Påsk i Marbella..

Igår var den stora påsk processionen (eller hur det nu stavas) i Marbella, inte bara Marbella utan över hela Spanien.. Det är verkligen mäktigt men ”tåget” är långt och det tar flera timmar att se även om man befinner sig på samma plats hela tiden..

Både vuxna och barn deltar i den långa processionen..

Den nya hundduschen..

Lite långt ifrån mäktiga påsk processioner men viktigare än dem (i alla fall för våra små fyrbenta kompisar..)

Utmed strandpromenaden har de funnits kranar där ”människor” kunnat fylla vattenflaskor, dricka, skölja huvudet eller vad det nu ville/behövde göra.. Hundar har fått vatten och kanske även kunnat få lite kallt vatten i pälsen och bli avkylda.. Men nu har det installerats en hunddusch bara för hundarna.. En är ju lite snålt på en så lång sträcka där hundar på de flesta ställen får bada.. Kommer säkert fler – så här ser hur som helst en hunddusch ut om ni nu undrade:)


Lite udda logik här.. Hundar får inte vara på de flesta stränder så då borde väl en hunddusch vara placerad på en plats där hundar är tillåtna men inte på en strand där hundar är tillåtna.. Får väl se om jag ser den när jag är ute och promenerar någongång.. Det är främst under högsäsong som de är petiga med det där med hundar på stränderna. Kan man i och för sig förstå, speciellt om människor låter sina hundar springa lösa på stranden som är full av folk.. Full av folk är den verkligen inte nu.. Hjälpte en engelsk familj att hitta rätt när de var ute och upptäckte Marbella i dag.. Det var 24 grader i England – klart mer än här och även i Sverige verkar det vara superväder på många håll..

Lite olika….

Nej, tyvärr Camilla Läckberg så kan jag verkligen inte riktigt förstå tänket bakom kläderna på galapremiären av senaste boken En bur av guld. Tycker inte det är snyggt med kombon skinnbyxor och volanger etc.. Men det kanske jag är helt ensam om..

Däremot är Carolina Gynnings klädsel väldigt snygg även om det kanske inte faller in under galapremiärskläder förstås.. Oavsett supersnyggt!

Något annat som är så himla enkelt, tidlöst och supersnyggt är jeans och vit skjorta.. Just love it!

Matinspiration..

Om man verkligen vill göra sig till och har hur mycket tid som helst på sig:) En botten av svagt rostat bröd eller liknande, avocadocreme alt guacamole, smala smala gurkstavar, lite ärtskott och någon sallad med röda inslag och vips så har du en väldigt avancerad förrätt till ingen kostnad alls i princip.. Några droppar av en oljebaserad dressing med exempelvis lime och avocado är pricken som behövs..

En fräsch efterrätt tex i påsk – återuppstånden från 90-talet.. Gröp helt ur en citron, fyll med mjuk citron glass eller annan smak du vill ha in i frysen och ta ut en bra stund innan servering då du oxå sätter på locket..

Kanelbullar & annat

Äter aldrig bakverk här, vare sig bullar eller bakelser. Allt är så himla sött. När jag åker hem till Sverige ska jag ha några äktafikor” med fina kanel & kardemummabullar. 🧡

Ny blogg….

På Instagram rullar en reklamfilm som tillkännager att Maria Montazami nu ska börja bloggaallas.se Hon säger i filmen som skiftar mellan olika miljöer i Marias hem att hon har så mycket att dela med sig av.. Den måste man ju kolla vid tillfälle.. Tror hursomhelst att den blir mer långlivad Gunilla Persson podd..

Pernilla i Marbella..


Pernilla Wahlgren har i podden länge pratat om hur hon längtat efter påskledigheten och sitt hus i Marbella (eller rättare sagt i en by utanför Marbella som är väldigt mysig) Casa Rosa.. Hon har lagt upp ett gäng bilder på Instagram.. Bland annat att hon och kompisen har ett Yoga och Champagne pass på söndag.. Det är nog det enda i sitt slag, dvs att man avslutar sin yoga med champagne men why not?

Nu kvällens sista ”dogwalk”

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.