Madam X….

Tänk att det gått 20 år sedan Charlotte Perreli vann Eurovision i just Tel Aviv. Minns att jag var på en weekend med Thomas syster & man och några andra vänner så vi såg inte så mycket av sändningen. Men vi såg när hon vann och framförde ”segernumret”.

Verkar otroligt fint. Härligt att bada i Döda havet, sticka in sin lapp med sin önskan i muren och uppleva en otrolig kultur. Hade gärna åkt dit vid tillfälle.

Tycker att nivån på årets Eurovision är hyfsat bra, jättesvårt att tippa någon vinnare. Förhandstippade Holland kanske håller hela vägen. Gillar några mer otippade bidrag som tex Danmark och San Marino som är otroligt medryckande med en refräng som sätter sig. San Marino har om de överhuvudtaget lyckats ta sig till final alltid varit närmast botten. Gillade Italien oxå och sedan var det säkert någon mer som var rätt så bra som tex Estland. Dock tillhörde inte Island någon av mina favoriter:) Jag tror att John Lundvik kommer hamna bland Topp Fem eller i alla fall Topp Sju, tror inte att han vinner. De gjorde hursomhelst ett bra framträdande, han & The Mamas. Nu kommer det bli ett par snabbrepriser och pausunderhållning typ hur länge som helst som tur är har de snabbat upp röstningsförfarandet de senaste åren så det tar inte fullt lika lång tid.

Saknar mina sweethearts otroligt mycket så det ska bli så härligt att komma hem och träffa dem igen i morgon. Får gå upp rätt tidigt i morgon så blir ingen långlyssning på podd och/eller bok efter Eurovision. I går lyssnade jag definitivt för länge så sov länge idag. Var sedan ute på en lagom lång promenad med Pappa. Vi var inne på ICA för Pappa behövde lite grejer och jag en Coca-Cola. Ingen Eurovision utan Coca-Cola:) Gud vad dyrt allt blivit i Sverige! Jag som brukar ”klaga” på matpriserna i Spanien. Nu kanske det inte är speciellt konstigt att frukt och grönt är mycket billigare i Spanien men prisskillnaden på tex vattenmelon är ju helt sjuk. Jag köpte en halv vattenmelon för typ 12-13 kronor när jag gjorde fruktdrycken med jordgubbar & melon. En kvarts vattenmelon kostade mellan 46 och 51 kronor (beroende på storlek) på ICA i dag. Vem köper det till det priset?? Det blir ju 200 kronor för en vatten melon, inte speciellt stor sådan heller. Galet!

Jag var lite fel på det.. Madonna har tydligen kommit med ett nytt album som jag helt missat – Madam X.. 13,7 miljoner följare på Instagram så hon är uppenbarligen still going strong. Kan konstatera att hon är en frekvent Botox användare, det var inte mycket som rörde sig när hon pratade. 60 år och inte en rynka, finns inte en chans att det är bara bra gener som står för det. Framförde Like a prayer och material från just Madam X. Snygga nummer var det definitivt. Det nya materialet var bra. Men hennes sång? Rösten har definitivt förändrats och var det inte lite falskt här och där? Undrar vad scenshowen kostade, typ lika mycket som gaget.. Madonna valde den svenske bildproducent som gjort John Lundviks nummer – riktigt kul för honom!

Enligt TV-tablån ska det vara slut kl 00.30. Jag misstänker att de inte kommer att klara att hålla sig inom den utsatta tidsramen. De har ju misslyckats på genrepen.

I Göteborg har det sprungits i dag – Göteborgsvarvet med andra ord. Vet inte hur många som sprang men det lär ha varit ett gäng tusen. Plågsamt och inget jag strävar efter att springa massa lopp. Funderar däremot på att börja jogga lite lätt för att hålla mig och konditionen i form.

Det är ju precis helt sjuk det som händer i USA och delstaterna som förbjuder abort. Ett förbud som gäller även om graviditet uppstått genom en våldtäkt. Hur kan man 2019 ha en lag som förbjuder en kvinna att själv fatta ett beslut om hon vill föda ett barn eller inte? Helt sjukt är det.

Röstningsrapport..

Dags för röstningen… Började ju inte bra med 2 poäng till Sverige från Portugal och en 12:a till förhandstippade Holland. Röstningen går så snabbt så det nästan är svårt att hänga med. Ser hur som helst ut som om jag kommer att ha helt fel med en Topp fem eller sju men så dök det upp en 12:a från Holland. Hoppas på lite fler högpoängare. Väldig spridning på röstandet och som vanligt syster och kusin röstande.. Spanien gav oss otippat en tolva:). En klar återhämtning för Sverige.. Nord Makedonien oväntat i ledning. Mycket kan hända bara 15 av 41 länder som avlagt poäng och publikrösterna kvarstår. 6 minuter kvarstår så jag hade i alla fall rätt i att det skulle spräcka tidsramen..

Sverige som ligger tvåa efter det att 26 av 41 länder röstat får otroligt ojämna poäng. Två, sju eller tolv typ och det varierar fram och tillbaka. Otroligt jämt och en riktigt spännande omröstning….

Sverige ”vinnare” efter de proffesionella jury grupperna sagt sitt men förra året välte ju allt för Benjamin Ingrosso med publikrösterna. Men samma visa igen tyvärr.. Ohyggligt spännande och så får Sverige bara 93 poäng och rasar ner till en sjätteplats. Så besviken han blev, John Lundvik och det förstår jag verkligen. Att de drog ut på det så när det sedan var så stor skillnad var på gränsen till typ ”taskigt”. En halv timme över drog de men ändå gjorde de hundra konstpauser i onödan.. Lite besviken är man och lider lite med John Lundvik & The Mamas även om en sjätteplats inte är dåligt..

Nu sova!

God Natt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *