det är iofs ingen röra men jag sorterar och kan organisera vissa utrymmen bättre som tex garderoben. Sedan har vi ju det stora projektet med lagret i Magna.

Jag tillhör definitivt de där 80% som slarvar med att ta hand om sig själv, åtminstone om det är enligt den beskrivningen Claudia har. Jag tycker att ta hand om dig själv helt enkelt handlar om att göra saker som får en att bli glad och må bra. Det har egentligen ingenting att göra med att gå och få naglarna fixade så på min lista kommer jag se till att komma ihåg att göra saker jag mår bra av. Det kan vara att köpa en creme, åka till Sevilla, köpa massa god mat och ha en riktigt härlig middag – you name it 😃

Jag har ju min veckoplanering varje vecka som jag mer eller mindre slaviskt följer. Nu ska jag ta fram lite av man skulle kunna kalla en riktig projektplan för både jobb och fritid. Vad, när och hur samt mål ska finnas med och löpande följas upp. Men först av allt ska jag förbereda middagen med Pappa.

Hörs sen!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.