Noche de San Juan..

Den spanska midsommaren firas nu på söndag den 23/6 – Noche de San Juan. Eftersom jag är i butiken med mitt volontär jobb på midsommarafton (den svenska) ända fram till 20.30 då butiken stänger kommer vi inte direkt fira någon midsommar.

Vi kommer däremot att ge oss ut på söndag kväll för att uppleva Noche de San Juan. Firandet går till så här:

  • Folk går antingen på restaurang eller har picknick på stranden
  • Vid 23-tiden tänds stora eldar på stränderna och man ska slänga en lapp med en text med vad man vill ska försvinna ur ens liv
  • Därefter ska man gå ut i vattenbrynet och hoppa över tre vågor och önska sig något som man vill ska hända.

Vi äter middag hemma och åker nog in till stan efter det och ser var det ser trevligt ut att vara.

Var inne i stan idag, hämtade bland annat min medicin på apoteket.

Var även inne på Movistar och bredvid dem ligger en djuraffär – det var där vi köpte Tintin för ca fyra år sedan. Det är inte klokt att de får sälja djur på det sättet.

Men även om de sitter i bur så var allt tack och lov så mycket renare och bättre än vad det var den gången vi köpte Tintin.

Två små utsöta terriervalpar varav en var såld och skulle till Madrid..

Tre små beiga pudlar;

Den här lilla ljusa var väldigt mån om att få uppmärksamhet..

NEJ, vi kommer INTE att skaffa en hund till hur söta de än var så INGEN behöver oroa sig för det. Till och med jag förstår hur otroligt dumt det skulle vara.

Dom hade förutom dom här hundvalparna även ett gäng sååå söta kattungar som de sålde.

Har fått mycket gjort av veckans To Do lista redan idag = bra start på veckan. Ska försöka bocka av så mycket som bara är möjligt i morgon oxå. Blir en sväng till svenska butiken för bland annat filmjölk och då tar vi en sväng till lagret (förhoppningsvis sista vändan). Inte helt säkert vi tar lagret, känns inte helt nödvändigt.

Vädret är verkligen hur bra som helst – så varmt! På måndag kommer jag bänka mig i solen och sola medan jag lyssnar på Blondinbellas Sommarprogram (hon har spelat in det i dag). Det är verkligen inte så att jag bor vid poolen eller i någon solstol – det hinner jag inte med även om det kan låta konstigt. Nu har jag ju det lilla projektet jag skissar på, volontärjobbet och en del annat så brist på sysselsättning är det inte även om det absolut finns utrymme för att göra mer vilket jag såklart hoppas på 📋📁

xoxo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.