IKEA leverans..

The Sunday Blues feeling har helt försvunnit – det måste ha varit de lite otäcka drömmarna. Hursomhelst skönt att de försvann så snabbt. Beroende på vilken väderapp jag tittar på så visar de mellan 34 och 37 grader nu klockan 17.00. Jag har inte varit något i solen i dag, det fick räcka med tiden i fredags och i går. Kanske jag borde ha gått och typ varit i poolen en stund men valde lite skugga på terrassen (varmt!) och ännu mer tid inomhus (svalt och skönt!).

IKEA leverans 😃

Bild från Anitha Clemence Instagram

Alla sätt är bra utom de dåliga säger man ju, jag vet inte riktigt vad de transporterar här.. Är de någon som flyttar hemifrån? Är det någon som varit och storhandlat 😃? Bilden är tagen i går på den grekiska ön Hydra där åsnor kämpar på i värmen. Kan anta att Hydra är en bilfri ö eller i alla fall delar av den. Anitha Clemence som just nu är på Hydra är aktiv på Instagram och av hennes inlägg att döma verkar Hydra vara en så mysig ö med massor av genuin charm.

Koldioxid utsläpp..

Ingen privatjet 😃

Blondinbella åkte som sagt hem nu i helgen. Det har ju varit en del pendlande för de två barnen och barnflickan under de fem veckorna och så har hon själv varit i Sverige två gånger. Rätt så många flygresor med andra ord.. Bloggbevakning gjorde en liten beräkning över CO2 för Blondinbellas semester baserat på ovan. Summan är att de förbrukat årsförbrukningen för 29 personer under fem veckor. Ja, vad ska man säga – hon hymlar ju iallafall inte med att hon aldrig kommer att vinna något miljöpris.

Rosies fusk..

Det här är Rosie Ruiz. 1980 korsade hon mållinjen som segrare i Boston Marathon på tiden 2,31 och 56 vilket var en rekordtid. So far so good. Fanns en liten hake.. Ingen hade sett henne under loppets första 40 km. Konkurrenterna började ju såklart undra hur en kvinna de aldrig hört talas om kunde vinna loppet på en rekordtid. En kvinna ingen heller sett under loppet.

De insatta förstod att det var helt orimligt. Hon svettades inte tillräckligt, den tröja hon hade på sig var av för tjockt material etc men de kunde inte bevisa något. På den tiden fanns inte dagens teknik med elektroniska checkpoints utan man använde observatörer som noterade tider och de fokuserade främst på de manliga löparna. Rosie fanns inte med på dessa listor och inte heller på något av de 10 000 foton som studerades och som tagits under loppets första del.

Men två Harvard studenter hade, trist nog för Rosies del, sett henne glida in i loppet lite drygt 2 km från mål och segrare fick hon bara vara i åtta dagar. Men Rosie hävdade med en dåres envishet att hon sprungit hela loppet och behöll segermedaljen. Hon sa tex under en TV-intervju att hon var beredd att genomföra ett lögndetektortest (genomfördes troligen aldrig). Under hela sitt liv stod hon fast vid att hon sprungit hela loppet och erkände alltså aldrig att det var fusk. Nu i helgen gick hon bort i cancer, 66 år gammal med det som kallas historiens mest kända maraton-fusk med sig.

Härligt val..

Kommer ni ihåg färgstarka Linnéa från årets säsong av Lets Dance? Hon har nu utsett till årets jurist (jag visste inte ens att hon var jurist). Ett härligt val istället för en man i svart kostym, slips och snobbiga skor 😀

Annat..

Såg en film ikväll, Love Punch, den verkade lovande men var för tramsig trots att den var engelsk. Ibland kan det ändå vara skönt att bara se något sådant så vi såg klart den. Det är när man får lust att se något bra man önskar att man hade svensk Netflix eller HBO..

Sista vändan med hundarna efter filmen, dvs strax efter 21 och det var fortfarande 30 grader..

Inget mer TV-tittande nu, utan skriva lite på del 9. Kan ju inte följa upp och mäta tiden jag lägger på sociala medier vs blogg vs min artikelserie separat men jag har hursomhelst minskat tiden med 13% jämfört med förra veckan. Jag gör ju allt från telefonen så det mail, dokument, blogg, sociala medier, lyssnar på poddar och böcker. Behöver med andra ord en iPad (för att det är mer praktiskt och enklare att jobba med) och det mest relevanta är nog att mäta och minska tiden på sociala medier i steg ett.

09.11 nej jag har inte skrivit fel ska jag vara och ta blodprov i morgon för att sedan ha mitt läkarbesök på onsdag. Ska planera och handla till middagen med Pappa oxå, vi har inte riktigt bestämt vad vi ska bjuda på än.

Dagens tips..

Förvara inte citroner i en skål i köket – de ska förvaras i kylskåp. Förvara däremot aldrig avokado i kylen för då skadar du mognadsprocessen och de blir bruna inuti..

Vi hörs i morgon!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *