Jag inbillade mig inte..

Skrev ju häromdagen om reklam som förföljer en.. Tex om jag varit inne på en hemsida så kan en annons för det företaget dyka upp på tex Expressens nätupplaga. Hade varit inne på KappAhl och då kom annons för just KappAhl upp.. Nu i går eller förrgår inne på Anine Bings hemsida och nu dyker det såklart upp en annons för just det Anine Bing när jag går in och kollar nyheter i Expressens App.. Inbillade mig således inte. Den kommersiella storebror ser dig – garanterat.

Sov bra i natt men saknade såklart familjen hemma:) Dom här två kommer att bli alldeles galna av lycka när jag kommer hem på söndag. Finns väl inget som får en att känna sig så älskad, uppskattad och välkommen som just ens egna hundar ❤️ Dom blir ju glada även om man bara varit iväg en timma och det sägs ju att hundar inte har någon tidsuppfattning men det tror jag inte på.. De blir allt gladare när man varit borta någon dag och kommer tillbaka. Tänk vad jag saknade dem under mina sjukhusvistelser..

Knutby på kartan igen..

Presskonferens gällande åtalet hölls idag klockan 10.30 men vad som kom ut av det utöver att de tre pastorerna är åtalade vet jag inte.

Nu är dom aktuella igen, den galna sekten i Knutby. Som tur är inte för mord den här gången men för misshandel och sexuellt utnyttjande i beroendeställning. En av de åtalade är Kristi Brud, Åsa Waldau. Inte för sexuellt utnyttjande men för flertalet fall av misshandel. Vad som pågått där i Knutby verkar sannerligen allt annat än normalt och det är märkligt att de lyckades locka till sig nya unga medlemmar med tanke på att det var så välkänt att det inte stod rätt till. Kanske är det så att de fångade upp unga, ensamma och vilsna personer och då tjejer i synnerhet. Det uppmärksammade mordet och mordförsöket skedde ju i januari 2014 men församlingen lyckades ta sig igenom det och levde vidare till förra året då den upplöstes. Hon frikändes väl helt förra gången när Pastorn Helge Fossmo dömdes till livstid men den här gången får vi hoppas att hon inte kommer undan.

Fakecation

Mycket dumt finns det.. Bland det tillhör väl Fakecation. Vacation är ju semester på riktigt. Staycation är ju att semestra i sin egen hemstad/ort och Fakecation är precis som det låter på ”fake”. Du besöker alltså olika hotell och semestrar där ”på riktigt” fast med den ”tecknade du” – som Maria Monrazami på bilden. Maria lägger upp olika Instagram inlägg där hon berättar var hon varit på Fakecation den aktuella dagen och hur otroligt smart det är att semestra på det här sättet om man inte har tid att åka på semester.. Det är Best Western hotels som har skapat det här och kör den här kampanjen. Jag har inte gått in och kollat exakt hur det går till men det måste ju vara så att man på något sätt får en individuell upplevelse med sig själv annars hade det ju varit som vilket virituellt besök på ett hotell som helst. Det finns det ju en uppsjö av och knappast något man skulle köra en kampanj för och namnge till Fakecation. Suck så korkat..

53:ans buss & Båt..

Vilken tur jag har! Mötet jag har i dag är vid Kungsholmstorg och 53:ans buss som går härifrån går direkt till Kungsholmstorg utan byten. Slipper då oxå åka tunnelbana, föredrar definitivt buss framför tunnelbana. På fredag när jag ska in till stan för lite ärenden mm tar jag båten som går från kajen härnere.. Så charmigt att man kan pendla till jobbet härifrån Nackasidan, båtarna går till Djurgården eller Nybrokajen.

Från Slott till Koja..

Nyligen fick Oscar Properties huvudägare och grundare gå till långivare och be om förlängd frist på alla de lån bolaget har. Bolaget har lån på 1,6 miljarder kronor. Det är ingen nyhet att det är bostadsbrist i Stockholm men objekten som Oscar Properties bygger och säljer är enbart mycket exklusiva och därmed dyra objekt så det är väldigt få som har råd att köpa en sådan bostad. Personligen tror jag att ett flertal byggherrar (helt nya dök upp) fick hybris och hade en övertro på vad som var möjligt att sälja i en stad som Stockholm. Enligt SVD är det lite otydligt i kvartalsrapporten för januari-mars hur många lägenheter som sålts men det rör sig om ca 12 stycken under den perioden. Samtidigt som det ser ut att krisa till sig för Oscar Properties har bolagets huvudägare och grundare Oscar Engelbert fortsatt leva sitt lyxliv (som verkligen är ett lyxliv) med sin italienska fru Giovanna och dessutom startat upp ett nytt fastighetsbolag vid sidan om vilket självklart både aktieägare och långivare har synpunkter på. Det här kan gå precis hur som helst.. Kanske blir det ett luftslott..

En koja som däremot kommer bli ett slott är Carina Berg och makens impulsköp av en stor skärgårdsvilla i trä.. Det finns ingenting som inte behöver renoveras så det lär ta tid innan de kan flytta in. Inget rinnande vatten, ingenting utan det är helt enkelt ett jättestort ruckel. Men det kommer säkert bli jättefint när det är klart.

Carina Berg med sin fotbollsspelande man..

En aldrig sinande ström..

….av nya Poddar – nu lanseras Sveriges bästa mäklare, vad innehållet i den ska vara vet jag uppriktigt sagt inte. Hur håller man en sådan podd intressant vecka efter vecka? De tar ju självklart in en ny mäklare till varje avsnitt men har ändå svårt att se hur podden ska kännas intressant och relevant vecka efter vecka. Första avsnittet som är 31 minuter långt är uppe nu och gästas av mäklaren Emelie från Svensk Fastighetsförmedling i Linköping. Får lyssna på det avsnittet kanske innan jag överhuvudtaget uttalar mig. Hur bedömer man egentligen vad som är den bästa mäklaren? Inifrån är det självklart den mäklare som dragit in mest provision till mäklarfirman men det är ju för oss utanför helt ointressant. Vi vill ju ha en mäklare som ser till att vi får köpa eller sälja ett objekt till bästa möjliga pris och att allting runt omkring fungerar klanderfritt.

Kommer ni ihåg Reality serien om mäklarna på Eklund Stockholm New York där man fick följa ett par av deras mäklare i deras arbete. Det var kul att se på men man var väldigt tveksam till huruvida detta skadade deras varumärke och business. Flera av mäklarna gav ett skrytigt och inte så sympatiskt intryck, fokus låg på att få ut så mycket som möjligt för varje lägenhet så att säljaren skulle bli nöjd (och provisionen hög även om de inte uttalade det). Självklart är det så att det finns en budgivning och var och en väljer själv hur mycket hen vill betala vare sig det är budgivning eller inte. Gick in på Alla Bolag för att snabbt titta på bolagets utveckling och min teori om att det skadade bolaget verkar stämma..


Omsättning och resultat går tydligt nedåt trots att de öppnat ett nytt kontor i Göteborg. Enligt hemsidan är de nu på gång att öppna ytterligare ett kontor men att det fortfarande är hemligt var.. Nu är ju 2017 ett tag sedan så de kanske vänt trenden under 2018 och början av 2019 så att de därför vill fortsätta expandera..

Influencers..

…pratas det ju otroligt mycket om och vi sätter det oftast i samband med någon som har många följare på Instagram och blogg och genom olika samarbeten ska påverka oss vanliga dödliga att vilja ha en viss livsstil, resa till en speciell plats eller köpa en viss produkt. Men en av våra största Influencers är det omöjligt att köpa och sett i Europeiskt perspektiv är hon vår största Influencer. I Sverige tror jag att det bara är Kenza som med sina 1,8 miljoner följare har fler än henne. Det är förstås Greta Thunberg jag pratar om, Greta med hela världen.. Hon har 1,6 miljoner följare på sitt Instagram konto.

Hennes senaste inlägg som berörde EU-valet hade ca 250 000 likes och nästan 2 200 kommentarer. Hon är lite av en vattendelare. De som verkligen hyllar henne och hennes kunskap och arbete och de (företrädesvis män 40+) som ifrågasätter både hennes kunskap, ålder och person. Oavsett vad vi tycker så har hon verkligen lyckats få uppmärksamhet och det rekordsnabbt. Hon deltar och träffar några av världens mäktigaste personer och samlar Skolelever över hela Europa till strejk för miljön. Jag kan för lite om både Greta och de stora miljö frågorna för att tycka något. Men en sak kan jag tycka om och det är att det är häftigt med människor, oavsett ålder, som har en sådan passion och ett sådant driv att de verkligen går ”all in” för det de brinner för och låter inga hinder stå i vägen.

Insta sitcom….

På fredag har vår första Insta Sitcom premiär. Vet inte helt säkert vad det är men antar att det är just en Sitcom som man kan se antingen på Instastories eller ”vanliga” Instagram. Eftersom jag själv inte använt Instastories någon gång vet jag inte om filmen får vara någon specifik kort maxtid. Har för mig att jag läst det någonstans. Vet inte heller hur ofta den kommer sändas eller vad planen är överhuvudtaget. Det jag vet är att det är Anitha Clemence som producerar (längst ut till höger i svart och gult) och att bl.a. Andreas Lundstedt, Ann Söderlund och Grete Philipsson skådespelar. Vet dessutom att man måste följa Instagramkontot Insta sitcom för att kunna se det.. Händer nya grejer hela tiden, har ingen aning om det här formatet är någonting att ha men kul att det är en enskild person och inte ett stort mediahus som ligger bakom projektet.

Lyssnade förresten på den där podden Sveriges bästa mäklare och är efter det ännu mer osäker på hur man ska hålla det intressant. En intervju med en ung duktig mäklare i Linköping som sålt ca 55 objekt första kvartalet och därmed sålde mest i Linköping. Vad gjorde hon som gjorde att hon lyckades så bra? Varför kallades hon för hissmäklaren? Där trodde man ju att det skulle komma någon rolig historia om att hon lyckats sälja en lägenhet i en hiss eller något men så var det inte utan hon hade fastnat i en hiss på väg upp till en visning så hennes chef fick åka dit och meddela spekulanterna att de fick komma tillbaka klockan 17.00 när de fått ut henne ur hissen. Sedan hade Hemnet en del som handlade om bostadstrender mm. Visste ni att Hemnet har tre miljoner besökare på Hemnet sidan varje vecka? Nej, den podden blir inte långlivad och målgruppen är de som vill bli mäklare och möjligen andra mäklare för oss andra så var det rätt så ointresssant.

Nu dags att göra mig iordning för att åka iväg på mötet som börjar klockan 16.00….

Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.