Stockholm….

Det jag tycker värst om med att flyga är start och landning – i övrigt går det bra om det inte är allt för turbulent. Vet att turbulens inte är farligt men det spelar ingen roll när den väl inträffar. Start och landning gick jättebra och ingen turbulens så allt gick alltså jättebra, utom tidtabellen.. Kom iväg lite sent från Malaga pga att flyget från Stockholm landade sent och sedan hade vi motvind på toppen av det. Blev lite drygt en halvtimma försenade så ingen katastrof. Hade supertur med resväskan som kom bland de allra första så var ändå hemma hos Pappa 20.30 trots förseningen.

Snällt nog hade han väntat med sin middag så vi åt en jättegod kalops – perfekt för det är lite väl lite att bara äta en Whopper på en hel dag.

Verkligen ingen värme här.. Men nu landade jag ju på kvällen så hoppas dagarna är bättre. Har bara med mig en relativt tunn svart jacka så jag är inte rustad för någon ”kyla”.

Hann lyssna på nästan 3,5 timma av boken Spotify inifrån även om den är som facklitteratur så är den inte alls torr och tråkig utan väldigt intressant. Tar med en på resan ändå från början då de två grundarna startade det och hur det successivt byggts upp. Intressant är att de trots över 200 miljoner användare inte tjänat en enda krona under de tolv år de varit verksamma. Höga omkostnader med tex dyra, lyxiga kontor i tex Stockholm och New York. Tror nog grundarna som är verksamma i bolaget har väldigt höga löner och på annat sätt tjänat galet mycket pengar. Bl.a. har Daniel Ek (en av de två grundarna) nyligen köpt ett sommarställe på Värmdö för 40 miljoner kronor. Visste knappt att det ens fanns så dyra hus på Värmdö.. Har nästan sju timmar kvar att lyssna på och kommer säkert få mer intressant information och lära mig en hel del.

Har absolut ingen aning om varför texten ovan blev sådär och det går inte att rätta till det…

Mello..

I dag var det första kvalet till lördagens final i Eurovision – inga superhits kanske men det är sällan man tycker att en låt är bra första gången man hör den.. San Marino kämpar på och var enligt mig en av de bättre ikväll även om hans sångröst verkligen inte var något att hänga i julgranen..

San Marino är ett av världens minsta länder och är vad man kallar en mikrostat. Landet har strax över 33 000 invånare och världens högsta genomsnittliga livslängd 83,8 år. Har varit i San Marino många gången (över dagen/kvällen). Första gången under en husvagnssemester med familjen och mina kusiner med familj men även sedan när jag var i Italien själv på semester och även bodde där. San Marino ligger ju bara 2,5 mil från Rimini.

På torsdag är det dags för Sverige och John Lundvik, är rätt säker på att han går till final. Igår var han på svenska ambassaden och uppträdde och med var oxå Carola (lite annorlunda frisyr..)

Ingen stel & tråkig tillställning där inte..

Sushi..

Har aldrig blivit något Sushi fan, vet egentligen inte riktigt varför jag inte provat det ordentligt. Det ska det bli ändring på nu för jag tror att jag kommer tycka att en hel del av de olika sorterna är supergoda. Ibland kan jag få för mig att jag inte tycker om något och är då för feg och tråkig för att ge det en ordentlig chans.. Det var samma sak med löjrom.. Var helt säker på att det var något jag inte tyckte om och första gången jag provade det (för länge länge sedan) tyckte jag nog inte heller att det var så gott men det gör jag verkligen nu.. Inte något man hittar i Marbella så det var läänge sedan jag åt det – visst ser det mer än gott ut på den här bilden?

Skulle jag inte tacka nej till:)

Sista..

Då var de två sista Veckans Bläcka inspelade vilket innebär att nästa torsdag blir den sista med Karin & Jenni från Los Angeles. Undrar om det inte kommer att kännas ovant och tomt för dem, i alla fall i början. Dom har ju spelat in ett Poddavsnitt varje vecka i fyra år. Det är inte så många Poddar som håller så länge. Fredagspodden och Alex & Sigge är väl uppe runt fyra år de oxå. Alex tycker att det är dags att runda av nästa år när de har femårs jubileum men Sigge är inte riktigt med på samma linje (enligt en intervju i Fördomspodden med Alex). Det kanske blir svårt att hitta ämnen och energin att bara fortsätta år ut och år in så det ligger ju en del i att sluta medan man fortfarande håller sig kvar i ”toppskiktet”.

Första….

platsen bland utländsk skönlitteratur har Camilla Läckberg i så många länder och på så många listor runt om i Europa nu.. Nu har hon börjat segertåget i Spanien med att toppa sju stycken olika listor.. Helt otroligt vilken framgång hon har med den här boken, men det kommer såklart inte gratis. En bra bok och en PR turné som verkligen kan beskrivas som både omfattande och proffsig..

Nu in med mer om Spotify i öronsnäckorna..

Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *