Basebollkeps & finalplats….

Jag svarade knappt på inkommande samtal, gick sällan ut och när jag gjorde det hade jag alltid basebollkeps. Hur länge det var så? Länge..”

Ungefär så börjar Joachim Berners bok – har lyssnat en halvtimma och fått ett bra första intryck. Vill med andra ord lyssna vidare. Om en bok inte ”fångar” mig inom 30-40 minuter fortsätter jag inte läsa/lyssna. Det finns ju så många bra böcker så varför ödsla tid på att lyssna på sådant som inte är bra? Kanske missar jag någon bok som är ”seg” i början och blir jättebra senare men den ”risken” får jag ta. Läste ju otroligt mycket tidigare (ända sedan jag var barn) men har inte gjort det så mycket de senaste åren. Nu när jag har BookBeat känner jag hur mycket jag saknat det. Att lyssna på en bra bok på kvällen, vid poolen i sommar är en viktig del i livet för att hänga med och ”rymma iväg” en stund. Poddar i all ära men det är bara några få som är riktigt bra och värda att lyssnas på. Blir mycket ”i brist på annat” lyssnande på Poddar om man inte BookBeat eller någon annan av boktjänsterna. Kommer nog behålla BookBeat, i alla fall någon månad till.

Apropå böcker så har Ulf Lundell kommit ut med en ny bok i vilken han verkligen dissar Camilla Läckberg och kallar hennes böcker för Litteraturens komposthög. Camilla har inte varit sen att besvara detta med ett spydigt men samtidigt humoristiskt svar på Lundells kritik. Vi får se om han besvarar det för att få uppmärksamhet kring sin egen bok.. Eller om han sitter där på Österlen och blir ännu bittrare, för bitter verkar han i alla de sammanhang. Tråkigt.

Premiär..

I morgon är det premiär för Anitha Clemens Insta Sitcom.. Får väl se ett avsnitt så att man förstår vad det är.. Enligt ett inlägg i dag kommer morgondagens premiär vara uppdelad i flera olika ”stycken” så att man ska få kläm på vem som är vem i serien.

Destination för Malin Gramers möhippa var Barcelona – här i ett fönster på Hotel W där de bor. Det kommer med precis all sannolikhet bli en riktig partyhelg för tjejgänget..

Semifinal..

Konkurrensen i den här andra finalen var mycket tuffare än den första tycker jag. I kväll var det flera bidrag som var bra; Danmark, Holland mfl.

John Lundvik & The Mamas gjorde ett bra framträdande och gick som förväntat vidare till final. Tänk vad tråkigt det skulle varit om Sverige åkt ur nu och inte varit med på lördag. Nu blir det en riktig Eurovision kväll på lördag innan jag flyger tillbaka på söndag.

Sara-Li som var med i Mello för ett antal år sedan med Björn Ranelid & som jobbade på Wallmans under mina år där var med i kvällens semifinal och körade för Azerbadjan. Tyvärr syntes hon inte , ofta står ju körsångarna bakom scenen vilket inte är så kul för dem. Men de får ju vara med om hela Eurovision cirkusen och då gör det nog inte så mycket att man får stå bakom scenen. Till final gick de oxå och Sara-Li skrek och blev och nog gladast alla:)

Madonna har tydligen landat i Tel Aviv och det ska vara fullt pådrag överallt. Lite otippat att hon skulle komma och gästspela i Eurovision.

Charlotte Perreli gör ett bra jobb som kommentator tycker jag. Det är svårare än man tror att sitta och kommentera i en direktsändning. Självklart har de sett flera genrep och har manuskort osv men de måste ändå vara på helspänn i ett antal timmar. Viktigt oxå att få det man säger att låta naturligt så att det inte låter som att man läser från manuskort. Här är det skillnad på Charlotte (även om hon mestadels lyckas väldigt bra med det) och Edward af Sillen som ju är ett superproffs trots sin ”ringa” ålder. Fina bilder på Charlotte, hon ser nästan ut som en Hollywood stjärna från förr..

Han skriver ju väldigt mycket manus till i princip allt och anses vara en av de allra bästa på det i Sverige. På juldagen har hans första långfilm premiär med bl.a. Malin Åkerlund i en av huvudrollerna.

En del av mitt hjärta – en romantisk komedi

Sommarkläder..

Härliga byxor som ser så sköna ut:) Älskar sådana här bekväma byxor som man bara slänger på sig..

Icke att förglömma hattarna.. Marbella fullkomligt svämmar över av olika hattar i olika form och färg.. En blå ska garderoben kompletteras med innan den riktiga högsommaren kommer igång. Kommer nog sola med någon form av scarf på huvudet en hatt skymmer ju rätt mycket och jag vill gärna bli brun och fin i ansiktet. Åker ju tillbaka på söndag och 10-dagars prognosen ser såå bra ut så det kommer definitivt finnas möjlighet att sola mycket:)

Sommarhus..

Skrev ju att jag knappt visste att det fanns hus för 40 miljoner kronor på Värmdö men här är ett.. Det dyraste objektet på Hemnet just nu:

Ser ju inte tråkigt ut.. men hade hellre valt det här vackra huset med sin magiska trädgård på Österlen. Är inte salu men om det vore det skulle prislappen vara väldigt långt under 40 miljoner..

Vilka vackra begåvade kvinnor..

Några av våra absolut duktigaste skådespelande kvinnor fotograferade av en duktig fotograf..

Anja Lundqvist, Julia Dufvenius Wollter, Eva Röse och Alexandra Rapaport. Vilken kvartett. Bilderna är nog några pressbilder för Heder som jag är en serie som kommer sändas på TV3 och Viaplay med start i höst. Första säsongen har åtta avsnitt men om den går bra kommer ytterligare säsonger spelas in och sändas. Väldigt mycket kvinnor involverade både framför och bakom kameran samt i ägandet av produktionsbolaget som producerar vilket såklart är kul.

Dom har varit i Cannes för att bidra till försäljningen av serien till andra länder. Titta vilken supersnygg byxdress i rosa Eva Röse har:)

Den engelska titeln är Honour

Serien beskrivs som ”Män som hatar kvinnor” (Stieg Larsson) med en touch av ”Sex and the city” Jag tror att det här kommer vara en riktigt spännande och sevärd serie. Är ju så mycket roligare med riktigt bra svenska serier än tex amerikanska.

Min helg….

Första gången jag inte har en aning om vems helg det är vi får veta allt om i Podden Min helg. Borde antagligen veta men har helt ärligt inte en aning. Min egen helg börjar i morgon med ärenden på stan och sedan till systra mi på kvällen. Lördag tar jag det lugnt på dagen, kanske en promenad med Pappa för att sedan fira systersonens födelsedag.. Sedan är det ju såklart Eurovision på lördag oxå – det kan man ju inte missa. Sedan är helgen i Stockholm slut och det är dags att bege sig ”hemåt” på söndag förmiddag.

Nu Den förlorade sonen..

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.